Мнения за Белергамин. За какво се използва?

За какво се използва Белергамин таблетки? Мнения от БГ Мама и видове аналог на лекарството. Цена и откъде? Описание и действие. Профенид, Релпакс, Кофергамин, Кафергот, Ерготамин

Bellergamin® е нетрадиционна комбинация от лудо биле, ерготамин и фенобарбитал. Комбинацията „свива“ – тъкани, органи, секреция. Той е впечатляващо евтино решение за съдово главоболие и мигрена.

Ето как можете да се снабдите с Демир бозан (на място или с поръчка за доставка!) Вижте ТУК!
Особености на Atropa belladonna
Алкалоиди хиосциамин, скополамин, атропин
Действие М холиноблокиращо, спазмолитично, противовъзпалително, обезболяващо
Секреция, която намалява слюнка, стомашен сок, бронхиална слуз, сълзи, пот, външна секреторика на задстомашна жлеза
Използван екстракт течен от корен

Мнения за Белергамин от БГ Мама и др.

С Белергамин се спасявам в панически кризи, спира ми треперенето и конвулсиите. Със сина ми предпочитаме Белергамин пред антидепресанти. Много ми помага, но защо изчезна от аптеките? Оправя ме при нетърпимо главоболие. Не спирам да пия Белергамин, защото ужасно се потя без него, буквално капя.

Това са извадки от форумите – мнения на редовни ползватели на Белергамин.

Белергамин Демир бозан 01

Белергамин е ексклузивен препарат на Софарма

За лекарството няма само похвали. Има пациенти, които се стряскат от противопоказанията и предупрежденията в листовката и предпочитат да се въздържат от него.

ВАЖНО: Вижте още мнения за Белергамин, оставете и своя отзив за лекарството или попитайте ТУК, в нашия форум с коментари!

 • Белергамин за безсъние, за сън – препаратът няма директно приспивателно въздействие. Ефектът идва от успокояването – намалява активността на мозъка и ЦНС (фенобарбиталът), потиска симптоми за физическо безпокойство, премахва дразнещи болки. Категорично помага при безсъние през менопаузата;
 • За какво се използва Белергамин? Действие. Първо официално показание за него е отпускане на органите с гладка мускулатура – стомах, черва, съдова мрежа, жлъчни пътища. В този случай предотвратява спазмирането;
 • Белергамин при мигрена (главоболие). Комбинацията предотвратява спазмиране, но в същото време работи общосвиващо спрямо кр. съдове. Това се отразява върху болки в главата и мигрена, които имат съдова причина;
 • Белергамин при изпотяване, топли и студени вълни. Въздейства на тези и други белези на климактеричен синдром. Намалява реакциите на тялото. Способно е да спре обилно потене, сгорещяване и др. прояви на менопауза;
 • При сърцебиене и старческа деменция, както и други вегетативни прояви на безпокойство;
 • При безпокойство и тревожност успокоява видимо и осезаемо. Позволява да се спи и да се почива. Премахва безпокойство по разни причини  – на психическа и физиологична основа;
 • За стомашно-чревна и пикочо-полова системи – лекува техни функционални нарушения, свързани с моториката и секрецията.

Още по темата ТУК: Билкови хапчета за депресия. Мнения за Ремостабил и Ремотив. При страхова невроза.

Как се приема. Дозировка

Употребата започва от 18 г., следователно има доза само за възрастни пациенти. Производителят дава препоръчителна концентрация, но уточнява нуждата от субективизиране от специалист.

Белергамин Демир бозан 02

Това е Беладонна, лекарствено растение с дълговечни традиции

 • Стандартна дозировка: 3 – 4 Х 1 т.;
 • Максимална дозировка за ден: 6 т.;
 • Максимална седмична доза ерготамин – 10 мг;
 • Максимална дневна доза фенобарбитал – 80 мг.
Кога започва да действа?

Бързината на фармакологично въздействие не е посочена в листовката. Поради факта, че препаратът е комбиниран, не се намират и общостатистически данни. От режима на дозиране (през 6 – 8 часа) можем да предположим сравнително бързо задействане и бързо отминаване на ефекта.

Фенобарбиталът се усвоява напълно след 1 – 2 часа. Ерготаминът също е бърз. Той е изведен наполовина в разстояние на 2 часа.

Колко време се приема?

Терапията се провежда на курсове. Възможно е повторение при необходимост. Продължителността не е стандартна, определя се индивидуално.

Странични ефекти от Белергамин

 • От лудото биле се поражда риск за суха уста, умора, сънливост, пристъп на глаукома, забавена моторика по храносмилателния път, запек, чревен дискомфорт, тахикардия и задържане на урина.
 • От ерготамин идват ефекти като локално отоци, повишено КН, стенокардия, периферни вазоспазми, нарушения на зрението, мозъчна исхемия;
 • От фенобарбитал изхождат рискове като агранулоцитоза, тромбоцитопения, ексфолиативен дерматит, синдром на Стивънс – Джоунс, нарушения на ч. дроб, световъртеж.
 • Общо влияние на комбинацията: възможен алергичен отпор.
Противопоказания
 • Ниско хормоноотделяне от щитов. жлеза;
 • Хипертония, стенокардия, инфаркт, тахикардия, ангиоспазми;
 • Рискови групи: бремени, при кърмене, детска възраст;
 • Относно органите филтри: чернодр. порфирия, тежки патологии на ч. дроб и бъбрек;

Други: глаукома, уголемена простата, сепсис.

Погледнете и ТОВА: Кое е най-доброто лекарство за сън? Билкови хапчета за сън. Аналози на Белергамин.

Цена, откъде се купува и как?
Белергамин Демир бозан 03

Ерготамин е алкалоид от мораво рогче

В аптеките се предоставя срещу бяла рецепта. Цената е в диапазона от 1.34 лв до 1.52 лв, зависи от търговеца. Цената е за кутия с 20 таблетки, производство на Софарма.

Аналози, заместители и съчетания

Белергамин е оригинален препарат. Аналогично съчетание от компоненти не се среща под друго име и от друг производител.

С алкалоиди на лудо биле (беладона)

Течният екстракт на Atropa Belladonna като използвания в Белергамин, не се намира в друг препарат. Единствената алтернатива е хомеопатичната беладона.

Хомеопатична беладона

Тя се предлага като монопрепарат в разреждания 5 СН, 9 СН, 15 СН, 30 СН.

Основните й показания се разминават с тези на Белергамин. Като хомеопатичен продукт беладоната е показана за инфекции в УНГ – зоната, инфекции с обриви и такива на очите.

Съвпадащи показания са главоболие, спазми, менопаузални симптоми, сърцебиене.

Хомеопатичен вариант за използване на беладона е разтворът ХОМАКОРД. Той е комбинация от 5 вида разреждания на беладонна и три вида на ехинацея. Предлагат го против възпаления.

Чай Демир бозан за постоянен ефект

В няколко от направленията на Белергамин се намира природна алтернатива в чая Демир бозан. Съчетанието работи силно и ефикасно против менопаузалната симптоматика, безсъние, безпокойство и тревожност, сърцебиене и други физически прояви на паника.

Пречиства кръвта, трайно регулира кръвното и сърдечната дейност, допринася за установяване на трайно и стабилно добро състояние на организма.

Белергамин Демир бозан 05

Билките успокояват или активизират, но сборовете имат далеч по-сложно въздействие

Разликата между медикаменти като Белергамин и билкови комбинации като Демир бозан е в продължителността на употреба и безопасността. Чаят се пие продължително, при което дава траен ефект без риск от странични въздействия. Белергамин се ползва за кратко, с цел бързо въздействие. Демир бозан не дава моментно въздействие, но решава проблема занапред.

С ерготамин

Ерготамин е растителен алкалоид, който биохимически и структурно наподобява ерголина. Той е синтезиран през 1918 г. Влияе на разни системи и органи, вкл. на ЦНС. Механично свива кр. съдове, влияе на гладката мускулатура в мозъка и периферията, блокира серотонина.

Не се използва самостоятелно. У нас го намираме в състава на Белергамин и в състава на Кофергамин.

Кофергамин

Той е съчетание от ерготамин и кофеин. Продуктът има едно основно назначение – против мигрена, той е антимигренозен медикамент. Влияе на мозъчните съдове, откъдето следва премахване на съдово провокираната болка. Кофеинът е вложен с цел увеличаване на ефекта от ерготамина.

Релпакс

Частични заместители на Белергамин са други препарати, които свиват съдов. стени. Такива са изобретени в изобилно количество, с най-различни въздействащи вещества.

Един от примерите е Релпакс с елетриптан. Медикаментът стеснява мозъчните съдове, като използва начина на работа на серотонина. Релпакс въздейства на серотонина, а серотонинът стеснява съдовите стени. Релпакс се ползва против мигрена.

Кафергот

Cafergot е точен аналог на Кофергамин – съчетание на ерготамин и кофеин. Той е от „турските лекарства“, но не е по-евтин от българските. Кутия с 30 таблетки струва 23 лв при цена на Кофергамин от скъпа аптека – 3.58 лв (за 20 дражета).

Амигрен

Той ползва активния агент суматриптан и също е представител на противомигренозните медикаменти. Към момента не е в продажба.

Фенобарбитал на инжекции и таблетки

Самостоятелно фенобарбитал се инжектира с цел потискане на епилептични гърчове и за успокояване на силни конвулсии и спазми. Софарма произвежда инжекционен разтвор, но той не е в свободна продажба в аптеките.

Таблетиран, фенобарбитал е достъпен само в състава на Белергамин. Да отбележим, че количеството му в комбинацията е едва 20 мг, докато самостоятелно фенобарбитал се произвежда на хапчета от 100 мг (5 пъти по-силно). В България обаче не е регистрирано такова противоконвулсивно средство.

Вижте и ТОВА: Силни приспивателни без рецепта. Моментално приспивателно. Дълбоко и силно, на капки.

Видео за лечението на мигрена.

ТУК се прави поръчка за Демир бозан, а това са телефоните: 0899 58 28 32, 0897 039 295, на които можете да получите информация!
Rate this post

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *