Лекарства за ускорен пулс | 9+ идеи

Кои са най-известните лекарства за ускорен пулс. Лекарства за успокояване на сърцето. Аспирин протект при ускорен пулс. Конкор, Бизогама, Ритмонорм, Кордарон, Дигоксин, Грандаксин и др.

При учестяване на пулса първо се успокояваме, прилягаме и пием вода. След 20 минути отново мерим.

Ето как можете да се снабдите с Демир бозан (на място или с поръчка за доставка!) Вижте ТУК!

Ако стойността е същата и има усещане за прескачане на сърцето (аритмия) или болка в корем или гърди, или замайване, мушички пред очите и нарушена ориентация в пространството, обаждаме се на спешна помощ. До идването на лекаря не ядем и не приемаме медикаменти. Може вода.

Тахикардия – това е увеличаване на честотата на сърдечните съкращения над 90 удара в минута при норма 60 – 90 удара. Такова състояние е вредно за самото сърце и за органите, които не получават кислород. Сърцето се напряга и се нуждае от повече кислород. При липсата му се развива исхемия, която почти сигурно прераства в инфаркт.

Описаното състояние е спешно, не отлагайте да потърсите адекватна по помощ.

Видове нарушения на ритъма
Състояние Стойности на пулса
брадикардия разредено биене под 60 удара
тахикардия учестено биене над 90 удара
аритмии – мерцателна, екстрасистолия пулсът е с нормална честота, но съкращенията са неритмични

Причините за аритмия са кардиални (в сърцето) и екстракардиални – в други органи. Принципно лечението е с лекарства – антиаритмици. Но не за всички случаи. Например при жените в климакса възникват екстрасистоли, които се лекуват в хормонални препарати. Мерцателна аритмия е първи признак на тиреотоксикоза, прекален синтез на щитовидни хормони.

Ето защо антиаритмични препарати се назначават от специалист след установяване на причината за аритмията. Тези лекарства са от 4 групи и изборът им изисква познания.

Въпреки че са за лечение на ритъма, те могат и да причинят аритмия,
затова се прилагат под контрола на кардиолог.

Тук ще опишем основни лекарства с уговорката, че те не се самоизписват. При нужда от успокояване на сърцето спокойно приемайте билки и билкови препарати. Лекарствата носят риск, дори да са назначени.

Конкор 5 мг. За какво се пие?

Висок пулс и Демир бозан 01Конкор е бета-блокер. Той забавя ритъма на сърцето и подобрява изпомпването на кръв. Бисопролол (бизопролол) е обичайно лекарство за контролиране на честотата на камерните съкращения. Негова отличителна особеност е, че работи и в покой, и при физически натоварвания.

Продължително пиене на Конкор

Лечението с бисопролол е продължително. Разпространена грешка при антиаритмиците е да се вземат само при пристъп. За отрегулиране на честотата тези лекарства се пият постоянно, защото е невъзможно да се предвиди следващият пристъп. Често пристъпите протичат безсимптомно, нощно време. Понякога е достатъчна кратка криза, за да стане инсулт.

Бета-блокери като Конкор носят и обратния риск – от брадикардия. При разреждане на съкращенията под 50 – 55 удара за минута дозата се намалява или приемът се прекратява.

Разлика между Конкор и Конкор Кор

И двете се произвеждат от Merck. Съдържанието е еднакво, разликата е в концентрациите. Конкор се прави на единици по 5 мг и 10 мг, Конкор Кор се произвежда по 2.5 мг и 5 мг.

Следващото мнение, както и тези по-долу, сме получили от форума си ТУК, посветен на лекарствата за ускорен пулс. Често молим авторите на по-интересните отзиви да ни изпратят и своя снимка. Пишете ни и вие и вижте още мнения за лекарства за успокояване на сърцето!

Мнение №1: Моите лекарства за ускорен пулс и билки
ilian-savov-lekarstva-za-uskoren-puls

Илиян Савов от Стара Загора

В един яко стресов момент от моя живот направих висок пулс. От първия преглед се потвърди, че е на нервна почва. Вътрешно чувствах, че трябва да се стабилизирам психически и тогава ще се оправи и сърцето. Кардиологът одобри, но настоя да пия и хапчета за вкарване в ритъм. Той ми изписа Конкор, а аз си изписах успокоителни билки.

По отзиви от „колеги“ започнах Демир бозан. Той е спомогнал в случаи като моя – стрес и постоянна тревожност. Усетих отпускане още в първите дни. Нататък стана и по-леко. На контролен преглед кардиологът намали Конкора и подхвърли, че скоро ще го спрем.

Към момента вече не съм на лекарствено лечение. Гледам да не се стресирам, да не се филмирам и да се държа спокоен. На моменти пак опирам до Демир бозан, но това не ме безпокои. Чаят е безопасен и ми понася много добре.

Илиян Савов от Стара Загора

Бизогама 5 мг, мнения и спиране

Бизогамма е буквален аналог на Конкор – същото лекарство от друг производител. Концентрациите му са идентични – по 5 мг и 10 мг.

Конкор и Бизогамма са патентовани лекарства. Те се произвеждат по различна технология, поради което Конкор се приема на 24 часа, а Бизогама – на 12 часа. Таблетката Бизогамма се разчупва, тази на Конкор не се дели.

Конкор и Бизогама се спират идентично – с постепенна редукция на концентрацията. И двата медикамента се радват на положителни отзиви от пациенти. Те са ефикасни лекарства, с които болните са внимателни и не си позволяват своеволия. На някои се изписват за кратко, до въвеждане в ритъм, други ги пият години наред. Единствена тема на по-задълбочени обсъждания са тревожните странични реакции като задух, стягане на гърлото и др.

Ритмонорм, колко време се приема?

За увеличаване на ефективността Конкор се съчетава с антиритмични препарати от типа на Ритмонорм (пропафенон). Те имат друг механизъм на работа и действат подкрепящо. Тяхна особеност е, че работят по-бавно.

Вижте и ТОВА: Мнения за Ритмонорм. Колко време се приема и какви странични ефекти има?

Кордарон, мнения, странични ефекти

Висок пулс и Демир бозан 02

Кордарон е антиаритмично лекарство от типа на Ритмонорм. Има друг активен агент – амиодарон, но работи по сходен начин. И Кордарон, и Ритмонорм се съчетават с бетаблокер при особени случаи. Те позволяват и двата компонента на терапевтичната схема да се приемат в минимални дози. Задължително се контролира пулсът и се прави ЕКГ през 10 дни до прецизиране на дозата на Конкор.

При неправилно изписване на антиритмик с бетаблокер има риск от нарушаване на проводимостта и автоматизма на сърцето и оттам – забавяне на ритъма.

Дигоксин 0.25, действие

Той е представител на групата сърдечни гликозиди – лекарства, които успокояват сърцето и забавят неговото биене. Той се явява алтернатива на Конкор и нерядко кардиолозите го предпочитат при сърдечна недостатъчност.

Аспирин протект при ускорен пулс

Нискодозовият аспирин (100 мг) се приема в постоянен порядък като антикоагулант (за разреждане на кръвта). При ритъмни изменения той не е предпочитан заместник на антикоагулантите. Например при мерцателна аритмия не защитава болния от тромбоемболия и инсулт. Но има случаи, в които Аспирин протект е добър при ускорен пулс. Вижте ги ТУК!

Грандаксин за ниско кръвно и висок пулс

  • Разпространена грешка в лечението на висок пулс е да се пренебрегне емоционалното състояние на пациента. Пристъпите се появяват или зачестяват в стресови моменти, при градиране на емоции и конфликти. Понякога е достатъчно да се проработят психологическите проблеми, за да намалеят или напълно изчезнат сърдечните пристъпи.

Грандаксин е успокояващ медикамент, който не причинява сънливост и не вреди на вниманието. Той се предпочита за дневно време и специално при сърдечни патологии.

Мнение №2: Как успокоих сърцето си с лекарства и чай
lyudmil-bachvarov-lekarstva-za-uskoren-puls

Людмил Бъчваров от Велико Търново

Здравейте, приятели. Преминах през страховит период. Сърцето ми не работеше нормално и си мислех, че това е краят.

Споделям го, за да ви спестя страховете. Оказа се, че при нерви и проблеми сърцето работи неравномерно. Не че сърцето е болно, просто не издържа на напрежението.

Научих се да си успокоявам сърцето с билки. Аз пия Демир бозан, сигурно има и други билкови успокоителни. През кризата пих и хапчета, но вече не Сега си обръщам внимание и при най-малко изнервяне започвам чая.

Людмил Бъчваров от Велико Търново

Вижте и ТОВА: Успокоителни на билкова основа. Билкови хапчета за успокоение на нервите и за вегетативна нервна система. Мнения.

ТУК се прави поръчка за Демир бозан, а това са телефоните: 0899 58 28 32, 0897 039 295, на които можете да получите информация!
Rate this post

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Лекарства за ускорен пулс | 9+ идеи

  1. Абсолютно същото ми се случи като на Людмил, дето е писал тук. Имах криза, бях в реанимацията, удариха ми електрошок (добре че е с упойка, та не усетих). Пия една шепа хапчалъци, но без Демир бозан не минавам и ден, много го уважавам.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *