Как се излекувах с билкови хапчета за високо кръвно налягане

Най-хубавите билкови хапчета за високо кръвно налягане. Как се излекувах от високо кръвно с мента, глог и валериан и чай Демир бозан за траен ефект.

При хипертония се назначават лекарства, но тяхна сериозна конкуренция са лечебните растения. Не случайно ги откриваме в състава на множество аптечни препарати и добавки.

Ето как можете да се снабдите с Демир бозан (на място или с поръчка за доставка!) Вижте ТУК!

Билките имат безспорни лечебни свойства, безопасни са и трудно се предозират. Не ни натоварват с химия. Те подобряват състоянието до 30-60 минути след приемането. Въпросът е да знаем в кои случаи какво да пием.

Сваляне на кръвно се постига по различни начини – чрез разреждане на кръвта, чрез разширяване на съдовете, чрез отвеждане на течности и др. Оттам различаваме видовете

Мента, глог и валериан за високо кръвно

Тази прочута комбинация има много ефекти, но интересуващият ни е сваляне на кръвното. Да, прави го чрез успокояване и със седативния си ефект. Нежно отпуска нервната система и релаксира сърдечната. Помага срещу стрес и безсъние и при несилни и непостоянни проблеми с кръвното, породени от психогенен фактор. Изберете този вариант при честа раздразнителност и болестни нива на изживяване на умората. Откриваме ги и под името Неуропан на Панацея, но почти всички хапчета са наречени „мента, глог и валериан“.

мента глог валериан кръвно

Добри варианти на комбинацията мента, глог и валериан за сваляне на кръвното.

Билковата комбинация мента, глог и валериан се предлага под формата на таблетки, капсули или течен екстракт. Течната форма е изключително лесна и приятна за прием, като се усвоява много по-бързо от организма. Обикновено се препоръчва прием на 1-4 таблетки или капсули дневно, след хранене. При течния екстракт стандартната доза е 20-25 капки, разтворени във вода, 2-3 пъти на ден преди хранене.

Тинктура от глог

Тинктурата от глог има подчертано кардиотонично свойство, тоест подкрепя дейността на сърцето. Тя снижава налягането в периферните и коронарните съдове. Има изразен ефект за сваляне на кръвното, което идва и от лекото му диуретично въздействие. Освен това отпуска гладките мускулни влакна на съдовете, от което те се разширяват.

Глог тинктура – мнения: Ефектът е добър, което е ясно от действието на билката. Но не откриваме споделени мнения на пациенти. Изглежда моно тинктурата от глог няма тази широка известност, както тройната комбинация с негово участие.

За сваляне на кръвното помага и моно тинктура от валериана – 20 капки по няколко пъти за 24 ч. Ще усетим седативно, кардиотонично и хипотензивно въздействие.

Успокоителните билки при хипертония се приемат продължително. Те сработват бавно, към края на 3-4 седмица от началото на терапията. С тях не се купира хипертонична криза.

Билки и билкови хапчета за високо кръвно налягане

Ще прегледаме накратко разновидностите и билките от тази сфера на въздействие. Някои от тях се произвеждат на таблетки и тинктури.

високо кръвно

Да се погрижим за кръвното – нежно, внимателно!

Сваляне на кръвно чрез разреждане на кръвта

Гъстата кръв повишава риска от формиране на тромби. В 70% от случаите на гъста кръв се установява и хипертония. Билките, които разреждат кръвта, едновременно понижават и налягането, пазят от тромби, защитават органите и тъканите от кислороден глад.

 • Глог – на чай или на капсули, това растение лекува аритмии и др. нарушения на сърцето. Укрепва кръвоносните съдове. С отличен ефект при хипертония;
 • Блатен тъжник – кръстникът на аспирина притежава и свойствата, с които се е прочуло бялото хапче. Днес милиони възрастни го пият аспирин за разреждане на кръвта, но същото се постига и с билка. Негов екстракт се намира на капсули главно като добавка за нерви и добро настроение;

  Блатен тъжник и билки за високо кръвно налягане

  Блатен тъжник

 • Морски зърнастец – капсули от 400 мг се дават и като антиоксиданти, но са доста скъпи. Може да заменим с чай от лист – 50 г млян, попарен в 500 мл вода. Варим на слабо 10 мин. и запарваме час. Преди употреба добавяме няколко пресни размачкани плодчета от растението. 2 Х 100 мл;
 • Цвят от липа, лист от малина – има ги на хапчета, но и тук цената е висока. Може да направим чай от 30 г сбор с 500 мл вода, да поври 5 мин. 2-3 Х 200 мл.

Допълнителна полза има от пречистване на кръвта и подобряване на показателите й. Например

 • Великденче (Veronica) сваля холестерола и по този начин подобрява и състава на кръвта. Ползите са уникални, но за жалост не сме попадали на хапчета с великденче. Намираме го в състава на чая Демир бозан, който като цяло има лечебни качества за сваляне на кръвно.

Сваляне на кръвно чрез диуретици

Лечението на хипертония чрез извеждане на излишните течности е разумно само при хроничен тип на патологията. Освен като диуретици, билките оказват противовъзпалително, антисептично и успокояващо действие. Ускоряват извеждането на шлаки и токсини. Най ефективни са:

 • Полски хвощ – на капсули по 440 мг или 10 г билка, попарена с 1 ч.ч. вряла вода, да постои 1 час. Изпива се за деня;
 • Царевична коса – рядко се намира на капсули, но Nature’s Way я имат в асортимента си. Можем да направим свилата и на чай или да ползваме Демир бозан, в чийто състав тя поема ролята на лечебен диуретик;
 • Брезов лист и лист мечо грозде – те спасяват от отоци с бъбречен или сърдечен характер. Подобряват работата на сърцето. Добре е точно те да се приемат на чай, а не на хапчета (за по-добри целебни свойства).

Ако кръвното се повишава периодично и има сериозни нарушения в работата на бъбреците, не е желателно да се приемат диуретици. Вижте още ТУК: Топ 7 на най-добрите билки за високо кръвно!

Сваляне на кръвно чрез успокояване

Билки със седативно действие намаляват възбудимостта на ЦНС, премахват спазми в съдовете (образуващи се поради психо-емоционално напрежение, повишават устойчивостта към стрес. Благодарение на това налягането пада. Най-ефективни са билковите хапчета с успокояващ ефект, в чийто състав са включени дяволска уста, корен валериана, мента, глог и др. Успокоителните билки или хапчета се пият продължително. Те нямат моментен ефект.

Сваляне на кръвно чрез тонизиращи билки

Хипертонията често се съпровожда от понижена работоспособност, бързо настъпваща умора и силно главоболие. Билки на чай и капсули с тонизиращо свойство успяват да намалят кръвното, поддържат общия тонус и подобряват самочувствието. Такива растения са пион, корен от девесил и др.

Сваляне на кръвно чрез съдоразширяващи билки

Свиването на съдовете е разпространена причина за хипертония. Много билки подобряват кръвообращението, предотвратяват кислороден глад за клетките и намаляват сърдечни риск от резки спадове на кръвното.

При такава хипертония най-ефикасни са семе копър, корен глухарче и др. Тези билки се приемат на кратки курсове по 4 – 7 дни.

Излекувах се от високо кръвно

Митко билки и билкови хапчета за високо кръвно

Митко Аврамов от Горна Оряховица

През 2019 г. поех важен проект във финансовия сектор. Отговорността беше смазваща и психиката ми поддаде. Стресът ме срази. Получих сърдечни симптоми, оказа се сърдечна невроза. Периодично вдигах кръвно без органична причина. Препоръчаха ми билкови хапчета. Не пестя пари за здраве и без да ми мигне окото си купих Венус Форте. Хареса ми, че дава цялостен ефект – не само върху кръвното, но и върху сърце и съдове. Повлиявал умора, стрес и всичко останало. Имах ефект, но не 100%. Смених с Хипертин. Посочиха ми, че съдържа билки за кръвното и нерви – глог, валериана, маточина… И тук нещата се случваха бавно. Исках по-изразен ефект, бях нетърпелив.

Един клиент ми каза за Демир бозан. Вярно, не са хапчета, а чай, но става за минута. Тук акцентът бил върху нервите, а оттам се регулирали и физическите показатели. Вече бях настроен, че няма да имам скорострелен ефект, но пак изненада. Доста бързо ми подейства. Може би защото се успокоих. Започнах да гледам по-философски на проблемите, а това веднага се отрази на кръвното. Спокойно казвам, че с Демир бозан се излекувах от високо кръвно. Това е факт и досега нямам хипертонична криза.

Митко Аврамов от Горна Оряховица

Чай за високо кръвно

Лечебните сборове са по-ефикасни, отколкото отделните билки. Те могат едновременно да успокояват, да тонизират съдовете, да изчистват кръвта. Ето някои добри съчетания:

 • Успокояващ сбор от валериана, дяволска уста, маточина и мента – по 2 части. Отделно цвят липа, лайка, риган –  по 1 част. Ефективен е, когато налягането се вдига поради стрес или емоционално напрежение;
 • Сбор за тонуса на съдовете – арника, арония, глот – по 2 части. Бял смил – 1 част. Пият се за разширяване на коронарните съдове, против спазми и за подобряване на кръвообращението;
 • Диуретичен сбор – лист бреза, семе копър, полски хвощ – по 2 части. Плод глог, коприва – по 1 част. Отстраняват отоци, намалява налягането чрез отводняване;
 • Демир бозан за нерви, пречистване на кръвта и др. ползи. Блатен тъжник, глог, великденче, хвощ, царевична коса, котешка стъпка в патентовано съотношение. Сбор с широко въздействие върху целия организъм – органи, кръвообращение, нервна с-ма, психическа сфера. Намалява холестерола, лекува пристъпи на нервна хипертония. Изразено успокояващо действие и като моментен ефект, и стабилно за пълно излекуване.

Още пациенти споделят за огромния ефект, който са получили от билки за високо кръвно в Демир бозан. Ето един разказ, който ни впечатли.

Моя опит с билки за високо кръвно

Валери Михайлов: билки за високо кръвно налягане

Валери Михайлов ни изпрати този отзив с позволение да го пуснем. Дайте и вие мнения и билки за високо кръвно, които вършат работа ТУК!

Нека да започна с основните билки и билкови хапчета, които са ми помагали във времето за свалянето на високо кръвно налагяне. Най-доброто, към което винаги съм прибягвал в случай на нужда, е

Блатен тъжник

Блатният тъжник намалява кръвното налягане по-добре от всички лекарства за целта. Особено ако имате втора степен на хипертоничната болест, тогава той с постоянство и търпение ще ви излекува почти напълно. За целта се сварява една супена лъжичка нарязани пресни листа от билката (може и сушени в краен случай) в една водна чаша кипяща вода. Вари се 1-2 минути и като се настои час-два може да се пие. След 40 минути кръвното ще се е намалило. Ако все още е така, повторете процедурата и след час вече трябва да е станала работата.

Но това, което е най-обнадеждаващо е, че налягането след приема на настойката от блатен тъжник за дълго време се стабилизира. Най-важното е, че това прекрасно растение не само намалява налягането, а го прави сравнително непроменливо, тоест привежда в нормално състояние.

Всеки пациент с хипертония ще каже колко важно е това, защото внезапните скокове от високо до ниско налягане могат да ви доведат до болничното легло.

Най-важното за мен беше откритието, че редовното продължително приемане на настойка от блатен тъжник не само възстанови налягането ми, но и ми позволи да се откажа от някои мощни лекарства. Съветвам всички пациенти с хипертония да обърнат внимание на това чудотворно растение.

Глог

Глогът се използва за бързо сваляне на кръвното под най-различни форми. Най-често от всичко за лечебни цели се прави отваря или спиртова тинктура. Отварата трябва да се използва в продължение на 2-3 дни след приготвянето, докато алкохолната настойка може да се съхранява и по-дълго време.

Отвара от глог за намаляване на кръвното
Съставки:
 • 20 пресни или в краен случай изсушени плодчета
 • 250 милилитра кипяща вода
Процес по приготвянето:
 1. Плодчетата се заливат с горящата вода и се слагат на нагорещения котлон;
 2. В продължение на половин час напитката се вари на бавен огън;
 3. След изстиването ѝ отварата се прецежда и се разрежда с вода в равна пропорция. Тоест колкото вода е останала в съда, още толкова добавяме.
Сок от глог
Глог и билки за високо кръвно налягане

Глог

Съставки:
 • Половин кило плодчета от глог (задължително пресни);
 • Половин водна чаша вода.
Процес по приготвянето:
 1. Плодовете се смилат в блендер или в месомелачка;
 2. Към получената маса се добавя вода и съдът се поставя на котлона, който се включва в този момент;
 3. След нагряването на сместа до 40 градуса по Целзий съдът се маха от огъня, за да не се загубят ценните витамини;
 4. Плодовата маса се прецежда и течността се държи в бутилка.

Ако имате повече плод, увеличете пропорционално и водата и така ще имате повече сок. Но е най-добре да се прави в момента и да се пие свеж, защото така ползата ще е по-голяма. И все пак пресен глог има не през цялата година. Така че ако ви попаднат количества, затворете си няколко бутилки за зимата. Те ще ви свършат идеална работа при евентуално повишаване на кръвното. Една такава бутилка, изпита на няколко пъти през деня, води сериозно нормализиране на налягането.

Съвет: Стерилизирането на бутилките със сока може да удължи срока на съхранение. Разбира се, това е за сметка на някои ползи, но, както казахме, по-добре по-малко полезен сок, отколкото никакъв!

Тинктура от глог

Тинктурата се счита за най-популярното народно средство, облекчаващо симптомите на хипертонията. Съдържа по-голямо количество активно вещество в сравнение с отварата и настойката, защото спиртът най-добре знае как да извлича полезните вещества. Наред с това тинктурата често провокира нежелани реакции. Тя не бива да се приема от хора, пристрастени към алкохолни напитки. Много хора умряха от тинктура с глог (бояришник) постоянно в Русия. Преди употреба се препоръчва да се смесва с малко количество чиста вода.

Как се прави тинктура от глог? Съставки:
 • 70-процентов спирт;
 • 100 грама изсушени или прести плодове от глог.
Начин на приготвяне:
 1. Плодовете се смилат с машинка за мелене на месо и се заливат със спирта, докато ги покрие догоре, без да се прекалява;
 2. В продължение на седмица до 10 дни напитката се настоява на тъмно място, като предварително е изсипана в стъклена бутилка;
 3. След настояването течността се прецежда през марля.
Лечебен чай от глог за кръвно

Чаената напитка се приготвя от свежи или изсушени плодове на глога. Тя отлично тонизира и намалява кръвното налягане.

За нейното приготвяне ще ви потрябват следните компоненти:
 • Една чаена лъжичка черен чай;
 • Четвърт литър кипяща вода;
 • Една супена лъжичка плодове.
Приготвяне:
 1. Съставките се изсипват в неголяма тенджера и се заливат с врящата вода;
 2. Под затворения капак се достига до готовност в продължение на три до пет минути;
 3. След настояването чайят се разлива по чашките през цедка.

Билкови хапчета за високо кръвно налягане

От тях винаги съм ползвал само едно и то ми е помагало безотказно: Мента, глог и валериан.

Всяко от тези изброени неща ми е помагало неимоверно много, когато е трябвало бързо да сваля кръвното. Но често съм имал проблем с намирането на свежи плодове. По аптеките и билковите аптеки път се продава сушен глог, който се внася от Китай и не е ясно дали това въобще е глог или нещо друго. Същото важи и за блатния тъжник.

Освен това имах проблем, че след известно време кръвното винаги отново се е увеличавало. Тези чайове действат идеално, но са само за момента. След месец-два пак си с високо кръвно.

Билкови хапчета за сън. Кое е най-доброто лекарство?

Демир Бозан за високо кръвно

Споделих загрижеността си със свой приятел билкар и той ме посъветва да пробвам Демир бозан, който освен споменатите 2 билки за кръвно, съдържа и още 4, които ги допълват и стабилизират. Така чрез силата на комбинацията се компенсира този момент с липсата на пресни плодове и листа или пък кратковременното действие.

Взети заедно, билките на Демир бозан дават траен и силен ефект.

Високо кръвно налягане или хипертония е бичът на нашето време и ежегодно взима много жертви по целия свят – но това може да бъде променено с Демир Бозан.

Дори лекарите признават, че понякога изписват прекалено много лекарства и пренебрегват силата на природата и лековитите билкови комбинации, с които ни е дарила тя. Такава комбинация е Демир Бозан – 6 уникални билки в чудесен вкус и ефект върху здравето, шест билки, които могат да ви помогнат да превърнете високото кръвна налягане в лош спомен.

Великденче, глог, хвощ, блатен тъжник, котешка стъпка и царевична коса – всички те се срещат по нашите земи и съставят неповторимия Демир Бозан.

Стресът и прекалено динамичният живот ни прави твърде уязвими към и предразполага към редица заболявания включително и високо кръвно налягане. В комбинация с неправилното хранене, употребата на цигари и алкохол, стресът се превръща в катализатор за появата на все повече и по-млади хипертоници.

Демир Бозан ще ви избави от това, без да натоварвате тялото си с безброй медикаменти, които оправят едно, но развалят друго.

Билковата комбинация действа комплексно на сърдечно-съдовата система, бъбреците, намалява холестерола и предпазва нервната система от срив. Това я прави подходяща за всички заети хора, които нямат време за почивка, но имат високо кръвно и куп други здравословни проблеми.

Удобната форма на Демир Бозан позволява да пиете билковата комбинация под формата на чай три пъти на ден. Демир Бозан има доказан терапевтичен ефект  и дори лекарите, които са го използвали, казват, че са повярвали в силата му.

Вместо да купувате един куп билки, които не знаете как да приготвите, по-добре опитайте Демир Бозан, за да овладеете кръвното си налягане, да нормализирате холестерола и кръвната захар, да се чувствате енергични и свежи.

Единственото, което се изисква от вас, е по три пъти на дн да си приготвите ароматен и вкусен чай и да се наслаждавате на ефекта му.

Валери Михайлов от Търговище

Вижте и това, както и видеото под него:

Безопасни успокоителни. Розови хапчета за нерви и билки

ТУК се прави поръчка за Демир бозан, а това са телефоните: 0899 58 28 32, 0897 039 295, на които можете да получите информация!
Rate this post

Enjoyed this post? Share it!

 

10 коментара по “Как се излекувах с билкови хапчета за високо кръвно налягане

 1. Kupih si ot tozi cai ,vece edna sedmisa piy po edin sutrin nagladno,no ne se cuvstvam dobre,zamaynana sam,spi mi se ,no i si priemam i hapceto za kravno,neznam dali da prodilja .vazmojno li e da mi deistva obratno,predi 3 dni byh na lekar i kravnoto mi beshe 160/90.

  • Билките в Демир бозан в никакъв случай не действат приспивно, нито причиняват гадене и дискомфорт. По-скоро е обратното – повишават тонуса и настроението. Абсолютно изключено е тези показания, които споменавате, да се дължат на билковата комбинация!

 2. Здравейте! Имам въпрос относно продължителността на приемането на билките Демир Бозан, след курса от 3 месеца и регулирано кръвно налягане, трябва ли да се направи нов курс ?

  • Здравейте! Изобщо не е задължително, но ако решите, не е проблем да направите още един курс с Демир бозан. Добре е обаче да пропуснете един месец преди втория курс, иначе билковата комбинация ще ви действа по-слабо, тъй като се изгражда резистентност на организма към билките.

 3. Здравейте ,аз съм изключително доволна от чая пия го втори месец и реших да го купя на майка ми.Въпроса ми е тя е диабет тип 2 ,високо кръвно и премахната жлъчка…дали има проблем да го пие заради жлъчката ?

  • Здравейте, Цвети!! Принципно не би трябвало да има проблем при отстранена жлъчка, но не е ясно самото отстраняване до какви други изменения е довело. Така че ви съветваме майка ви да взима чая внимателно и да наблюдава ефекта от него. Ако се появят нежелани въздействия, да го спре и да проучи какви други проблеми са се появили в следствие на премахването на жлъчката. Но да се надяваме, че такива проблеми няма, в този случай няма да има проблем и с Демир бозан.

 4. Здравейте в Италия се намирам тук, в тая пуста държава се сдобих със страхова невроза и не намирам лечение вече трета година. На 24 съм, а живота ми свърши преди 3 години. Взимам някакви успокоителни, но нямат кой знае какъв ефект. Искам да попитам това психично заболяване ще отшуми ли примерно след година-две?

 5. Благодаря на господина за споделеното за нерви и стрес, същото е при мен! Умора, нерви и кръвното ми до небесата. Благодарности!

 6. Баща ми пие демир бозан за подагра и това забелязахме, оправи кръвното не е имал кризи откакто го почна. Само да питам – колко се пие и да прекъсва ли?

 7. Мойто впечатление е, че няма проблеми с продължителност, даже и по повече се пие, това са лечебни билки, хубави са и чисти, пийте си колкото искате, само ползи ще имате, бъдете здрави!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *