Какво да пия при упорито безсъние? Стрезам ок ли е? Мнения

Не мога да спя от нерви. Какво да пия при упорито безсъние, какво лечение се предвижда? Какви хапчета дават против кошмари? Кой чай за нерви и безсъние е добър? Кои билки срещу стрес?

Ще опиша стандартни и нетрадиционните методи за лечение на безсъние, които аз съм изпробвал: Лекарства. Хомеопатия. Хапчета. Масаж, йога и др. нетрадиционни методи. 10 начина за бързо заспиване. Билки за сън и нерви. Демир бозан.

Ето как можете да се снабдите с Демир бозан (на място или с поръчка за доставка!) Вижте ТУК!

Казвам се Явор Нейчев и съм от Плевен. Всеки е будувал нощем, без да успее да отдъхне. Но има разлика между обикновени моменти на безсъние от нерви и проблеми, а друго е болестното безсъние.

Аз страдах от това и се самоизлекувах. Минах през куп лекарства, пробвах 100 неща. Някои неща помогнаха частично, други – никак. Изхарчих много пари, но по-лошото е, че си експериментирах с организма.

Реших да ви разкажа какво съм пил, какво съм научил. Как да постъпите, ако спите лошо – тревожно, недълбоко, на пресекулки или сънувате кошмари.

Стандартни методи за лечение на безсъние

Лекарите подхождат към лечението на безсъние според причината, която го е породила. На един пациент ще дадат сънотворно, на друг – няма, а ще препоръчат промяна на живота.

Безсъние. 25+ хапчета и начини за лечение, които действат!

Типично: часовникът върви, сънят не идва

Като цяло лечението е:

 • Медикаментозно – с лекарства;
 • Немедикаментозно – без лекарства.

Във второто направление влизат куп неща – от сънотворните и успокояващи билки до разпускащите вани, бани и масажи. Ще ви кажа и за тях, защото доста работи съм изпробвал.

Същественото е да разберем дали имаме безсъние като болест и дали ни трябва истинско лечение. Казвам го, защото безсънието (на медицински език – инсомния) е масово заболяване. Толкова масово, че хората не го осъзнават и пускат нещата на самотек. Вместо да се лекуват, получават хронично безсъние и оттам – неврологични разстройства.

Симптоми при безсъние

Безсънието не значи въобще да не се спи. При мен беше така – а разбрах, че е типично:

 • Вечер ми беше проблемно да заспя, но все пак с мъки заспивах;
 • През нощта спях неспокойно и често се будех, през 1-2 часа;
 • Сутрин ставах уморен и недоспал;
 • През деня бях апатичен и вял, като болен.

Много късно разбрах за съвсем ясните симптоми на безсъние (само трябва някой да ти ги каже) като раздразнителност, разсеяност, рязка промяна на настроението, вялост, забравяне. Човек става на парцал – няма желание за нищо, никакъв живец, никаква мотивация и тръгва да деградира.

За капак понякога всичко се гарнира с главоболие или храносмилателни проблеми. Това последното никой не го разпознава като симптом на безсъние, но аз съм се срещал пред кабинетите с достатъчно хора, за да знам, че безсънието е цялостно объркване на организма и способността за живот.

Още в статията: Симптоми при безсъние ♠ Халюцинации ♠ Стрес и депресия ♠ Причини за безсъние ♠ При възрастни ♠ При деца ♠ При бременни ♠ В менопауза

В утежнени случаи се появят

Халюцинации

Казват им хипнагогични. Точно като заспиваш, чуваш, виждаш или помирисваш нещо. Естествено, нереално!

За щастие не съм го изпитвал. Ако на вас се случи, не полудявате. Просто имате проблем със съня.

По-вероятно е да сте от баналните случаи, а те са:

Безсъние от стрес или депресия

Стресовите ситуации направо съсипват съня. Ако имате разправии с роднини, някакви неразбории на работа или преживявате развод, нищо чудно да сте получили безсъние на нервна почва.

Ето какво разказват други хора като мен – те ми дадоха по-обширен поглед върху лечението на безсъние с билки.

Мнение №1: Лечение на упорито безсъние с билки
Любослава Каменова, 02 безсъние Демир бозан

Любослава Каменова

Поръчах си Демир бозан след 4 месеца лечение на упорито безсъние с валериана. Такъв човек съм, че не бих пипнала силно лекарство, ако още съм жива и мога да вземам решения. Но валерианата ме разочарова. Помагаше, но някак слабо и не целенасочено. А междувременно аз линеех, проблемите ме засипваха и ставах все по-зле и по-зле. После минах на Стрезам. По-добре е, но пак не е идеално.

В най-черния период поръчах чая Демир бозан. Беше импулс, за който благодаря горещо. По онова време бях спряла да работя, не ставах от леглото. Не беше толкова безсъние, колкото дълбока, убийствена депресия, която се влошаваше от безсънието.

Първите седмици – нищо. Проклинах си късмета. Бях обзета от черни мисли. И хоп – една нощ спах непробудно 4 часа! После пак, и пак. Огромно постижение. Заех се с ентусиазъм. Всичко ставаше все по-добре и по-добре. Пиех редовно Демир бозан – с надежда и упование.

След 2 месеца лечение с Демир бозан, вече имах силите да се взема в ръце. Започнах да правя гимнастика и да излизам от къщи. Постигнах нормален 6-часов сън, здрав, без събуждане.

Лечението ми продължава, но вече е на финалната права. Супер е, и всичко това без грам вреда, без никакво обременяване, без химикали. Благодаря ти, Демир бозан!

Любослава Каменова, Благоевград

Още мнения ще намерите по-долу.

Колко време може човек без сън

Чел съм, че 78-годишен човек е спал 25 г. През съня тялото се регенерира. Нуждата от сън е по-силна от глада. Мозъкът просто заспива, изключва.

Колко може да се изкара без сън, не се знае. Има рекорд от 11 дни, който е подобрен на 18 дни. Само че и за по-малко ще се поболеете.

Болестното безсъние е постоянно състояние. То изтощава до смърт. Не е като да не спиш на

Пълнолуние

Като блесне луната, не се спи. Но не е болест. Болест е безсънието и преди пълнолуние, и след пълнолуние. Всяка нощ!

Лечение на упорито безсъние

Та, както казах, упоритото безсъние е болест и се лекува. Повтарям се, защото похарчих бая време да го проумея. Викам, да ви го кажа на готово, да не се самозаблуждавате, докато си съсипвате живота и отношенията.

Прогноза. Лечимо ли е?

Безсъние. 25+ хапчета и начини за лечение, които действат!

Ситуация, която ограничава в лечението

Да! Лекува се! Въпросът е ще се получи ли без лекарства!

За мен това се превърна в основен въпрос, след като се трових сума време. После ще кажа и за лекарствата, но карам поред.

Кога трябва лекар?

Единичните случаи на безсъние са нормални. При силен психически стрес може да не се спи до 3 дни и пак е нормално.

Болестно е, ако:

 • безсънните нощи се повтарят и станат закономерни. Може 1 нощ седмично да не спим, но е болест, ако е всяка седмица.
 • не спим при определени събития или състояния. Например жените при цикъл. Веднъж месечно е, но е всеки месец и при всеки цикъл – значи на 100%.

В началото можем сами да се справим с безсънието. Само че без лекарства. В никакъв случай не си самопредписвайте лекарства, защото може да си усложните положението и да си докарате лекарствена зависимост. Билки – да! Те и без това са достатъчно силни и ефективни.

Към какъв лекар да се обърнем?

Ако ситуацията е изпусната, адекватният избор е психотерапевт. Или питайте личния. Той вероятно ще опита да ви лекува лично, но не е правилно. Трябва да ви насочи към психотерапевт или психиатър. Специално съм чел причините за безсъние и на 90% те са свързани с психиката и мозъка.

Причини за безсъние

при мъже и жени

Има над 10 стандартни причини за загуба на съня – различни за голям човек и за дете.

При възрастни

При големия човек безсънието идва първо от стила на живот – стрес, конфликти, неуредици. Или промени, преместване, емиграция. Или прекаляване с възбудители като алкохол, кафе и др. Или преяждане преди сън. Или прекалена физическа активност (или обездвижване).

Има по-невинни дразнители като светлина, шум или зле подбран матрак.

Има и по-сериозни причинители като хормонално разстройство, множествена склероза, Алцхаймер, болки, разстройство на храносмилането и др. болестни неща.

При деца

Дечицата не спят добре от страх и проблеми, и на тях им влияе стресът.

Но при тях има една друга, много срещана причина – уж обикновено боледуване от грип, астма или бронхит. И пиенето на кортикостероиди и др. хапчета. Ако четете това заради детенце, направо на лекар и не експериментирайте.

Отделно ще спомена безсънието поради физиологични причини. Срещаме го при следните групи:

 • Безсъние при бременност – поради задух, подуване на краката, болки в гърба, киселини, шаване на бебето, учестено уриниране и др.;
 • Безсъние при менопауза – поради прословутите вълни и др. неприятни неща. Само че причината е хормонална – намаляване на мелатонина;
 • По време на цикъл – тук е много любопитна ситуацията. В първите дни на цикъла спада производството на естроген и жената става сънлива. После пък се увеличава, и жената се превъзбужда.

Повтарям се, но нищо – болестното безсъние трябва да се лекува иначе ще станат по-лоши неща.

Методи за лечение

Аз не съм лекар, нито аптекар. Аз съм един пациент, който с години не можеше да спи и затова съм изпил тонове хапчета и съм ходил при какви ли не врачки и баячки, масажисти и специалисти.

Седнал съм да споделя, което лично съм опитал. То не е малко, но не е и всичко – да не заблудя някой. И все пак съм навъртял доста опит за мое нещастие и ваше щастие.

Лекарства против безсъние

Искам да съм честен. Сега ви казвам – не почвайте от хапчетата. Повечето това правят. Така постъпих и аз. Човек като се отчая, иска бързо решение. Съответно отива в аптеката.

Някои са по-предпазливи и се доверяват на

Хомеопатия

Има препарати точно за безсъние. Аз знам Кофеа Круда, струва 4-5 лв. Само че не мисля, че е за тежки случаи. Ако нещо си превъзбуден или стресиран, или в шок, става.

Безсъние. 25+ хапчета и начини за лечение, които действат!

Раститенията помагат: като екстракти, хомеопатия или чиста билка

Препоръчвали са ми Нукс вомика, класика в хомеопатията. Идеално за прекалена умствена активност и безпокойство. Става, ако безсънието идва от много работа, кафета и др.

Набързо казвам още няколко:

 • Аконит – това е при страх. Ако нещо си се панирал, преживяна загуба, шок, бедствие и т.н.;
 • Хамомила – лекарство за грубияни. Не се майтапя – за супер раздразнителните;
 • Арника – това е при безсъние след нещастен случай или смърт на близък;
 • Беладона – това пък е за след тежка болест, при възстановяване.

Хомеопатията определено е вариант за някои хора, аз обаче започнах от тежката артилерия – хапчетата. Ето какво съм взимал.

Хапчета за безсъние

 • Амитриптилин – евтино хапче, под 4 лв. и честно казано това ме дръпна. Води се антидепресант. Влияе директно на мозъка. Действа наистина, но ме изплаши това, което прочетох на листовката – че никой не знае как точно действа. Освен това има забрана за комбиниране с един вагон други лекарства;
 • Атаракс – психолептик. Помага да спиш. Хубавото е, че намалява напрежението в мускулатурата и се усеща едно физическо отпускане. Също е евтино и даже става за деца. Проблемът при тези хапчета е, че се започват и спират по схема, така че не знам дали да рискувате без лекарско предписание;
 • Стрезам – ето едно по-скъпо и по-напредничаво лекарство. То е за овладяване на тревожни състояния и оттам повлиява и съня;
 • Золпидем – така се казва активната съставка, а лекарства с нея са Стилнокс, Золсана, Зопиклон и др. Те са от тежката артилерия, сънотворни със зелена рецепта. Имат наркотично действие и не се заблуждавайте, че приспиват. Те лекуват психози и се изписват от психиатри. Така че прескачам този клас и минавам към по-леките хапчета;
 • Неолексан – влияе върху нивото на серотонин и оттам лекува тревожност, безсъние, депресия и др. подобни. Аз лично съм доволен. Удобното е, че няма схеми на приложение, а се пие 3 Х 1 като обикновените хапчета. Лошото е, че не бива да се спира ей така, без консултация с лекар. Това ме алармира, че не е съвсем безопасно да си го самопредписвам;
 • Мелатонин – това хапче ни подава хормона мелатонин, от който зависи съня. То регулира биочасовника и наистина помага. Проблемът е, че работи до време. Ако не успеете още отначало да овладеете причината за безсънието, ще се върнете в начално положение – в търсене на ефективно лекарство.

Общо взето бързо се преориентирах към растителните препарати. Сериозните хапчета ме стресираха и въобще не е работа да се пият ей така.

Мнение №2: Биолог съм и знам какво да пия при безсъние

Ваня Попова, 03 безсъние Демир бозан

Ваня Попова

Аз съм биолог и точно на мен няма нужда да ми бъдат препоръчвани билки. Аз знам какво да пия при безсъние. Отлично знам и кое как работи и на кое мога да се доверя. Когато мъжа ми ме напусна и влязох в безкраен грозен развод, аз разбрах, че това ще продължи дълго и ще се поболея. Усещах първите признаци на изтощаване – нервност, тревожност, раздразнителност и безсъние.

Изпокарах се с децата и тогава поръчах за първи път Демир бозан. Избрах тази формула, защото билките в нея са много качествени. Не се излъгах.

Горда съм, че минах през развода, без да се срина. Без да загубя любовта на децата си. Без да се съсипя. Твърдо Демир бозан ме съхрани. Помагаше ми в тежките моменти, дарявайки ме със спокойствие и здрав сън.

И на вас препоръчвам – доверете се на естественото. Там е истината!

Ваня Попова, Плевен

Растителни хапчета и сиропи

 • Валериана – самостоятелно или в прочутата комбинация с мента и глог, е класика в жанра. Ако безсънието идва от нерви, то успокояването дава и желания ефект. Определено е безвредно. Повлиява превъзбудата, тревожността, много помага при стрес. Проблемът лично за мен е, че е слабичко. Търсех по-изразен и стабилен резултат. Търсенето продължи;
 • Фемитонина и др. сънотворни за менопауза – споменавам го в полза на дамите в менопауза. Да знаят, че има хапчета точно за техния случай. Ако безсънието е поради хормонална пренастройка, но и решението е доста специфично. За мен като мъж, този тип хапчета не представляват интерес;
 • Сънотворни за деца – случайно научих и се впечатлих, че има лекарства специално за кърмачета. Те също страдали от безсъние. Предпочитат се по-щадящите като хомеопатичното Дормикинд. Не съм го пробвал, както се досещате.

За да не се повтарям – отзиви за други химически и растителни хапчета са описани ТУК:

Билкови хапчета за сън. Кое е най-доброто лекарство?

А аз минавам към нетрадиционните методи, защото на тях им обърнах повече внимание. Принципно не съм много ок с химията, а се интересувам от естествените методи. Направо ще ви кажа, че моето решение намерих точно тук.

Нетрадиционни методи

Сигурно ви звучи несериозно, но ще се излъжете. Има някои супер техники, които истински помагат. Вярно – като помощни средства, но са с висока ефективност. Ето неща, които съм пробвал с положителен резултат.

 • Утвърждения за здрав сън – въздействат върху подсъзнанието. Изричат се многократно през деня, в някой свободен момент, и в леглото. Представляват кратки изречения от рода на: Заспивам лесно, спя непробудно, възстановявам силите си и се събуждам свеж и бодър за новия ден. Ако сте постоянни, ще имате полза;
 • Природни звуци или вентилатор – монотонни звуци, които помага на мозъка да изключи. Някои предпочитат тиха музика, но моя опит показва, че дъждът е 100 пъти по-ефективен;
 • Медитация и хипноза – в ютуб има готови видеа, които лекуват безсъние. Проблемът е, че има малко програми на български като тази:

 • Подправки и аромати – джинджифил, канела, куркума, копър и кардамон са подправките за сън. Включих ги в храната си и усетих ефекта. Сред целебните аромати съм открил полза от босилек, жасмин и здравец;
 • Тета хилинг – модерен начин на лечение, при който се използва влизане в така нареченото тета състояние на съзнанието. Има варианти да се ползват и машини, излъчващи тета лъчение.
 • Цветове, камъни, метали – обграждането с меки, ненатрапчиви цветове в спалнята помага за заспиването. Подходящи за спално бельо са зеленото, жълтото, оранжевото. Може просто да легнете, да затворите очи и да си представяте мека зелена светлина. От камъните помагат аметистът, от металите – златото. Носете ги и през деня. Не се шегувам;
 • Масаж на третото око или на стъпалата – прави се непосредствено преди сън, с помощта на каквото и да е растително масло. Масажът на краката е общ, разпускащ, а този на третото око вече изисква някакви познания. Използвайте кръгови движения, винаги надясно. Не натискайте. И докато масажирате, не мислете за проблеми;
 • Класически или лечебен масаж от специалист – удоволствието е пълно, отпускането и релаксът – осезаеми и винаги се отразява и на съня. За жалост струва парички, иначе бих ходил всяка седмица… завинаги;
 • Йога – нещо за домашна употреба, ако имате такова предразположение. Аз лично не си падам, но за уважаващите йогата давам едно видео, на което попаднах:

10 съвета за бързо заспиване

Това е ценната ми колекция от изпробвани неща. Махнал съм всичко излишно и съм включил само доказали се средства. Както казах, дълго съм се борил с безсънието и научих, че проблемът се решава с постоянство и грижа, а не с магическо хапче.

 • #1 Влизане в ритъм – лягане и ставане в един и същи час;
 • #2 Лека, ранна вечеря – приемете въглехидрати, защото те увеличават необходимия за съня серотонин, както и аминокиселини. Час преди лягане едно мъничко питие;
 • #3 Настройване за сън – в последните минути не решавайте проблеми, не водете напрегнати разговори, а се отпускайте съзнателно с книга, музика или филм;
 • #4 Пълна тишина и тъмнина в спалнята;
 • #5 Смяна на матрака – скъпо, но си заслужава. Качественият матрак е ключов;
 • #6 Проверка на възглавницата – тя е по-важна и от матрака. Не трябва да е твърде мека, спитена или да се сгъва на две;
 • #7 Топли крака и ръце кръвоносните съдове се разширяват и се заспива по-лесно;
 • #8 Малко раздвижване преди лягане – направете кратка разходка. Аз лично хвърлям боклука като слизам и се качвам без асансьор;
 • #9 Любов – много помага и уморява;
 • #10 Ако 20 мин. не заспивате, станете и свършете нещо. После пак опитайте. Няма смисъл да лежите и да се насилвате за сън. Не става!

И ето че стигнах до моята панацея – нещото, което наистина ми помогна.

Народни средства и билки за сън и нерви

Някога не вярвах на билките. Смятах ги за бабини измишльотини. Питах се как сериозен проблем ще се реши с трева!

Но животът ми показа, че греша, а аз намерих своето лекарство.

Народни средства – много. Аз лично нацелих Демир бозан – билкова комбинация с целебно въздействие, и спрях с търсенето. Този чай ми даде желаният ефект и заедно с другите ми познания постигнах пълно излекуване. Сега го пия поддържащо.

Ще разкажа за Демир бозан по-нататък, но ето и някои други доказали се качествени природни цярове.

 • Канела –  идеална е, когато на съня пречи колебанието на кръвната захар. Канелата стабилизира този показател и следва желаният сън;
 • Китайски бял и зелен чай – дават  L-теанин, който отпуска нервната система;
 • Чай от лайка – успокоява и отпуска нервите;
 • Банан, джинджифил, лимон, маракуя, лайм и др. плодове и корени, които възстановяват нервната система и дават забележим релакс;
 • По Петър Димков – чай от хмелови шишарки, дилянка, мента и маточина, предлага се готов;
 • По Петър Дънов – той предписва по чаша сгорещена вода сутрин на гладно и още два пъти през деня, а вечер измиване на краката с топла вода. Към това се прибавя хранене без месо. Плюс оптимизъм.

Демир бозан

За мен това стана лекарство №1 против безсъние. Представлява чай от 6 билки, всяка от които лекува по нещо в нас и резултатът е премахване на всички причини за безсънието.

Защо го харесах?

Първо, билковата комбинация се оказа точното средство за хронично безсъние. Както споменах, много неща помагат при епизодични разстройства, при моментно влошаване, обаче в тежки случаи – не. За тежките случаи се дават хапчета от „тежката артилерия“. Такива лекарства се изписват със зелена рецепта. Те много помагат, обаче кой иска да се хвърля на най-страшното отведнъж? Особено ако има природно решение.

Аз сравнявам Демир бозан с качеството на силните хапчета, само че ефектът се постига постепенно и щадящо, без да ни разболява или пристрастява.

Второ, пристрастяването. Мноооого важно нещо! Аз лично не исках да си оправя съня на цената на това да стана лекарствено зависим. Да не кажа направо наркоман. Билката не пристрастява, тя е природно решение, напълно здравословно. А специално билките в Демир бозан са 6 на брой, с припокриващо се действие, което позволява да се приемат в много малка концентрация. Това напълно изключва каквито и да е негативи, вкл. негативни реакции.

Безсъние. 25+ хапчета и начини за лечение, които действат!

Водещата билка в Демир бозан е с доказани качества и широко се ползва

Демир бозан е съчетание от следните билки:

 • Блатен тъжник – регенерира нервна с-ма, лекува неврастении и депресивност;
 • Котешка стъпка – премахва болки и подобрява имунитета, съдействайки за общо оздравяване и възстановяване на тялото;
 • Глог – той е пределно известен, участва в класическата успокояваща комбинация. Премахва нервната превъзбуда;
 • Хвощ – той лекува безсъние и самостоятелно, особено ако се дължи на нервна превъзбуда и изхабяване на нервната с-ма;
 • Великденче – дава се при раздразнителност като диагнози, при истерични пристъпи, при повтарящо се безсъние поради преумора и астения;
 • Царевична коса – чисти и детоксикира тялото, правейки го по-отворено към лечението на останалите компоненти.

Вижте още информация при нашите източници (на английски): Билки и природни средства при безсъние; Алтернативно лечение на лош сън; Най-добрите чайове преди лягане.

За колко време ми помогна Демир бозан?

Първите видими резултати получих буквално след дни. Само че аз започнах отначало да пия чая по правилната схема – 3 на ден, без компромис.

Първите трайни резултати дойдоха след около 6-7 седмици. Нещата доста се оправиха, отпускаха ме нервите, и другите средства започнаха по-добре да действат. Комбинирах с медитации и масажи и досега съм им почитател.

Направих пълен 3-месечен курс. Починах 2 месеца и го повторих, за да затвърдя резултатите. После разбрах, че нямало защо да почивам, но аз така съм чел, че билките искат курсово лечение. Свързах се и с други изпробвали Демир бозан и разбрах, че лечението е трайно и стабилно, а не моментен ефект от изпиването на самия чай.

Явор Нейчев от Плевен

Животът бил хубав, когато си здрав!

Владимир Атанасов 01 безсъние Демир бозан

Владимир Атанасов

Винаги съм живял под стрес и напрежение. Почти бях свикнал да работя като машина, но безсънието ме срина. В един момент се виждам как не мога да спя от нерви. Когато случайно заспя, сънувам кошмари. Потърсих хапчета против кошмари и безсъние. Препоръчаха ми Стрезам. От него спиш, обаче кошмарите продължават.

По едно време започнах да звъня на всичките си приятели и да ги питам: не мога да спя, кажи нещо. Един викаше – това, друг – онова. А аз пиех, някаква лудост!

Тогава се запознах с моята сегашна съпруга, моят ангел. Бързо се сближихме и аз й се доверих. Един ден тя ме изуми – изхвърли хапчетата ми и ми поднесе чаша ароматен чай. Каза, че вече тя ще ме лекува. Честно, изумен бях. Викам: ти с тези треви ли ще ми помогнеш, как така ще ми хвърляш хапчетата! Аз без тях ще умра!

Беше кризисен момент. Но мина. Чаят се оказа лекарство, със сериозно и активно действие. Казва се Демир бозан и смело го препоръчвам. Пробвайте го, ако ви съсипва стрес, преумора и безсъние. Спиш и не сънуваш гадости!

Владимир Атанасов, Казанлък

Емилия Тодорова е дама, която страда от естествените хормонални промени на възрастта си. Във видеото тя лично разказва как й е подействала комбинацията Демир бозан:

ТУК се прави поръчка за Демир бозан, а това са телефоните: 0899 58 28 32, 0897 039 295, на които можете да получите информация!
2/5 - (1 vote)

Enjoyed this post? Share it!

 

7 коментара по “Какво да пия при упорито безсъние? Стрезам ок ли е? Мнения

 1. Имам страхова невроза и като следствие – безсъние. Когато съм сама, не спя. На тъмно не спя. Когато има шум, не спя. Кажете, Демир бозан ще помогне ли при това положение?

 2. Здравейте! Непременно опитайте от чая, аз смятам, че ще ви излекува нервите. Преди година го пих за паник атаки и напълно се възстанових. Определено дава спокойствие и увереност, струва си да опитате.

 3. Дано някой каже дали Демир бозан става за деца? Искам да помогна на сина ми, който се готви за изпити и е постоянно напрегнат. Не е за лекарства определено. Той е на 17 г., благодаря предварително!

 4. Много лекарства помагат за безсъние, обаче се замислете струва ли си да се задръстваме с химия. Всеки свикна от най-малкото да ходи в аптеката и да гълта хапчета. Според мен не трябва така. Много голяма грешка е за всичко да се тъпчем с химии.

 5. безопасният начин за справянето ми с безсънието е комбинация от билки в капсулките Норма слийп.
  Пия 2 вечер преди лягане и спя добре, а на сутринта съм свежа и бодра

 6. От няколко години нямам почти никакъв сън. Упорито , неповлияващо се от лекарства безсъние. Уплашена съм много и отчаяна , удачно ли е да пия Демир бозан

  • Удачно е. Главното е да не го пиете непосредствено преди лягане, а няколко часа преди това, за да не ви се налага да ставате през нощта до тоалетната.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *