Колко време се пие Аденурик 80 и 120. Цена в Турция, мнения

Мнения за Аденурик. Колко време се пие. Цена в Турция на търсеното болкоуспокояващо при подагра Аденурик 120 и 80. Заместители: Фебуксостат, Друнилер, Милурит, Колхицин

Болните от подагра редуват два типа лечение. През време на криза те взимат силни противовъзпалителни. Когато настъпи успокояване, провеждат лечение по същество.

Ето как можете да се снабдите с Демир бозан (на място или с поръчка за доставка!) Вижте ТУК!

Фебуксостат е най-модерното лекарство за подагра. Засега той е втора линия на избор поради факта, че е над 10 пъти по-скъп от класическите препарати. Продава се под няколко търговски имена, от които ще разгледаме Аденурик.

Аденурик в стандартна доза
Параметър Време на действие
Достигане на макс. концентрираност за 60 – 90 минути
Среден период на полуизвеждане 5 – 8 часа
Среден период на въздействие 24 часа
Значима редукция на пикочната к-на след 2 седмици
Стабилизиран ефект (профилактика на пристъпи) след 6 месеца

Мнения за Аденурик 120 и 80

Във форума на strelki.info има полезен дневник на пациент, който демонстрира как и за колко време сработва Аденурик (прилаган с диета).

Според описанието, за 2 седмици пикочната к-на спада от 626 µmol/l на 245 µmol/l, под лимита за показателя (420 µmol/l). В следващите 2 седмици количеството леко се повишава на 346.00 µmol/l при същия режим и доза на лекарството. След спиране на Аденурик за 2 седмици пикочната к-на „скача“ над първоначалното ниво от 650 µmol/l.

Във форума тези данни се възприемат така: „като спреш Аденурик, става страшно“. Необходимостта от продължителен прием не се допуска, вероятно заради цената на лекарството. В Пулс обаче дават формулата: „Аденурик постоянно!“

Негативи не се коментират. Споделя се само, че медикаментът отпуска и поражда сънливост.

Аденурик Демир бозан 06

Българският Аденурик отвън и отвътре

ВАЖНО: Вижте още мнения за Аденурик, оставете и своя отзив или просто попитайте ТУК, в нашия форум с коментари!

Колко време се пие Аденурик 120 и 80

Фебуксостат бързо води до снижаване на концентрацията на пикочна к-на в кръвната плазма. Контролно изследване за ползата от медикамента може да се направи 2 седмици след първото хапче.

Целта на лечението е не само да се снижи, но и да се поддържа ниско ниво на пикочна кис. А това изисква продължителна терапия. Препоръчва се евентуални нови пристъпи да се профилактират в течение на не по-малко от 6 месеца.

Има случаи, в които се налага непрекъснат прием на Аденурик. Необходимостта да се удължи терапията се установява с лабораторно изследване. Ефективността на лечението пък се засича по това има ли пристъпи и колко и доколко са се разсеяли уратните образувания – тофусите.

Прием, дозировка, предозиране
  1. Началната доза представлява 80 мг на ден, взети наведнъж (значи 1 Х 80 мг).
  2. След 2 до 4 седмици се прави контролно изследване и ако концентрацията на пик. киселина надвижава 357 µmol/l, дозата може да се увеличи до 120 мг, взети наведнъж (1 Х 120 мг).

Народни клинични изследвания са показали, че в доза от 40 мг на ден фебуксостат се изравнява по ефективност с алопуринол (основното лечение на подагра).

Изпробвани са и по-високи дози, до 240 мг на ден, които са се показали високо ефикасни, но не са приети като стандартни. По тази причина към момента фебуксостат се произвежда само във визираните две дозировки – по 80 мг и по 120 мг.

Аденурик Демир бозан 021

Фебуксостат се изписва, когато се е стигнало до тофуси

За какво се използва и как?

Аденурик намалява количеството на пикочна кис., намираща се в кръвта. Това му свойство намира две приложения:

  1. При подагра – поддържа ниски нива на опасната киселина и спира образуването на тофуси. Тофусите са „топки“ уратни кристали, нещо като втвърдена пикочна к-на, която уврежда бъбреците и ставите. Поддържането на ниска пик. киселина за дълго време съдейства за стопяване на тофусите;
  2. При химиотерапия на онкологични заболявания на кръвта. Разрушаването на ракови клетки повишава пикочната в кръвта. Аденурик се приема предпазващо, за да не се допуснат последващи увреждания.

Adenuric се предписва в следните случаи – при настъпило отлагане на урати и при незадоволителен резултат от класическата терапия с алопуринол.

Цена на това най-ефикасно лекарство за подагра?

Лекарствата с фебуксостат са с висока цена, това важи за всички търговски наименования. Те не се реимбурсират от НЗОК, освен за пациенти – ветерани и инвалиди от войните.

Хапчетата от 80 мг и тези от 120 мг се продават на еднаква цена. В момента тя варира от 34.34 лв (аптеки Гален) до 39.78 лв (Софармаси, Фрамар). Има и междинни стойности, например в Ремедиум опаковките са по 36.60 лв.

Визираната цена е за кутия с 28 таблетки, разчетени за 4 седмици прием.

Цени на Аденурик 120 и 80 при Марешки
Цена в Турция и къде се отива?

Продаваният в Турция Аденурик е производство на същата компания (германската Берлин Хеми). Но за Турция производителят има различна ценова политика. Таблетките от 80 мг и от 120 мг имат различна цена. „Малката“ дозировка в момента струва- 279.61 ₺, а „голямата“ е 415.11 ₺. При курс от 0.059 лв за 1 турска лира, кутиите излизат съответно 16.50 лв и 24.50 лв.

В Турция Аденурик е изгоден. Пречка за закупуването му съществува – в аптеките искат рецепта, издадена от турски лекар. Има случаи, в които местните фармацевти правят компромиси. На такава нерегламентирана основа български граждани купуват Аденурик и го продават чрез частни обяви в България.

Откъде се купува у нас турски Аденурик?

Няколко сайта са специализирани в търговия с лекарства от Турция. Аденурик намираме при търговеца verutol.net, където 80 мг са 33 лв, а 120 мг са 42 лв. В turkomeds.com цената е 28.50 лв и 34 лв. Лекарството се намира в групи за турски стоки в социалните мрежи, както и в сайтовете за частни обяви.

Странични ефекти и противопоказания

Честите негативни явления са диспептични – гадене и диария. Случват се главоболие, замайване, сънливост. По-редки са психичните и алергични симптоми като нервност и затруднено дишане. Случаите на свръхчувствителност са под 0.1%.

Аденурик Демир бозан 03

Собственикът на Аденурик продава медикаменти с една и съща опаковка навсякъде

Пациентите със съдови проблеми да обърнат внимание, че Аденурик повишава рисковете за сърдечен и мозъчен инцидент. Пациентите с диабет да забележат, че препарата провокира покачване на глюкозната концентрация.

Заместители, аналози и съчетания

Аналозите на Аденурик са лекарствата с фебуксостат, чийто брой на българския пазар расте. В момента те са

Фебуксостат на компаниите Майлан, Зентива и Фармасаянс
Фебустад и Адара на Стада
Друнилер на Сандоз

Фебуксостат или Аденурик?

Те са аналози, еднакви по съдържание. Фебуксостат е името на активната съставка. Това име се ползва от три компании, които продава в България. Концентрациите са стандартните – 80 мг и 120 мг. Различие намираме в допълнителните компоненти и в цената, която обаче варира в несъществени граници.

Друнилер 120, 80

Фарма компанията Сандоз е регистрирала фебуксостат под името Друнилер. Използва утвърдените козировки от 80 мг и 120 мг. Кутиите са с по 28 таблетки, чиято цена е една идея по тази на Аденурик.

Вижте и ТОВА: Мнения за Друнилер 80 и 120, заместителя на Аденурик. Сравнение с Колхицин и Фебуксостат.

Заместители на Аденурик са лекарствата с алопуринол. Към момента това са

Лодирик, Алодагра и Милурит

Фебуксостат и алопуринол са базовите медикаменти при подагра.

Чай Демир бозан за траен ефект

Билковата алтернатива при подагра е комплексът Демир бозан. При невисоки отклонения от нормата той оказва достатъчно адекватно лечение и въвежда пикочната к-на в норма. При високи концентрации билките се съчетават с класическата медикаментозна терапия и осигуряват по-бърз, по-ярък и по-траен ефект.

Какво прави Демир бозан:

  • пречиства кръвта от ненужните елементи, включително премахва наднормените количества пикочна к-на и глюкоза (която понякога се повишава от лекарствата).
  • Демир бозан въздейства и върху болестния процес, който е метаболитен. Регулира обменните процеси и помага на тялото да се справи с отклонението.

По отношение на симптомите Демир бозан е сравним с противовъзпалителните медикаменти. Той успокоява възпалителните процеси, овладява бързо обостряния. Разумно е да се започне заедно с медикаментозната терапия, за да „убере“ големите количества пикочна к-на, които започват да се отделят.

Не на последно място – билките успокояват, обезболяват, подпомагат психически пациента да устои на болката и да издържи на терапията.

Още по темата ТУК: Как се излекувах от подагра натурално. Кой е най-ефикасният лек за сваляне на оток от подагра? Използване на лед. Кога, какво: Топло или студено?

Милурит или Аденурик?

Аденурик Демир бозан 01

Милурит е алопуринол, значи класическият медикамент. Специалистите започват лечението с него или сродните му наименования. Аденурик е по-съвременен и по-ефикасен, това вече е категорично доказано, но засега медицинската практика го поставя на мястото на заместник.

Сериозен плюс на Аденурик е, че не натоварва пациенти с увредени бъбреци и черен дроб. Няма нужда да се редуцира дозата и в старческа възраст. За разлика от него Милурит и другите с алопуринол трябва да се вземат в щадящ режим от специалните пациенти.

Милурит се продава по 30 таблетки и струва 4 – 6 – 8 лв (според дозата).

  • Алодагра е българският алопуринол от компанията Тева. Продава се в една концентрация от 100 мг и струва под 4 лв. за 50 табл.;
  • Алопуринол е името на активния агент, който стои в основата на Милурит, Алодагра и Лодирик. Трите медикамента се различават само допълнителните съставки и имат малки вариации в цената (която винаги е под 4 лв за 100 мг.
Колхицин

Колхицин е противовъзпалителен агент, специално създаден за подагра. Той се взема през кризисните периоди, може перорално или инжекционно. Бързо облекчава, понякога в разстояние на часове.

Ключов момент е да се взема колхицин в началото на противоуратната терапия с алопуринол или фебуксостат. В първите дни медикаментът освобождава големи количества пикочна к-на, която веднага поражда симптоми на подагра. Колхицин се справя с тях.

Колхикум Дисперт

Той е аналог на Колхицин – същото лекарство от друг производител.

Бензбромарон

Бензбромарон се счита за нов аналог на алопуринол и фебуксостат. И наистина, той води към същата цел – намаляване на пикочната к-на в кръвта. Но го прави по собствен начин.

Ако другите лекарства пречат да се образува много киселина, то Бензбромарон увеличава изхвърлянето на вече образуваните и натрупани количества.

Бензбромарон е незаменим като профилактиращ медикамент. Той предварително парира възникването на подагра (при наличие на предпоставки и начални симптоми) и пази от усложнения.

Трето приложение на бензбромарон е за овладяване на кризи. За целта се пие само три дни по схема. За жалост препаратът (с официално име Benzbromarone AL 100) не е регистриран в България и се доставя само от чуждестранни интернет търговци.

Видео: симптомите на подагра в 1 минута.

ТУК се прави поръчка за Демир бозан, а това са телефоните: 0899 58 28 32, 0897 039 295, на които можете да получите информация!
Rate this post

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *