Безопасни успокоителни. Розови хапчета за нерви и билки

Какво лекува Стрезам? Мнения и търсене на безвреден заместител. Кои розови хапчета за нерви са добри? Има ли безопасни успокоителни за нерви? Силни антидепресанти и билки. Деанксит, Симпатил, Дормиплант, Есобел

Здравейте, приятели. Казвам се Кирил Петров и съм на стабилната възраст от 55 г. Наскоро бях принуден да се разделя със своята професия, която осмисли живота ми.

Ето как можете да се снабдите с Демир бозан (на място или с поръчка за доставка!) Вижте ТУК!

Бях журналист в електронни медии, но работата ме изхаби и съсипа. Изпуснах положението и се наложи да се лекувам. Много ясно – от нерви!

За няколко месеца станах експерт по успокояване и по успокоителни лекарства. Журналистът вода не става! Подходих систематично – четох и опитвах. Сега имам мнение за лекарствата – кои как действат.

Сядам да опиша наученото професионално. Правя го, за да съм полезен и да помогна на хората – истински, а не както с едновремешните ми новини с мимолетна важност.

Съдържание:

Ако търсите лек, да вървим напред!

Успокоителни хапчета

Как действат?

Успокоителните са най-достъпните лекарства. Намират се във всяка аптека и сред тях има доста наименования, които имат мощен седативен ефект, а се дават без рецепта. Лекарите ги препоръчват за моменти на силен стрес и вълнение.

Седативните средства са лекарства с растителен, химически (синтетичен) или комбиниран състав, които въздействат на нервна система. Какво правят? Тушират реакциите ни спрямо външни и вътрешни дразнители.

Успокоителни хапчета. Кои са ок? Личен опит. Без и с рецепта

Непрекъснато се разработват нови лекарства

Т.нар. седативи правят следното:

 1. Намаляват емоционалното натоварване;
 2. Подобряват съня;
 3. Регулират дразненето на ЦНС;
 4. Имат транквилизиращо (успокоително) действие;
 5. Имат антиневротично действие.

Повечето седативи имат обезболяващ ефект. Те повишават прага на чувствителност, което значи, че ни заболява при по-силно въздействие, а не от най-малкото. Ето защо успокоителните се взимат от жените при менструални болки и ПМС, както и при стомашен дискомфорт.

Някои успокоителни се дават без рецепта, а други са под специален режим – дават се срещу зелена рецепта. Но не мислете, че първият вид са безобидни или слаби. Напротив, оказа се, че и те са доста силни. И следователно – да внимаваме!

Главната полза от успокоителните е, че подобряват съня и работата на нервната ни с-ма, подобряват цялостно физическото ни състояние – работоспособността, нормализират налягането, противодействат на умората.

Вижте и ТОВА:

Билкови хапчета за сън. Кое е най-доброто лекарство?

Въобще – звучат като вълшебно хапче с магическо действие, само че не са. Защото има доста

Опасности при приема на успокоителни

Дори най-леките препарати на растителна основа са способни да ни докарат негативни последствия и нарушения на здравето.

Проучил съм основните опасности и ви казвам само сериозните от тях:

 1. Риск от алергична реакция – много успокоителни без рецепта са на растителна основа. Принципно растителните средства са ок, но в лекарствена форма те са с огромна концентрация – екстракт, нали. А колкото по-голяма е концентрацията на натуралния екстракт, толкова повече риск от непоносимост има.
 2. Привикване – при редовно приемане на такива лекарства организмът губи възможността само да регулира процесите на успокояване и намаляване на емоционалната раздразнителност. Особено това се отнася за лекарствата против сън. Ето защо мнозина (и аз) предпочитат билките, а не билковите лекарства;
 3. Лошо съчетаване с други вещества – успокоителните се съчетават зле с антидепресанти и алкохол. Ако се случи по грешка или незнание, ще усетите много неприятни неща – влошаване на общото състояние, спад или скок на кръвното, потискане на дишането. Даже има риск от задушаване. Отделно тези не се комбинират добре с обезболяващи и други седативи, защото потискат сърцето и дишането. А тук рискът е голям, мнозина посягат и към аналгетици по една или друга причина.

Мнение на Н. Кънева: Моите успокоителни без рецепта и билки

Неше Кънева,

Неше Кънева от Разград

Загубих радостта от живота. Просто така, без специална причина. Постоянно бях обхваната от песимизъм, от страх пред нещо неведомо, но много силно. Не звучи сериозно, но беше такова. Дотолкова се задълбочи, че загубих способността да работя. Дори движенията ми бяха затормозени – като на забавен каданс. Вътрешно отпусната, без грам енергия и желание за живот.

Диагнозата ми бе: тревожност. Отначало пих куп успокоителни без рецепта – с мелатонин, магнезий и валериана. После пих Грандаксин, Атаракс и глицин. И те не ме вкараха в ред. Минаха месеци и се отрових от химии, но не стигнах до пълно възстановяване.

В най-тъмния момент нацелих Демир бозан. Питах наред: всичко, само не антидепресанти! И ме насочиха. Вътрешно се отпуснах за дни. Заля ме вълна на облекчение, която не мога да опиша. Приех я като живителен дъжд. Дори чисто физически се получи отпускане – мускулите ми омекнаха, върнах си физиономията. Не си бях дала сметка, че „стискам“ лицевата мускулатура и съм придобила изглед на злобна вещица.

Демир бозан се справи със стреса като с детска шега. И продължи надълбоко, забърсвайки всяка проява на тревожност. Песимизмът отстъпи. Започнах да се нормализирам и това беше очевидно и за околните. Реалният резултат бе, че получих постоянен договор. Закрепих се!

Още пия Демир бозан, защото той ме чисти от купищата лекарства. Иначе с нервите съм ОК!

Неше Кънева от Разград

Още в текста: Списък на хапчета и билки, които са безопасни успокоителни без рецепта. Силни успокоителни. Заместител на Стрезам. Розови хапчета за нерви, Лекарства при нервна криза

Видове успокоителни и техните особености

Докато говоря за опасности, да посоча и още една – разнообразието на този тип лекарства за мен е още един сериозен риск. Създадени са толкова много успокоителни, че човек не може да ги знае, не може да е чувал за въздействието им.

Отделно, този тип лекарства са от няколко разновидности според начина на въздействие и ако не си специалист, въобще няма да ги разграничиш. Спектърът е огромен – от леки седативи, които подобряват съня и помагат при тревога до силните невролептици, които се дават за тежки заболявания на нервната система.

Седативи или успокоителни?

Ако често ви мъчат безсъние и главоболие, ако постоянно сте напрегнат, бързо избухвате и се нервирате, ако изпитвате страхове, и сам ще се диагностицирате: това са нерви.

И сам ще се сетите, че ви трябва успокоително.

Но какво? Някои са наистина силни и опасни. Работят различно според причината за разстройството. Ако попаднете на неправилното хапче, то няма да помогне. А може и да навреди.

Сега ще направя бърз преглед на видовете успокояващи лекарства, за да не стане някоя беля. Моля, прочетете го, ако сте решени да си купувате хапчета. Другият вариант са билките и за мен те са оптимален начин, но за тях ще кажа по-нататък.

Препарати при безсъние

Хапчетата против безсъние са сред по-безобидните. Изписват се при потиснатост, пристъпи на страх и паника, неувереност, натрапчиви идеи и симптоми на депресия. Тези лекарства потискат реакциите на нервната с-ма и намаляват възбудата. По този начин подобряват съня, дават възможност за почивка и не позволяват да се задълбочи състоянието. Някои от тях имат чисто физически ефекти като намаляване на потенето, тремора, учестения пулс и сърцебиенето. Имат сънотворен ефект за сметка на успокояването.

Успокоителни хапчета. Кои са ок? Личен опит. Без и с рецепта

Понякога ги пием импулсивно – когато не издържаме

 • Плюсове на леките сънотворни: не влияят на мозъка, намаляват реакциите спрямо външни дразнители. Подходящи са при високо кръвно, сърдечни заболявания, при тежък климакс и леки разстройства на съня.
 • Минуси са, че не се комбинират с всякакви лекарства и много трябва да се внимава за това. Въобще не вървят с алкохол и не бива да се предозират.
Растителни екстракти

Те имат силно действие и се предлагат като тинктури, капки, капсули, сиропи. Изглеждат безобидни, но не е така. Забележете, че повечето са забранени за деца под 12 г. и за хора с ниско кръвно. Някои примери:

 1. Екстракт от жълт кантарион – силно средство! При постоянно използване показва ефект на антидепресант. Не предизвиква привикване, но да се внимава с дозата;
 2. Екстракт от дяволска уста – това е от по-безопасните препарати. Подобрява състоянието при повишено емоционално натоварване и стрес. Пил съм го, но не останах доволен.
Тинктури

Това пак са екстракти, но на спиртна основа. Заради това не стават за бременни, деца и страдащи от разни хронични болежки. Не стават за диабетици, за хипертоници и алкохолици. Някои примери:

 1. Тинктура от божур – потиска нервната с-ма, има седативен ефект. Помага при нарушения на съня и храносмилателни страдания. Може да се ползва с профилактична цел, но за мен не е особено сериозно средство;
 2. Тинктура от глог – нескъпо успокоително средство. Препоръчва се при сърдечни страдания и стрес. Има общ укрепващ ефект. Работи добре в комбинация с други билки, както е при Демир бозан, а самостоятелен е с по-ограничен ефект.

Мнение на В. Ангелова: Има ли безопасни успокоителни? Билки

Виолета Ангелова

Виолета Ангелова от Велико Търново

Самостоятелното лечение на панически атаки е трудно, но възможно. Главното е търпение и правилното средство. Прочетох куп книги, разработки и указания. Понеже моето паническо разстройство беше в посока на доверието. Не се оставях в ръцете на лекар, не приемах покорно съвети и медикаменти. Имах потребност да решавам лично, след като се убедя в логиката и безопасността на лечението.

Както знаете, лекарите не се обясняват. Пишат рецепта и очакват да козируваш. Майка ми смята, че съм се възгордяла поради образованието си. Имам три магистратури, които за нея са недостатък. Особено когато не искам да козирувам на доктора, а сама чета и ровя, търсейки доброто за мен.

Добре, признавам, че това беше поради болестта ми – паническо разстройство. И все пак имах полза – намерих достатъчно безопасно и безвредно лекарство, което ми помогна. Не химия, а чиста билка. Тоест микс от билки – Демир бозан.

Някои „специалисти“ ще се подиграят, че с билки лекувам паник атака. Но факт! Ето сега ви разказвам, както е било, и съм в отлично здраве. Работя, скоро заех отговорен пост в мултинационална компания. Омъжих се и родих дете. Паник атаките не са се връщали от 4 г.

Дължа го на собствената си упоритост, която ме насочи към Демир бозан и ми спести тежките лекарства. И на въпроса: има безопасни успокоителни и това са билковите. Лично изпитано!

Виолета Ангелова от Велико Търново

Комбинирани лекарства

Те представляват съчетание от растителни и химически компоненти. Повечето са без рецепта. Пример за тови тип е

 • Корвалол – не се продава официално у нас, но по неведоми пътища се внася и намира. Представлява съчетание от мента и фенобарбитал. Бързо успокоява и леко приспива. Хубавото е, че разширява съдовете, но не и ако сте с ниско кръвно.
Растителни капсули и настойки

Растителните седативи са най-голямата и разнообразна група. Много от тях се базират на известни успокояващи растения като валериана, маточина, мента, глог и т.н. За пример:

 1. Дормиплант  – растителен седатив за отпускане на нервна с-ма и борба с безсънието. Базира се на валериана и маточина;
 2. Валериана – капсули и тинктури с екстракти на това растение има много, от различни производители. Ефектът общо взето е един и същ – работи, но слабо;
 3. Екстракт от левзея – тонизиращо средство. Добър избор, когато проблемът идва от преумора и нервна астения. Минусът е, че се води био стимулант и е скъпичко лекарство. Напр. Левзея Макс е 56 лв.
Синтетични лекарства

Действащите в-ва са създадени изкуствено в лаборатории. Това е същността на антидепресантите, невролептиците и транквилизаторите.

Успокоителни хапчета. Кои са ок? Личен опит. Без и с рецепта

Един добре познат и по света препарат

Синтетиката има най-силно действие в/у човека и определено превъзхожда растителните лекарства. Но това не винаги е плюс, защото растителното действа бавно и стабилно и се възприема по-добре.

Тук давам някои примери, за да сте наясно.

 1. Бензодиазепини – леки антидепресивни средства. Подходящи са при повтарящи се моменти на паника и тревога. Успокояват пациенти с кожни проблеми (сърбене, болка), преди хирургия и превръзки. Тук активните в-ва са разнообразни, цените – ниски. Пр. Алпразолам, Ксанакс, Диазепам, Бромазепам и много др.;
 2. Пипофезин, напр. Азафен – за лечение на всякакви видове депресии (старческа, на пациента, алкохолна и т.н.). Заместващо средство след лечение с невролептици.
Антидепресанти

Това са най-известните лекарства срещу депресия, нервно изтощение, при последствия от нервен стрес и емоционално натоварване. Помагат при нервно-емоционални разстройства като булимия, анорексия, панически атаки.

Силните успокоителни антидепресанти от най-ново поколение имат минимално странични ефекти и риск от привикване. Някои примери:

 1. Прозак – един от най-популярните антидепресанти в света. Помага при всякакви депресии на нервна почва, при натрапчиви мисли и панически състояния. Големият минус е цената му – една опаковка е почти 100 лв.;
 2. Растителни антидепресанти като Депреслес, Ремотив, Рестарта и др. Използват се при леки форми на депресии, нервно изтощение и емоционални натоварвания. Средно скъпи са, много от тях залагат на жълтия кантарион.
 3. Есобел. Подробен материал ще намерите ТУК: Есобел. Странични ефекти и мнения.

Минус на Прозака е, че като страничен ефект се появява главоболие, а при растителните – могат да разбъркат храносмилателния тракт.

Невролептици

Използват се за лечение на нервни, психологически и психически болести. Успокояват, намаляват невралгиите, подобряват съня и мисленето. Те имат и друго име – антипсихотици. Церят шизофрения, халюцинации и др. сериозни симптоми. Ясно, че тази група я прескачаме и няма да я изпробваме дори.

Най-известното лекарство от тази група е Халоперидол. Изписва се при пристъпи на маниакално поведение, параноя и подобни състояния, съпроводени с халюцинации и загуба на ясно съзнание.

Седативни транквилизатори

Стигнах до най-силните успокоителни, които премахват чувството за страх и тревога. Целта на тези лекарства е да подобрят емоционалното състояние, без да навредят на мозъчните функции, паметта и мисленето.

Транквилизаторите имат плюса да въздействат добре на сърцето. Но при тях проблемът е, че не могат да се спират самопроизволно. Организмът продължава да си ги търси, затова и тези лекарства се пипат в краен случай. Надявам се, че вашият не е такъв. Аз също не съм ги пил, само се запознах с тях.

Рисковано е да си самопредписваме от силните успокоителни със свойства на транквилизатори. Някои примери:

 1. Рудотел – назначава се при силно ПМС, при психосоматични разстройства, съпроводени с тревога и нарушение на съня. В последно време липсва от апт. мрежа;
 2. Стрезам – подходящ при емоционална неустойчивост, озлобление, разстройства на личността. При него рискът идва от евентуално предизвикване на сънливост.
Успокоителни за възрастни

С напредване на възрастта се наблюдава влошаване на мозъчните функции, нарушаване на съня и на паметта. Много лекарства, особено такива със синтетични компоненти, не се препоръчват или са забранени. За възрастните се предпочитат фитопрепарати на растителна основа или със синтетичен мелатонин. Синтетичният мелатонин има релаксиращ ефект и подобрява заспиването и дълбочината на съня. Има по-малко странични ефекти, но не е с особено изразен ефект. Освен това с времето намалява въздействието му.

 1. Донормил – синтетичен препарат за здрав сън, който благоприятства заспиването. За жалост причинява сухота в устата.

За възрастите хора не се предпочитат невролептици и транквилизатори, освен като няма признаци на деменция.

Най-известното хапче – розовото

ДеанкситУспокоителни хапчета. Кои са ок? Личен опит. Без и с рецепта

Казват му розовото или веселото хапче. Доста заблуждаващо, защото оставя с усещането, че е безопасно и леко. Бях много впечатлен, че масово хората го имат за много лек антидепресант, който се взема при тревожност, както аналгин се взема при главоболие.

Всъщност съставките в него са флупентиксол и мелитрацен. Заедно, те лекуват депресия и психически разстройства. Помагат при тревожност и апатични състояния. Само че не се пият ей така, без предписание. Определено „розовото“ не е за всеки. Не посягайте към него самоволно, ако имате сърдечни и чернодробни проблеми, ако сте претърпели гърч или интоксикация. Има и други ограничения, така че без шега – хапчето не е за самолечение. Тук има ценни мнения за Деанксит, вижте ги!

Мнение на А. Асенов: Силни успокоителни без рецепта и билки

Асен Асенов

Асен Асенов от Пловдив

Преди 1.5 г. ме обявиха за неврастеник и ме натъпкаха с транквилизатори. Хванах се като удавник за сламка! Така разчитах на бързо излекуване! Имах невротичен страх, а причината за него беше някъде в тъмните слоеве на подсъзнанието ми. Не разбирах нито откъде ми се стовари, нито защо, нито как бих могъл да се оправя. Едно черно чудовище излизаше от глъбините на душата ми и ме стискаше в задушаваща прегръдка.

„Страхова невроза“ не звучи толкова ужасно като дума, но реално е ужасяваща диагноза. Страхувах се от всичко, вкл. че лекарствата няма да подействат и няма да се излекувам. Затова търсих и паралелни цярове без рецепта и на билкова основа. Исках моментално да се отърва.

Пих няколко билкови комбинации за нерви, от които ще откроя Демир бозан. Това е чай, който пих сред многото други неща. Отне време, докато схвана, че точно Демир бозан е помогнал. Искреният ми съвет е – не смесвайте и не пийте, каквото ви падне.

Демир бозан подейства направо на страховете ми. Тревожността спадна и включих в борбата съзнание и воля. С разрешение на лекаря спрях хапчетата и продължих на билки. Правя контроли през няколко месеца. Категорично вървя към пълно излекуване. В момента пия само Демир бозан и лекарят ми одобрява. Очевидно ми се отразява добре!

Асен Асенов от Пловдив

Успокоителни за определени случаи

След като се заех с успокоителните, мои приятели взеха да ме питат: какво да пия, имам важни преговори. Или: ще летя и съм неспокоен. Друг: ще ми оперират зъба.

Значи хората се ориентират по ситуациите, а не по симптомите.

 1. Успокоителни при нервна криза (за нерви) или паническа атака – тоест при моментни тежки състояния и крайни емоционални реакции. Пациентът иска бързо да му се помогне. За жалост, кризите трудно се стопират. По-скоро се тушират, а най-градивно е да се предотвратят.. В този смисъл по-добре да се пие нещо предварително, отколкото да се чака кризата. За мен подходящи са меките билки с профилактичен прием, напр. Демир бозан;
 2. При полет със самолет – подходящи са леките билкови успокоителни. Но по-добре да пиете вода, за да избегнете отоците, и хапче (пр. Деган) против гадене. Няма хапче, което да лекува аерофобия. Не разчитайте и на алкохола;
 3. Успокоителни капки за очи – мнозина смятат, че очите се раздразват от нерви. Истината е, че дразнителите са друг вид. Резултатът е драскане, зачервяване или изсушаване на лигавицата. Има доста капки в аптеките, купувайте смело, защото това не са истински успокоителни, а по-скоро обезболяващи и овлажняващи продукти, които премахват болка и дискомфорт;
 4. За деца – на неспокойните и хиперактивни малчугани дават успокоителни сиропчета, главно хомеопатични като Киетюд, растителният сбор Педиакид за подобряване на съня, лиофилизираният АБОКА Sedivitax също за сън. Само ще кажа – нека лечението се реши от специалист!;
 5. За бременни – нервността и тревожността в определени периоди от износването са класика и рядко изискват лечение. И друго е вярно – някои развиват психически разстройства. Нормално е през бременността да се допускат само растителни неща и то не всички, а за по-сигурно – чай. Но нека лекар се произнесе, не рискувайте;
 6. При деменция – това е дегенеративно заболяване. Успокоителните съвсем не са това, което е потребно. Вземат се препарати за подобряване на работата на невроните и функционирането на мозъка. За психичното състояние се дават неща като Тиоридазин, Халоперидол, Пирацетам, Ницерголин, Пирибедил и др. Изписват се за кратко и за мен са от „тежките“ лекарства.

Съзнавам, че не мога да направя достатъчно задълбочен преглед на всичко, що се продава за успокояване. Може би ще придобиете по-добра представа, ако прочетете и разказа на Мартин Александров. Той като мен е изпробвал някои неща и споделя как са му подействали:

Успокоителни на билкова основа и безобидни хапчета за нерви и успокоение

Заместители на успокоителните лекарства

Казвали са ми: ама аз не искам да пия химии, страх ме е за мозъка ми, страх ме е от привикване… Дай заместител!

Под заместители се имат предвид растителните лекарства или направо необработените билки. Не съм против, даже обратното – аз самият намерих лечение при Демир бозан, един билков сбор с успокояващо действие, почти без негативи.

След като пих няколко месеца успокоителния сбор, се поздравих с избора си на билково лечение. Не бих искал да пия химии с месеци, с всичките им странични действия.

Защо да предпочетем билките?

Успокоителните билки в чист вид или като аптечни препарати имат за мен ценно преимущество – те имат меко и постепенно въздействие.

Второ, синтетичните им събратя имат прекалено много и сериозни противопоказания, както и негативни странични реакции. Заради тях самолечението е рисково, дори хапчетата да се дават без рецепта.

Ето защо растителните антидепресанти  – най-вече под формата на чай, за мен са идеални. Те подхождат без никакво съмнение за началните етапи на депресия и нарушения на съня.

Какви билки да изберем?

Прочутите (аз бих казал и банални) антидепресанти и успокоителни са лайката, ментата, валерианата – чиста или с глог. Те са предпочетени и от фармацевтите за някои лекарства. Ето например успокоителното Персен съчетава валериана, маточина и мента.

Паник стоп (в течна форма) пък разчита на жълтия кантарион, подкрепен от пасифлора и магнезий.

Аз обаче заложих на билките в чист вид, които намерих добре съчетани в сбора

Демир бозан

Пет от 6-е билки в сбора имат подчертано успокояващо и релаксиращо влияние върху организма. Последната е отличен детоксикатор. Вярвам, че много от проблемите ни възникват на основата на замърсено и затлачено от отпадъци тяло.

Демир бозан е чая – на пакетчета. Запарва се. Пих по 3 пакетчета, през 6-8 ч. и усетих как работи. Ефектът е типичен за чистите билки – мек и нежен, без никакво насилие над тялото. Един чай Демир бозан не ме приспива на момента, но с натрупване води до по-спокоен сън и по-бързо заспиване.

Главното е, че той ми отпусна нервите. И едно може би необяснимо действие – накара ме да гледам оптимистично на живота.

Радвам се, че намерих лечение, което не е химия и не е рисково за пристрастяване. По време на почивката от Демир бозан не изпитвах нужда от него. Самите билки вече бяха ме довели до някакво стабилно ниво на нервната система и не усетих спирането на чая като спиране на лекарство.

Доволен съм и от цената. Тук ще ви изненадам. Ние сме свикнали като се каже чай, да е нещо евтино. Но Демир бозан не е просто чай, а е лекарство под формата на чай. Билките в него не са брани край пътя. Те са от екологично чисти райони, събирани и обработвани в контролирана среда. Няма как да са 1-2 или 10 лв.

Ето и някои от източниците ми на информация (на английски): Какво представляват успокоителните; Видове и как се приемат; Доколко са безопасни?

За колко време се излекувах?

Да, днес се чувствам напълно излекуван. Постигнах го с лечение от 3 месеца – това е еднократният курс. Бях подготвен психически, че ще поръчвам нова опаковка. По време на паузата разбрах, че няма да имам нужда. Спокойното ми състояние се оказа стабилно и не се промени от спирането на билките.

Но аз реших да направя още един курс, за да затвърдя резултатите. Дали съм решил правилно?

Потърсих мнението и на други хора, ползвали Демир бозан като успокоително. Видях, че мисля в правилна посока. А тук ще цитирам някои истории, които ме впечатлиха. Те допълниха моя труд върху успокоителните, на който отдадох 2-3 месеца от живота си (но не и напразно).

Истории на пациенти

Демир бозан е невероятно успокоително
Кирил Господарски успокоителни хапчета Демир бозан

Кирил Господарски

Здравейте, пиша ви по повод вашето запитване за опита ми с Демир бозан. Бях споделил в един форум, че съм доволен от билките и съм получил траен ефект. Предполагам, че оттам сте научили за мен и моя случай. Ще се радвам да окуража хората да ползват билки вместо транквиланти и др. такива.

Аз съм техник и преди време претърпях трудова злополука. Физически се възстанових, но психиката ми беше ужасно увредена. Страхувах се да се върна на работа, пак да пипам ток. Нямах си доверие. Работата отиваше към паническо разстройство.

Трябваше ми не просто успокоително, а сериозно лекарство. Поръчах Демир бозан като плах опит да се оправя с растителни средства. В началото силно се разочаровах, защото исках веднага всичко да стане като преди. Но не беше възможно. Пих чая поне 1.5 месеца, преди да усетя първите резултати.

Но билките действат и ви окуражавам да опитате. Сега отново работя и съм добре. Вярва в себе си и разбирам, че злополуката е била просто един тежък за мен епизод. Вече в миналото. Ако усетя неувереност, отново вземам Демир бозан. Успокоявам се, стабилизирам се и не стигам до нови кризи. Дано се задържи този супер резултат.

Кирил Господарски, Сливен

Започвам деня с Демир бозан
Нели Шулева, успокоителни хапчета Демир бозан

Нели Шулева

Всяка сутрин първото ми нещо от няколко месеца насам е да запаря пакетче чай. Билките са 6, добри, нашенски. Ключовата е котешка стъпка. Пия чая, защото се лекувам от нерви. Изпитвам страхове, неувереност, трудно се справям. Живея сама и се боя, че ще умра и никой няма да ме намери с месеци.

За Демир бозан научих от съседка, която го пиеше за страхова невроза. Първо се дърпах да поръчам. Виках – не мога да отделям пари за лекарства, които не са по Здравната каса. После опитах.

Сега разчитам на Демир бозан. Съседката казва, че вече нямам нужда. Че съм добре. Не получавам кризи, сърцебиене и припотяване, както преди. Билките ми дават смелост и здраве, вдъхват увереност. Харесват ми и на вкус.

Нели Шулева, Перник

Тибетците + Демир бозан против стрес
Димо Велев, успокоителни хапчета Демир бозан

Димо Велев от Враца

Ето моята рецепта против стрес. Много е проста, не е скъпа. Иска само време и упорито дупе. Тибетците са 5 упражнения, които регулират моята енергетика. Демир бозан са 6 билки, които балансират моята психика. Заедно те ми върнаха живота, който работата ми изпи.

Стресът, мили приятели, е унищожителен. Той е като упойка – под негово влияние нищо не усещаме. Вървим и действаме като сомнамбули. Накрая излизаме от живота със сдъвкани нерви, пълни парцали.

Еми, казах СТОП и потърсих моето. Благодарение на Тибетците и на Демир бозан съм напълно балансиран като физика, като обмяна и на емоционално ниво.

Питат ме: докога ще се лекуваш. Ми, аз не се лекувам. Аз живея здравословно и пия енергия от природата, от растенията. Стресът за мен вече е само една дума, без значение!

Димо Велев, Враца

Явно, че билките Демир бозан помагат и при доста по-сериозни диагнози от разклатените нерви. Попаднах на едно момче, което с билки лекува паническо разстройство. Ето какво казва то във видеото:

ТУК се прави поръчка за Демир бозан, а това са телефоните: 0899 58 28 32, 0897 039 295, на които можете да получите информация!
2.5/5 - (2 votes)

Enjoyed this post? Share it!

 

10 коментара по “Безопасни успокоителни. Розови хапчета за нерви и билки

 1. Здравейте, благодаря ви за труда и затова, че го споделихте с нас. Имам нужда от сваляне на напрежението и го правя с ментов чай или такъв от лайка. Но те не са достатъчно силни, иска ми се нещо по-добро. Смятам да пробвам Демир бозан и ще споделя ефекта и аз.

 2. Котешка стъпка е особена. Има я, но е рядка. Не са много хората, които я познават и лекуват с нея. Знам от баба ми, че е за цялостно оздравяване на нерви, гинекология и всичко. Чисти кръвта и дава енергия.

 3. Вие потвърждавате моето мнение, че истинското се постига с търпение. Сега всеки иска да се оправи за 2 дни, с 2 хапчета. Ами не става! Тя природата го е измислила как да стане – постепенно и внимателно. Вярвам и на Демир бозан, и на всички лечебни растения, които ни дава Природата-Майка!

 4. И аз със билки съм си оправяла нервите! Не знаех за Демир бозан, но сега ще поръчам, за да ги имам под ръка. Благодаря ви и аз!

 5. Навсякъде се предлагат успокоителни хапчета без рецепта, но безопасни ли са те и дали са безвредни? Не бих казала! Ако човек така механично и химически си причинява изкуствено спокойствие, на него му отслабва самата индивидуалност, неговият Аз. Това води до неприятни последствия като характеропатия (човек става леке), привикване (нищо че се водят уж безвредни) и т.н. За мен доброто средство е единствено медитацията, като евентуално може да се засили ефектът от него чрез ползването на различни билки.

 6. Добър заместител на Стрезам могат да бъдат Атаракс или Ксанакс, но естествено и те си имат своите недостатъци, странични и прочие ефекти и доста сериозен списък от противопоказания. Ако прочетете повечко мнения за трите вида успокоителни хапчета, бързо ще се ориентирате. Но за мен най-добрият заместител си остават лечебните растения. При тях ефектът е по-слаб и става с натрупване, но за сметка на това е траен и нямаш привикване.

  • Здравейте,запознах се с някои билки,но тази за която ми казаха я няма в текста.Искам да попитам ,в момента съм на деанксит и при нужда ксанакса,нищо друго не помага,а не искам да съм зависима и искам разбира се да се излекувам.Моля кажете ми нещо за екстракта от мака,ще съм ви много благодарна.

 7. Силни успокоителни може да се вземат еднократно, когато умре баба ви например, но да се пият постоянно, това е чисто самоубийство. Трябва да се търсят билкови решения и заместители, за да може да не постигнете обратния ефект. Защото успокоителното успокоява в момента, но след два часа ще бъдете още по-нервни. Така че умната!

  • Ксанакса не е за сън,а за общо успокоение на организма.Такъв съм взимал,за да съм спокоен на погребение,че трябваше да чета нещо си,пък починалия ми беше близък.Няма да ми повярвате,но все едно погребението беше на кварталния ми отговорник – пълен непукист/извинете за жаргона/- темерут…И аз си търся нещо за сън,но не билкови,щото не ми въздействат,но пък каквато й лекарствена форма да ползвам,се привиква – ксанакса също води до зависимост.

 8. Здравейте отново.Случайно попаднах на едни „капки“, но за джоба ми са прекалено скъпи – за 50мг –60лева и както ме убедиха фармацевтите- без привикване – канабидол(или) канабиодол- написвате името в гугъл и Ви излиза сайта,магазина или каквото е там,където си давате адреса и Ви пристига с „наложен платеж“- преди плащане,проверявате пратката… Като за последно,моля публикувайте мнение и впечатление…

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *