Домашно лечение на страхова невроза. Билки, мед, лекарства

Рецепти за домашно лечение на страхова невроза. Кои са добрите билки? Мед при страхова невроза. Лекарства за премахване (хапчета) на депресия. Ремирта, Ансиодеп, Пароксетин, Рексетин, Сертралин. Как действа Демир бозан?

Тревогата е естествено усещане. Безпокоим се за нещата, на които държим – вещи, близки, работа. Тревожим се за бъдещето си. Животът периодично ни стресира – все по-често.

Ето как можете да се снабдите с Демир бозан (на място или с поръчка за доставка!) Вижте ТУК!

Нормално! Дори внезапният пристъп на тревога е естествен, когато има реална причина.

Лошо е, когато ни настъпят въображаеми страхове. Стресиращото ежедневие ни изхабява, разклаща нервите, подкопава нашата устойчивост. Така се отключва патологичното безпокойство и се стига до неврози и панически реакции.

Домашното лечение не изключва ролята на лекаря или дадените от него предписания. Но и само с тях нещата се случват бавно. Тук ще кажем за домашните рецепти, които повишават ефективността на лечението. А в някои случаи дори го заместват.

Рецепти за домашно лечение на страхова невроза

Ефективното домашно лечение има няколко елемента, които би трябвало да се използват паралелно:

 1. Промяна на стила на живот, който е породил проблемите: реформа на дневния режим, сън и хранене, въвеждане на движение и интересни занимания (хоби);
 2. Лечение с мед, билки и др.: ключов момент за лечение на симптомите и подобряване на общия психоклимат;
 3. Витаминна терапия: подкрепа на тялото в опита му да се справи само;
 4. Домашна психотерапия: тя е според вътрешната склонност на личността, било то медитация, йога, масаж или други методи.

Билки за страхова невроза

Лечение на страхова невроза с Демир бозан

Билковите съчетания радват всички сетива

Определени билки и съчетания оказват успокояващо и отпускащо действие, премахват напрежението и спазмите, както и провокираното от стрес главоболие.

Билките се избират спрямо водещите характеристики на проблема. Например:

 • При страхова невроза или обща нервозност помагат глог, дяволска уста, лайка, корен валериана и др.;
 • При водещ депресивен елемент и хипохондрия (страх от болести) облекчават риган, жълт кантарион, корен глухарче, пион, пак валериана;
 • При подчертана истеричност и разсеяност помагат салвия, дяволска уста, лавандула, плод хвойна.

Билките са признати от официалната медицина. Една значима част от лекарствата са на растителна основа. А в сферата на психиката имат водещо значение.

Например едно изследване, оповестено в американското издание Phytomedicine, доказва, че само чай от лайка достатъчно редуцира най-сериозните прояви на генерализирано тревожно разстройство.

Билките са единственото, което можем да прилагаме неограничено – без риск, без пристрастяване и без негативни ефекти. Всяка химия е до време и се пие при изразена симптоматика. Билките напротив – работят и превантивно, и при наличие на симптоми.

Още домашни рецепти за страхова невроза 

 • Овесена отвара с мед, сухи плодове или сладко – сладкият вкус облекчава тревожно-депресивни състояния;
 • Моркови във всякакъв вид;
 • Вани с джинджифил – отнемат напрежението след тежък ден.
Точните билки при страх и тревожност
 • Котешка стъпка – успокоява и регенерира ЦНС. Мощно средство при стрес, шок, страхова и сърдечна невроза. Обезболява при главоболие. Подобрява съдовата проходимост и регулира кръвното, което пряко води до успокояване. Подсилва естествените защитни способности на тялото. Естествен антидепресант;
 • Блатен тъжник – разширява кръвоносните пътища. По този начин налягането в тях намалява и емоционалната сфера се релаксира. Включена в успокоителни сборове, допринася за отшумяване на физическата симптоматика;
 • Великденче – отпуска и регенерира нервната с-ма. Почиства съдовете и снижава нивото на холестерола. Дава цялостно оздравяване на тялото и подкрепа за имунитета. Действена билка при поддържането на невисоко, но относително постоянно ниво на тревожност;
 • Глог – пряк успокояващ ефект върху сърце. Регулира ритъма и отстранява патологични отклонения. Стабилизира кръвното и отпуска съдовите стени. Глогът е прочуто успокоително средство, което обичайно се включва в сборове (напр. с мента и валериана);
 • Царевична коса – тя не е успокоително със самостоятелно значение, но има ключово значение в успокоителни сборове. Свилата на царевицата е мощен диуретик, който пречиства тъканите и бъбреците, извежда токсините и естествено повишава защитните сили на тялото. Приемът на царевична коса повишава способността за устояване на нервно напрежение и стрес;
 • Полски хвощ – успокоява сърцето, подкрепя нервната и мозъчната функция. Засилва кръвообращението и отпуска.

Още билки с успокояващ ефект са мента, мащерка, валериана, маточина, риган, дяволска уста и др.

Демир бозан като обединение на всички билки

Чай с подчертано успокояващо и регенериращо нервите действие е сборът Демир бозан. Той съчетава лечебните качества на някои от описаните дотук билки – общо 6 на брой с ориентация към психическата сфера. Заедно те работят по-дълбоко и качествено и обхващат всички проявления.

Демир бозан лекува конкретните прояви при стрес и страхова невроза и в същото време. Билките в него са срещу пълният набор от симптоми – невъзможност за качествено наспиване, световъртеж, главоболие, високо ниво на възбудимост, соматични болки и т.н.

Конкретно чаят оздравява нервната с-ма. Качествен помощник е при изтощаване и слабост, и при противоположната проява – изнервеност и хиперактивност. Премахва общото неразположение и подобрява емоционалния фон.

5 от билките на Демир бозан имат подчертан седативен ефект, а последната подобрява възприемчивостта на тъканите към активните биосъставки.

За какво е ефикасен Демир бозан:

 • При нервна изтощеност, поддържане на висока тревожност;
 • При депресивни състояния, липса на мотивация и вътрешна сила;
 • При страх, фобии, натрапчиви мисли и идеи;
 • При нервна криза, пиково покачване на напрежението;
 • Превантивно повишава устойчивостта на стреса;
 • При страхова невроза и вегетативните й симптоми като скокове в кръвното, световъртеж, болки, сърцебиене и др.
 • При покачване на кръвното на нервна почва.

За качествата на билковия сбор разказват пациенти, постигнали трайно или окончателно излекуване на своите страдания.

Мнение №1: Понесох само билките
премахване на страхова невроза

Мариана Маринова от Троян

В стресиращи моменти ме гори в гърдите и ме стяга около сърцето. Очите ми помътняват и започвам да се блъскам в мебелите. Идеята за смъртта се спуска някъде отгоре, сякаш някой ми налага мисли за смъртта и нищо друго! Не успявам да се отърся. Бавно ме завладява паниката и вече наистина става реално да умра – на момента, от инфаркт или инсулт. После ме отпуска и изпадам в другата крайност – пълна потиснатост и мрак.

Така живях със страхова невроза от смъртта. Ходих на безплатен психотерапевт, по една програма, нищо не стана. Предписаха диетичен режим, нищо. Казаха – лекарства, но абсурд – те ще ме отровят. Изписаха ми Рексетин на хапчета и Сертралин за домашно лечение на страхова невроза. Също и невролептици като Тиоридазин и Тиаприд.

Целият този ужас се приключи с Демир бозан. Билките бяха единственото, което можех спокойно да понеса и за късмет – те се оказаха точното нещо. Лекуват ме, усещам го по нивото на напрежение. С всяка следваща седмица ставам все по-добре, вземам се в ръце. Това са билки, а колко силно ми действат! Възхитена съм! Моето не беше живот, а сега се оправям стабилно и мисля, че се излекувам завинаги.

Мариана Маринова, Троян

Мед при страхова невроза

Медът съдейства не само за физическото, но и психическото здраве. Тази му роля е по-слабо позната, но има добри рецепти с мед против стрес, страх, безсъние, паника и др.

 • Мед при стрес: пиковото напрежение е реакция спрямо дадена ситуация. Приемането на мед отпуска, дава почивка на мозъка и намалява ефектите от напрежението. Само чашка ароматен чай с мед купира стреса много по-бързо;
 • При повишена нервна възбудимост и безсъние: 1 с.л. мед + ½ лимон, разтворени в 200 мл негазирана, нестудена вода. Изпиваме на гладно – 14 поредни сутрини;
 • При преумора, главоболие, стресови състояния: 200 г мед + 2 г пчелно млечице. Приемаме по ½ ч.л. двукратно всеки ден, 20-30 мин. преди нахранване. Държим да се стопи в устата;
 • При страхова невроза с хиперпония: мед, свесен с мляна червена боровинка (еднакви количества). Приемът е по 1 с.л. трикратно, пак 20-30 мин. преди нахранване. Терапията продължава 28 дни;
 • При нервно изтощение и изразена астения, при анемия: равни количества мед и пчелен прашец. Дозата е 1 ч.л., трикратно за 30 дни;
 • При страхова невроза, паника, за общо укрепване: 1 ч.ч. мед, по 1 ч.ч. стафида, сушена кайсия, орехова ядка, червена боровинка, 3 средни лимона с кората (да са тънкокори). Медът се разтопява на водна баня и се смесва с останалите съставки. Дозата е 2 Х 1 с.л. – сутрин преди нахранване, вечер преди заспиване.

Лекарства за премахване (хапчета) на депресия

Някои хора не се досещат да потърсят помощ, а други грабват хапчетата. Истината е, че има естествено, евтино и безопасно лечение от страха и тревогата. Това са билките –  природата е създала достатъчно лекарствени растения, които въздействат дълбоко и оздравяващо на нервите. Но при определени случаи медикаментите са нужни.

При повишена тревожност лекарите назначават психоактивни вещества като

 • бензодиазепини (Ксанакс, Валиум);
 • антидепресанти (Миртазапин, Ремирта, Ципралекс);
 • транквилизатори (Клоназепам, Клонарекс);
 • невролептици (Тиаприд, Тиоридазин).

Те започват да действат бързо, но провокират физическа зависимост и привикване. При ред случаи – дори и съвсем сериозни, са за предпочитане билковите отвари и настойки с успокояващо и антидепресивно действие като валериана, лайка, дяволска уста и много др.

Още информация в нашите източници (на английски)5 растения срещу стрес и безпокойствоЕфективно ли е лечението с билки?19 натурални средства при тревожност.

Лекарства за страхова невроза
 • Ремирта – лекува миртазепин, изписван за депресивни състояния и афективни разстройства. Според научна публикация в Руски медицински журнал, болните с тежка депресия по-бързо реагират на терапията, но по-нататък темпът на подобрение се намалява. Затова се приема, че лекарството е за предпочитане при средна тежест на случаите;
 • Ансиодеп – хранителна добавка за нервна с-ма. Съчетание от билки с клинично доказан принос за отпускане и успокояване, + вит. В6. Намалява усещането за стрес и неговите ефекти;
 • Пароксетин – предпочита се при тревожни разстройства, особено за паническо, стрес и страхова невроза. Повишава серотонина, чрез което повлиява на общото психическо състояние;
 • Рексетин – друго търговско наименование с активна съставка пароксетин. Предоставя аналогично въздействие;
 • Сертралин – активната съставка е друга, но ефектът от нея е аналогичен на пароксетин. Сертралин също повишава нивата на серотонин, поради което е предпочитано средство при неврози и стрес.

Ремирта – мнения: според споделени мнения на пациенти, Ремирта е силно е ефективно лекарство. Има притеснения, че влияе на апетита и натоварва черния дроб. Като цяло, отзивите са за по-малко негативни реакции спрямо други антидепресанти.

Мнение №2: Моите лекарства и билки при страхова невроза
страхова невроза лекарства

Люба Краева от Димитровград

Колкото повече обичаме някого, толкова повече се страхуваме да не го загубим. Колкото по-силна е любовта, толкова по-дълбок е страхът. Психолозите казват, че е заради чувство за собственост. Не мисля така. Чаках детето си 8 години, имам 4 инвитро, преди успешното. Нормално е да се боиш нещо да не се обърка след толкова нерви, време и пари.

Разбирам, че е страхова невроза. Защото прекалено се боя за детето, чак до пълна паника. Затова започнах доброволно да се лекувам. По препоръка на лекар пих лекарствата Пароксетин и Ансиодеп. Пила съм Ципралекс и Клоназепам. Добри са, но съществуваше страхът да не стана зависима от всякакви хапчета. Ремирта също е ок. Но по принцип тези хапчета имат твърде много странични ефекти и трудно спиране. Накрая избрах билките – Демир бозан. Не исках да се омагьосвам с психотици и да стресирам детето си.

Оказа се добър избор. Нервите ме отпуснаха, вече съм по-спокойна. Като усетя, че ме стяга, правя си допълнителен чай. Малко повече пия от схемата, но нали са билки – няма привикване и съм ОК.

Люба Краева, Димитровград

Пишете ни и вие за своите начини в преодоляването на страхова невроза, като ползвате формата за коментари по-долу! Пиете ли нещо друго? Препоръчайте ни билки за домашно лечение или билкови хапчета, като ни пишете в нашия форум ТУК! Има доста хора, които се интересуват!

Основни принципи при домашно лечение на страхова невроза

домашно лечение на страхова невроза

Болестни са само безпочвените страхове

Неврозите се лекуват на етапи.

Започва се с редукция на емоционалното напрежение и общо укрепване на нервите. Първото е пациентът да се успокои.

Впоследствие вниманието се насочва към симптомите. Каквато и терапия да се подбере, смисълът от нея е да се премахнат водещите и най-тежки за понасяне симптоми на страхова невроза.

В края на лечението усилията се насочват към възстановяване на социалната активност, комуникацията с други хора и евентуално трудовата дейност, ако е била прекъсната през лечебния период.

Всичко това се реализира достатъчно ефикасно с билки и някои прости домашни методи.

Домашна психотерапия

Рузвелт е казал: Страхът е единственото нещо, от което си струва да се боим.

Но в 21 век тревожността е естествено състояние. Заливат ни негативизъм и напрягащи факти. За всичко лошо сме информирани. Дори за тревогите на съседа. Тогава как да се овладеем при собствени неприятности?!

Да се лекува страх, след като се е появил, днес е неефективно. Добре е да започнем още при първи признаци на повишена тревожност. Да се разреждаме периодично.

Ето и някои лесни „домашни“ начини.

Роля на съня

Високата тревожност удря най-напред съня – неговата здравословна продължителност и качество. Забелязано е, че при психологически проблеми помагат следните неща:

 • Спазване на точни часове за лягане и ставане, като оптималното е да се заспива в 22:00 ч.;
 • Да се изключват източниците на светлина, които пречат за изработване на хормона на съня – мелатонин;
 • Да не се заспива на телевизор;
 • Да се употребяват тапи за уши и маски за очи, които добре изолират;
 • Преди лягане да се отпускат нервите с успокояващ чай, с дихателни и др. техники за релакс.

По едни или друг начин безсънието непременно трябва да се премахне. Дори само тази мярка значително ще намали нивото на вашата тревожност.

Правилното хранене

Даваме ли си сметка доколко храненето влияе на вътрешното ни състояние? Някои вещества ни изнервят, изострят чувствителността ни, правят ни податливи на страхове и тревоги.

Какво ще помогне:

 • Спиране на „боклучавата храна“. Това са турбо вредните захар, бяло тесто, колбаси, фастфуд, полуфабрикати, полуизкуствени сосове и майонези, газирани химии и подобни;
 • Изключване на алкохола – очакваме от него да ни отпусне, а всъщност ни напряга. Замърсявайки тялото ни, намалява способността за защита и самоизлекуване;
 • Включване на много чиста вода – минимум 6 чаши, а ако успеете – 2 л;
 • Редовно хранене на 5 пъти, на равни интервали и в едни и същи часове.

Да добавим към това и някои полезни практики за отпускане на нервите.

Направихме допитване в нашата фейсбук група „Тайни и загадки, лечение с билки“ за това, как хората се справят със страховата невроза. Получихме десетки отговори и помолихме авторите на 3 от тях да ни разкажат по-подробно за опита си при домашното лечение на заболяването с билки. Ето техните разкази:

Мнение №3: Оправих се с мед и билки

мед при страхова невроза

Саша Ненова

През 2017 г. получих първата си паническа криза. Бях в мола, на опашка за тоалетната, и изведнъж ми призля. Исках да се махна, да не се допирам до други хора, да се отвори въздух около мен. Това беше най-ужасното преживяване в живота ми до момента. Още по-ужасното бе, че започна да се повтаря отново и отново – в автобуса, на Главната, в хипермаркета.

Страхова невроза от много хора на обществени места – това ми е диагнозата. В следващата година се превърнах в самотница – страхувах се да изляза от къщи, загубих си работата. Започнах лечението си с мед и лекарства – нормалните антидепресанти, също Ксанакс, Миртазапин и Ремирта, и ги комбинирах с мед и лимон. Определено добра работа вършат, но се развива зависимост.

Ситуацията се преобърна много просто – с билките Демир бозан. Поръчах ги по нета, дойде куриер до нас – тогава това ми беше най-важното, да не излизам. 2 месеца по-късно вече бях в състояние да анализирам случващото се с мен и да се контролирам. Разбрах, че не избягвам обществените места, а собствените си емоционални реакции. Благодарна съм на Демир бозан, защото ме успокоява и ми позволява да мисля разумно. Мисля, че напълно съм се излекувала, защото от доста време не съм имала кризи.

Саша Ненова, Разград

Дихателни упражнения

Една от проявите на страхова невроза е задушаването. Усещането е плашещо – дишането се затруднява, притокът на въздух сякаш пресеква… Получава се доста ясна представа за умирането.

При внезапни пристъпи на страх и тревога трябва веднага да наситим мозъка с кислород, за да предотвратим описания сценарий. Помага елементарна дихателна гимнастика.

Последователност на действията:

 1. Заемете удобно положение;
 2. Докоснете гърдите с ръка, а другата положете на корема;
 3. Издишайте всичкия въздух от себе си и задръжте 5 сек.
 4. Бавно приберете диафраграма, коремът трябва да се повдигне, раменете остават неподвижни;
 5. Вдишайте през носа в продължение на 4 сек.;
 6. Задръжте дишането за 6-7 сек.;
 7. Издишайте през устата, като броите до 6.

Дълбокото дишане по описаната техника отслабва стреса и бързо успокоява. Ще започнете да възприемате случващото се по-адекватно.

Стресът се сваля и с физически упражнения като тези:

Превключване на вниманието

Нерядко в основата на страховата невроза стоят опасения за собствения живот и здраве. Подобни мисли възникват спонтанно, сякаш някой ни ги спуска в главата. Нервната система реагира и започваме сами да накачваме напрежение.

В такъв момент опитайте да пренасочите вниманието си от страха към други неща, например:

 • Бройте от 100 до 0 (а не обратното, защото го правим механично);
 • Казвайте наизустени стихотворения или песни, каквото си спомняте;
 • Започнете да тананикате някоя песен, като се опитвате да възстановите точния й текст;
 • Изброявайте неща, които някога сте учили и знаете – американските щати, държавите по континенти, имена на реки и др.

Когато умът се „напъва“ да си спомни, психическото състояние се нормализира и настъпва естествено успокояване.

Позвънете на приятел

Хората много ни напрягат, но пак те са в състояние да помогнат с присъствие и внимание. Дори само с мисълта, че не сме сами и има кой да ни съдейства.

Ако сте зле, позвънете на приятел – някой, който би ви изслушал и би застанал на ваша стана. Това е прекрасна домашна терапия. Психолозите много я критикуват, значи работи (и им отнема клиенти).

Човек се чувства най-защитен в дома си. Ако сте изнервени, приберете се и потърсете подкрепата на роднини и близки. Но нека са хора, с които сте в прекрасни отношения. Те веднага ще подобрят душевното ви състояние.

И въобще – търсете позитивните хора. Те ни зареждат с енергия, а не теглят от нашата. Дават ни увереност и правят света по-хубав.

Ролята на музиката

Има такъв психотерапевтичен метод – лечение с музика. Музиката с лекота коригира емоционалното състояние. Но внимавайте – тя може и да ни срине окончателно, ако не сме я подбрали правилно. Трябват ни песни, които отпускат и внушават оптимизъм, а не обратното.

Опитайте: усамотете се в спалнята. Проветрете и подредете, създайте си уютна обстановка. Приглушете осветлението, запалете ароматна свещ, отпуснете се на леглото. Пуснете си нещо приятно и притворете очи. Не позволявайте на мозъка да препуска. Следете мелодията, не мислете за друго.

Готови сте да опитате нещо по-сериозно:

Медитация

Отпускането в медитативно състояние лекува тревожност и депресивни настроения. Медитацията помага за момента и лекува в дългосрочен план. В Университета „Джонс Хопкинс“ са доказали, че ефектът при страхова невроза е равен на приема на антидепресанти.

Най-простото е да използваме водени медитации. Има такива в youtube, например тази медитация за преодоляване на страхове:

Концентрация

Хората по принцип не контролират ума си. Оставят го с часове да се рее необезпокояван. А умът има свойството постоянно да сканира за проблеми. Неговата задача е да бъде подготвен за неприятности и при появата им веднага да е готов с добро решение. Това добре, но днес провокаторите са милиони. Работейки на произвол, умът непрекъснато генерира тревожност. Нерядко тя е неосъзната, но това не я прави по-малко опасна. Създава се вътрешен тревожен фон, който с времето ни става обичаен. Ослушайте се – стяга ли ви под лъжичката? Ето, това е.

Концентрацията е начинът да регулираме ума. Трябва да го впрегнем в работа, за да няма време да търси евентуални проблеми. Давайте на ума си задачи според личните ви предпочитания – да пресмята нещо, да планира, да чертае маршрути. Ако не – визуализирайте, но супер подробно. Затруднете ума си, той това желае.

Други методи
 • Представете си, че най-лошото се е случило! Очакването на лошото ни съсипва – повече, отколкото ако се случи. Страховете и безпокойството изсмукват енергията ни. Представете си, че е факт. Приемете го, без да драматизирате. Усетете, че има живот и след това;
 • Усмихвайте се! Насила, добре. Отначало ще е насила, а после ще се задейства естественият процес. Самото разтягане на мускулите в усмивка автоматично подобрява настроението. Прекрасен механизъм, защо да не се възползваме;
 • Самоанализ! Мислете за мислите си, за чувствата си, за своите желания. Не избягвайте неприятните от тях, защото те никъде не отиват – просто потъват под нивото на съзнанието и ни тормозят от прикритие. Наистина трябва малко смелост, но пък резултатът е прекрасен;
 • Водете си дневник. Описвайте пристъпите си на тревожност – какво точно сте помислили, какво сте усетили. В спокоен момент записките ще ви помогнат да погледнете на нещата от друг ъгъл.

Вижте и ТОВА: Антидепресанти без рецепта. Билкови заместители на Деанксит. Най-добрите леки антидепресанти.

ТУК се прави поръчка за Демир бозан, а това са телефоните: 0899 58 28 32, 0897 039 295, на които можете да получите информация!
4.8/5 - (5 votes)

Enjoyed this post? Share it!

 

21 коментара по “Домашно лечение на страхова невроза. Билки, мед, лекарства

 1. Здравейте имам проблеми със психиката! Нещо се случва със мен, но незнам какво!!! Постоянно ми е мъчно изпитвам тъга и объркване! Не мога да спя! Моля помогнете да изляза от този ад!

  • Здравей..
   Аз също минах през подобен ад, и категорично мога да те посъветвам ,да смениш изцяло начина си на живот . Промени и средата си и започни да се занимаваш с неща ,които те карат да се чувстваш добре. Нещото ,което е категорична грешка е,това,да предприемеш ангидепресанти!
   И най-важното…СПОРТ…какъвто и да е!!!

   • Абсолютно сме съгласни с Камелия. Страхова невроза се оправя най-добре по начина, посочен от нея. При положение че спазите всичко това, билки може и да не ви потрябват. Те ще са ви нужни само ако пропуснете някое от нещата, за които пише Ками.

 2. Знам какво е страхът от смъртта. Бях на 5 г., като стана първи път. Питах мама кога ще умре и тя каза, че и аз ще умра. Вика: няма да живеем 100 г., всички ще отлетим. Живея с този ужас вече 38 г. и не успявам да се избавя. Мисля, че Демир бозан е щастливата ми възможност, благодаря ви за споделеното!

 3. С мъжа ми цял живот сме блъскали. Без почивка, без отпуска. Като се пенсионирахме, изведнъж – свободно време. Стана пусто, самотно, направо страшно. Личната казва, че е апатия и ме праща на психиатър. Аз обаче също пия билки и ми помагат.

 4. Здравейте и аз съм с страхова невроза от години минава и като се изплаша от нещо пак започва при мен е сърцебиене изтръпване на ръце език усни тежест в гърдите стомахами е свит топка

  • Здравейте, Фези! Според нас много ще ви бъде полезно да изпробвате упражненията на Рудолф Щайнер по медитация. Съчетайте ги и с билките. Става дума за усилване на контрола върху мисленето, чувствата и волята. Човек се страхува, когато знае, че нищо не зависи от него. А най-страшното е да разбере, че дори мислите не му се подчиняват. Тези упражнения са много лесни, но искат постоянство. С билките Демир бозан действието им се засилва.

 5. И аз съм със страхова невроза и прескачане на сърцето. Пих белергамин, но не ми понася. После валериан и едни спиртни капки. Два пъти съм бил в болница, защото зациклям и край. Има ли други като мен?

 6. Разбира се, че има, Стояне! Всички се чалнахме малко или много от трудния живот, изпитанията и лудите ни управници. Ковид ни довърши ако не като вирус, поне психически. Мед, билки, витамини – яко бутам, защото трябва отпор. Имунитета като падне, пада и психиката.

 7. Приятелю, к19 удря 10 души по здравето, други 100 души по нервите. Колко хипохондрии се отключиха, никой не ги брои. Трябва сами да се пазим и лекуваме, внимавайте

 8. На 69 г. съм. От 8 години пия ксанакс при нужда / а това се случваше 2-3 седмично /. Последните 2 години, след прекаран инсулт, го пия всеки ден по 2.5 мг. Голям страх ме гони да не се повтори инсулта. Но чета много лоши неща за дългата употреба на този препарат. Може ли без неприятни усещания човек да се оттърве от него?

 9. Член на семейството пие Демир бозан точно сега и го наблюдавам как се поправя с часове, не с дни. От ден 3-ти спряха красъците и сривовете. Респект към билката!

 10. Здравейте майка ми на 45 години постоянно плачи се казва че ще умре от всякъде чуства болки много изследвания му направиха нищото не откриха моля ако има билкова лечение пишете ми ши ви обадя веднага

  • Здравейте, Кунка! Най-добре е майка ви сама да ни се обади и ако има страхова невроза, ще можем да ѝ предложим вариант, в който да ѝ се помогне.

 11. Здравейте! Не мога да оставам сам вкъщи (особено вечер), не мога да се движа, само по безлюдни места и улици. Отчаяна съм. Качеството на живот силно ми се е влошило. Пия Ципралекс 10 мг от 12 години, но страха ми е кошмарен. Моля за помощ.

 12. Дъщеря ми изпадна в страхове невроза и агресия към близките. Всичко стана след като татко й(съпруга ми) почина преди 3м.,а тя беше бременна и роди 2 дни след смъртта му,която беше нелепа (блъсна се в багер, който му беше отнел предимството и той почина на място). До сега дъщеря ми се държеше геройски, но от известно време я облада страха и агресията. Не знам какво да правя, как да й помогна! Моля за съвет!

   • Здравейте, Ани или някой друг тук, ако може да помогне! Бихте ли препоръчали добър специалист по леене на куршум? Благодаря предварително!

 13. Здравейте!Преди 3 месеца си счупих глезена на десния крак и се наложи операция,аз съм много страхлива…почнах рехабилитация и леко полека стъпвам на крака си, но имам един проблем, когато няма нещо или някой около мен почва да ми се вие свят явно от страх😥😥😥

  • Ако виенето на свят се дължи на страх, а не на „механични“ причини от рода на шипове и др., тогава вероятно билките Демир бозан ще ви свършат работа в случай че ги пиете редовно в продължение на 30 дни.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *