Лекарства за ускорен пулс | 9+ идеи

Кои са най-известните лекарства за ускорен пулс. Лекарства за успокояване на сърцето. Аспирин протект при ускорен пулс. Конкор, Бизогама, Ритмонорм, Кордарон, Дигоксин, Грандаксин и др.

При учестяване на пулса първо се успокояваме, прилягаме и пием вода. След 20 минути отново мерим.

Ето как можете да се снабдите с Демир бозан (на място или с поръчка за доставка!) Вижте ТУК!

Ако стойността е същата и има усещане за прескачане на сърцето (аритмия) или болка в корем или гърди, или замайване, мушички пред очите и нарушена ориентация в пространството, обаждаме се на спешна помощ. До идването на лекаря не ядем и не приемаме медикаменти. Може вода.

Тахикардия – това е увеличаване на честотата на сърдечните съкращения над 90 удара в минута при норма 60 – 90 удара. Такова състояние е вредно за самото сърце и за органите, които не получават кислород. Сърцето се напряга и се нуждае от повече кислород. При липсата му се развива исхемия, която почти сигурно прераства в инфаркт.

Описаното състояние е спешно, не отлагайте да потърсите адекватна по помощ.

Видове нарушения на ритъма
Състояние Стойности на пулса
брадикардия разредено биене под 60 удара
тахикардия учестено биене над 90 удара
аритмии – мерцателна, екстрасистолия пулсът е с нормална честота, но съкращенията са неритмични

Причините за аритмия са кардиални (в сърцето) и екстракардиални – в други органи. Принципно лечението е с лекарства – антиаритмици. Но не за всички случаи. Например при жените в климакса възникват екстрасистоли, които се лекуват в хормонални препарати. Мерцателна аритмия е първи признак на тиреотоксикоза, прекален синтез на щитовидни хормони.

Ето защо антиаритмични препарати се назначават от специалист след установяване на причината за аритмията. Тези лекарства са от 4 групи и изборът им изисква познания.

Въпреки че са за лечение на ритъма, те могат и да причинят аритмия,
затова се прилагат под контрола на кардиолог.

Тук ще опишем основни лекарства с уговорката, че те не се самоизписват. При нужда от успокояване на сърцето спокойно приемайте билки и билкови препарати. Лекарствата носят риск, дори да са назначени.

Конкор 5 мг. За какво се пие?

Висок пулс и Демир бозан 01Конкор е бета-блокер. Той забавя ритъма на сърцето и подобрява изпомпването на кръв. Бисопролол (бизопролол) е обичайно лекарство за контролиране на честотата на камерните съкращения. Негова отличителна особеност е, че работи и в покой, и при физически натоварвания.

Продължително пиене на Конкор

Лечението с бисопролол е продължително. Разпространена грешка при антиаритмиците е да се вземат само при пристъп. За отрегулиране на честотата тези лекарства се пият постоянно, защото е невъзможно да се предвиди следващият пристъп. Често пристъпите протичат безсимптомно, нощно време. Понякога е достатъчна кратка криза, за да стане инсулт.

Бета-блокери като Конкор носят и обратния риск – от брадикардия. При разреждане на съкращенията под 50 – 55 удара за минута дозата се намалява или приемът се прекратява.

Разлика между Конкор и Конкор Кор

И двете се произвеждат от Merck. Съдържанието е еднакво, разликата е в концентрациите. Конкор се прави на единици по 5 мг и 10 мг, Конкор Кор се произвежда по 2.5 мг и 5 мг.

Следващото мнение, както и тези по-долу, сме получили от форума си ТУК, посветен на лекарствата за ускорен пулс. Често молим авторите на по-интересните отзиви да ни изпратят и своя снимка. Пишете ни и вие и вижте още мнения за лекарства за успокояване на сърцето!

Мнение №1: Моите лекарства за ускорен пулс и билки
ilian-savov-lekarstva-za-uskoren-puls

Илиян Савов от Стара Загора

В един яко стресов момент от моя живот направих висок пулс. От първия преглед се потвърди, че е на нервна почва. Вътрешно чувствах, че трябва да се стабилизирам психически и тогава ще се оправи и сърцето. Кардиологът одобри, но настоя да пия и хапчета за вкарване в ритъм. Той ми изписа Конкор, а аз си изписах успокоителни билки.

По отзиви от „колеги“ започнах Демир бозан. Той е спомогнал в случаи като моя – стрес и постоянна тревожност. Усетих отпускане още в първите дни. Нататък стана и по-леко. На контролен преглед кардиологът намали Конкора и подхвърли, че скоро ще го спрем.

Към момента вече не съм на лекарствено лечение. Гледам да не се стресирам, да не се филмирам и да се държа спокоен. На моменти пак опирам до Демир бозан, но това не ме безпокои. Чаят е безопасен и ми понася много добре.

Илиян Савов от Стара Загора

Бизогама 5 мг, мнения и спиране

Бизогамма е буквален аналог на Конкор – същото лекарство от друг производител. Концентрациите му са идентични – по 5 мг и 10 мг.

Конкор и Бизогамма са патентовани лекарства. Те се произвеждат по различна технология, поради което Конкор се приема на 24 часа, а Бизогама – на 12 часа. Таблетката Бизогамма се разчупва, тази на Конкор не се дели.

Конкор и Бизогама се спират идентично – с постепенна редукция на концентрацията. И двата медикамента се радват на положителни отзиви от пациенти. Те са ефикасни лекарства, с които болните са внимателни и не си позволяват своеволия. На някои се изписват за кратко, до въвеждане в ритъм, други ги пият години наред. Единствена тема на по-задълбочени обсъждания са тревожните странични реакции като задух, стягане на гърлото и др.

Ритмонорм, колко време се приема?

За увеличаване на ефективността Конкор се съчетава с антиритмични препарати от типа на Ритмонорм (пропафенон). Те имат друг механизъм на работа и действат подкрепящо. Тяхна особеност е, че работят по-бавно.

Вижте и ТОВА: Мнения за Ритмонорм. Колко време се приема и какви странични ефекти има?

Кордарон, мнения, странични ефекти

Висок пулс и Демир бозан 02

Кордарон е антиаритмично лекарство от типа на Ритмонорм. Има друг активен агент – амиодарон, но работи по сходен начин. И Кордарон, и Ритмонорм се съчетават с бетаблокер при особени случаи. Те позволяват и двата компонента на терапевтичната схема да се приемат в минимални дози. Задължително се контролира пулсът и се прави ЕКГ през 10 дни до прецизиране на дозата на Конкор.

При неправилно изписване на антиритмик с бетаблокер има риск от нарушаване на проводимостта и автоматизма на сърцето и оттам – забавяне на ритъма.

Дигоксин 0.25, действие

Той е представител на групата сърдечни гликозиди – лекарства, които успокояват сърцето и забавят неговото биене. Той се явява алтернатива на Конкор и нерядко кардиолозите го предпочитат при сърдечна недостатъчност.

Аспирин протект при ускорен пулс

Нискодозовият аспирин (100 мг) се приема в постоянен порядък като антикоагулант (за разреждане на кръвта). При ритъмни изменения той не е предпочитан заместник на антикоагулантите. Например при мерцателна аритмия не защитава болния от тромбоемболия и инсулт.

Грандаксин за ниско кръвно и висок пулс

  • Разпространена грешка в лечението на висок пулс е да се пренебрегне емоционалното състояние на пациента. Пристъпите се появяват или зачестяват в стресови моменти, при градиране на емоции и конфликти. Понякога е достатъчно да се проработят психологическите проблеми, за да намалеят или напълно изчезнат сърдечните пристъпи.

Грандаксин е успокояващ медикамент, който не причинява сънливост и не вреди на вниманието. Той се предпочита за дневно време и специално при сърдечни патологии.

Мнение №2: Как успокоих сърцето си с лекарства и чай
lyudmil-bachvarov-lekarstva-za-uskoren-puls

Людмил Бъчваров от Велико Търново

Здравейте, приятели. Преминах през страховит период. Сърцето ми не работеше нормално и си мислех, че това е краят.

Споделям го, за да ви спестя страховете. Оказа се, че при нерви и проблеми сърцето работи неравномерно. Не че сърцето е болно, просто не издържа на напрежението.

Научих се да си успокоявам сърцето с билки. Аз пия Демир бозан, сигурно има и други билкови успокоителни. През кризата пих и хапчета, но вече не Сега си обръщам внимание и при най-малко изнервяне започвам чая.

Людмил Бъчваров от Велико Търново

Вижте и ТОВА: Успокоителни на билкова основа. Билкови хапчета за успокоение на нервите и за вегетативна нервна система. Мнения.

ТУК се прави поръчка за Демир бозан, а това са телефоните: 0899 58 28 32, 0897 039 295, на които можете да получите информация!
Rate this post

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *