Друнилер 80, 120

Мнения за Друнилер 80 и 120 мг. таблетки. Цена на лекарството. Друнилер или Аденурик при висока пикочна киселина? Заместители и странични ефекти. Алопуринол, Фебуксостат, Колхицин при подагра.

Друнилер е лекарство против подагра. То потиска ензим – катализатор на пуриновия обмен, чийто краен продукт е вредящата на ставите пикочна киселина. Активният агент в препарата е фебуксостат.

Ето как можете да се снабдите с Демир бозан (на място или с поръчка за доставка!) Вижте ТУК!
Действие на фебуксостат
Параметър Време / степен на достигане
Максимална концентрация 60 – 90 мин.
Усвояване 84%
Период на полуизвеждане 5 – 8 часа

За какво помага Друнилер?

В България показание за назначаването на фебуксостат е подагра, докато в други държави като Япония препаратът е показан не само за подагра, но и за корекция на безсимптомна хиперурикемия като доказан фактор на риска при сърдечно-съдови изменения и една от причините за хронична недостатъчност на бъбреците.

Фебуксостат (Друнилер) е основен медикамент против подагра, наред с алопуринол. За разлика от алопуринол, той влияе само върху един ензим от метаболизма – ксантиноксидазата, и не потиска други ензими. Поради това той се нарича селективен инхибитор и позволява да се получи клиничен ефект при значително по-малки концентрации.

Дозировка на Друнилер 80 и 120 мг

Друнилер е наименование на компанията Sandoz, която го произвежда в две дозировки – 80 мг и 120 мг. Обичайната дневна доза фебуксостат представлява 80 – 120 мг, като конкретната концентрация се определя индивидуално.

Друнилер и Демир бозан за лечение на подагра 02

Тези лекарства имат същият агент като в Друнимер

Мнения за Друнилер

В големите форуми като БГ-мама, Пулс и Дир.бг се коментират правилните действия при подагра. Дават се оценки на препарати, но Друнилер не е обсъждан. Сред лекарствата с фебуксостат познатият медикамент е Аденурик.

В чуждестранни форуми четем качествени и ценни съвети от опитни пациенти и специалисти. Коментира се, че фебуксостат се започва само след пълно и окончателно купиране на подагричен пристъп, без остатъчни явления. Началото на терапията причинява обостряне, защото се отделят урати. При начало на пристъп поради терапия с фебуксостат, пациентите добавят противовъзпалителни от нестероиден тип или колхицин. Впрочем, практика на лекарите е да изписват профилактично колхицин в първите 6 месеца от приема на фебуксостат.

ВАЖНО: Вижте още мнения за Друнилер и обезателно дайте и своя отзив ТУК, в нашия форум с коментари!

Странични ефекти

Опасно последствие от лечение с Друнилер е проява на лекарствена свръхчувствителност с анафилактични реакции, включително обриви с животозастрашаващ характер. Регистрирана е честота от 1:1000.

Чести (1:10) реакции са чернодробни отклонения,  диария, локално подуване, болки в глава, мускули, стави и като цяло – засилване на белезите на подагра. Нечести (1:100) реакции са загуба на апетит, сексуално влечение и добър сън, колебания в кръвна захар, неврологични симптоми като мравучкане, горещи вълни и др. Редки (1:1000) реакции са увреждания на мускули и дълбоки кожни слоеве, висока температура, хепатит и др.

Посочихме малка част от евентуалните негативи, съпровождащи лечението с Друнилер. Преди старта на приема непременно изчетете пълния списък в листовката.

Следващото мнение, както и това по-долу сме получили от формата за коментари във форума ни под тази публикация. Авторите на по-интересните постове молим да ни изпратят своя снимка:

Мнение №1: Моят опит при подагра с Друнилер и чай
milen-dochev-druniler

Милен Дочев от Перник

Получих подагра преди 8 месеца и веднага ми беше назначено лечение с Друнилер и Колхицин. Лекарят ме предупреди за страничните ефекти и все пак не бях подготвен за такъв силен дискомфорт. Усещането беше за общо влошаване на състоянието ми.

Инстинктивната ми реакция беше да спра хапчетата, за да се почувствам по-добре. Разбира се, това не беше разумно решение. Решението дойде от колега – пациент, който е минал през същото. Каза, че с намаляване на дозата намаляват и негативите, обаче и лечебният ефект. Пак по негов съвет подсилих с билки за подагра Демир бозан.

След като се овладя положението, разбрах, че прекрасно се справям с Демир бозан. Лекарят одобри след последните изследвания. В момента съм на чай и диета, с които метаболизмът ми е под контрол.

Милен Дочев от Перник

Противопоказания

Препаратът не е предназначен за пациенти от основните рискови групи.

  • Дава ли се на деца? Не, показан е от 18-год. възраст;
  • Бременни и кърмачки? Не, не го използват.

На вниманието на пациентите с придружаващи заболявания: непременно информирайте лекуващия специалист, за да съобрази терапиите. Това важи при сърдечни проблеми, прекаран инсулт, патологии на бъбреци, щитовидна жлеза и черен дроб, при алергични епизоди в миналото.

Цена и откъде се взема?

Друнилер е рецептурно лекарство, закупува се от аптеките.

Друнилер и Демир бозан за лечение на подагра 01

Така изглеждат двете опаковки на Друнилер

Предлага се в кутии по 28 таблетки.

  • Друнилер 120 струва максимално 29.17 лв. Тази цена е валидна за веригите Фрамар, Софармаси;
  • Друнилер 80 струва максимално 29.17 лв, в аптека Феникс – 28.11 лв, в Ремедиум – 26.99 лв.

Двете дозировки нямат разлика в цената  – пациентът взема нужната му концентрация.

Погледнете и ТУК: Истории „Как се излекувах от подагра натурално“. Сваляне на оток. Лед при подагра и мнения за Друнилер. Какво се пие при криза?

Заместители и аналози

Същинското лечение на подагра се осъществява с два типа препарати:

  • Урикозурични – увеличават изреждането на урати;
  • Урикодепресивни – потискат образуването на пикочна к-на.

Друнилер е от втория вид и негов заместител е другите лекарства, които пречат на метаболизма на вредоносната киселина. Главен представител е алопуринол. На практика изборът се свежда до фебуксостат или алопуринол.

Фебуксостат

Аналози на Друнилер са препаратите с фебуксостат, които на нашия пазар са Аденурик, Фебуксостат Mylan, Фебуксостат PIL Фармасаянс, Фебуксостат Зентива и Фебустад.

Производителите следват политиката за еднаква цена, независимо от дозировката. Изключение е Майлан, чиито разновидности са с разлика в цената, макар минимална.

Лечението с фебуксостат излиза между 0.85 лв и 1.43 лв на ден, зависи от избора на лекарствено наименование. С Друнилер то е около 1 лев.

Друнилер или Аденурик

Те са точни аналози, съдържат единствено фебуксостат. Аденурик е производство на германската Berlin Chemie. Отличава се със значително по-високата си цена – до 39.78 лв за 28 дни.

Чай Демир бозан

Демир бозан е компилация от 6 билки – растителен аналог на урикозуричните препарати. Намалява количествата пикочна к-на и успокоява болестните прояви.

Демир бозан пречиства по два начина – директно, повлиявайки състава на кръвта, и като диуретик – увеличавайки извеждането чрез урината.

Чаят е ефективен спрямо основните негативи от заболяването – възпаление, болка, изменения в стави и органи.

В допълнение билковият микс засяга основни провокатори на подагра като ипертония, бъбр. патологии, диабет и др.

Колхицин

Колхицин се извлича от минзухар. Оказва противовъзпалителен ефект специално при ревматични заболявания и подагра.

Изписва се на старта на терапия с Друнилер, Аденурик и др. Изчистващите медикаменти увеличават рязко отделянето на отложената пикочна киселина, поради което симптомите и специално възпалението се обострят. Задача на Колхицин е да се справи с този проблем. Колхицин се взема профилактично при започване на терапия и при кризи.

Мнение №2: Как свалих пикочната киселина с Друнилер и билки
viktor-popov-druniler

Виктор Попов от Велико Търново

Аз съм доволен от Друнилер. Лекарството ми понесе и не съм имал нежелателни ефекти, за които прочетох в листовката. Изписан ми беше по 80 мг. Вземах го до пълно въвеждане на изследванията ми в норма.

Тъй като нямах тофуси и усложнения, решиха да ме оставят на диета с контролни анализи. Не исках да рискувам, затова се подпомогнах с билки.

В момента редувам чай от хвощ с чай Демир бозан. За 6 месеца без лекарства не съм имал криза. Само се притеснявам дали мога да пия Демир бозан без прекъсване, защото не искам да го спирам.

Виктор Попов от Велико Търново

Алопуринол

Алопуринол и фебуксостат са двата препарата, които потискат образуването на пикочна к-на. Алопуринол е първа линия на избор за всички пациенти, включително бъбречно болни. Той също потиска ксантиноксидазата,  заедно с още някои ензими.

Значима разлика в ефекта не се наблюдава, обявяват през 2018 г. след наблюдаване на 6190 пациенти в течение на 32 месеца. Лекарствата са съпоставими са по безопасност (процент усложнения).

Разликата е, че при фебуксостат се установява по-висока обща смъртност и смъртност от усложнения на сърдечно-съдови заболявания.

Милурит

Милурит е лекарство с алопуринол. Негови аналози са Алодагра и Лодирик. Тези препарати оказват лечение на подагра по същество, но никога не се приемат по време на кризи.

Вижте и ТОВА: Има ли вреда от Милурит? Колко време се пие? Мнения: Аденурик или Милурит 100? При високо кръвно и подагра. Алодагра.

ТУК се прави поръчка за Демир бозан, а това са телефоните: 0899 58 28 32, 0897 039 295, на които можете да получите информация!
Rate this post

Enjoyed this post? Share it!

 

3 коментара по “Друнилер 80, 120

  1. Аз пък пия само Демир бозан за подагра, тъкмо влизам да си поръчам.

  2. Доколкото съм чел фебуксостат е по-новото и подобрено лекарство.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *