Билкови хапчета за депресия и страхова невроза. Лечение с билки

Кои са хубавите билкови хапчета за депресия? Кое е доброто лечение на депресия с билки и чайове. Страхова невроза и билки при тежка депресия. Излекувани завинаги

Съвременният живот е такъв, че почти всеки рано или късно се сблъсква челно с нуждата от антидепресанти. Дали ще наричаме измененото емоционално състояние стрес, депресия, изнервеност или ще слагаме точни диагнози, това не променя нещата. В началото човек страда от потиснато настроение, което бързо завзема живота му. В такива моменти и подчертавам – в началото, се търсят билкови таблетки, по-леки средства и съвсем оправдано.

Ето как можете да се снабдите с Демир бозан (на място или с поръчка за доставка!) Вижте ТУК!

Кои са хубавите билкови хапчета за депресия?

Наименованията са стотици. Ще разгледаме някои, разбира се, но по-важното е да кажем какъв е принципът. Доброто хапче премахва потиснатото настроение и създава положителна емоционална настройка. Но също така то действа и обратно – при възбуда, защото депресията не е само „долу“, но има и етапи на „горе“, тоест приповдигнато настроение. Логиката ни казва, че при потиснатост ни трябва нещо за вдигане на тонуса, но всъщност говорим за успокояване, релаксиране и оздравяване на нервната система. Тогава тя ще заработи нормално и няма да изпада в крайности.

В определени случаи трябват силни антидепресанти, но те се изписват от лекар. Ако сте задълбали, „в дупка“, допитайте се до специалист. А ние ще погледнем безопасни растителни препарати, които всъщност са доста силни и вършат чудесна работа.

Билковите таблетки съдържат растителни екстракти. Повечето от тях за „моно“ – разчитат на една основна билка, но има и комбинирани. Някои от възможностите:

 • Екстракт от жълт кантарион – Депреслес, Ремотив, продукти на Витакост, Булгарикус, Цветита, Рестарта  и др. Около 300 мг – 500 мг екстракт дневно се бори с перманентната умора, възстановява нервите и премахва безсънието. Кантарионът е една от добрите билки – антидепресанти. Цената на 1 шишенце гравитира около 25 – 28 лв;
 • Екстракт от маточина – Бланд (комбинация с лавандула и ашваганда), Реламикс (комбинация с В6), на Виридиан (комбинация с L – теанин) и капсулиран екстракт успокоява, повдига настроението и като бонус облекчава стомаха, който често реагира на стреса. Тук цената варира повече – от 9 до към 25 лв за опаковка;
 • Екстракт от глог – екстракт на тази прекрасна билка в капсули и таблетки се предлага от най-разнообразни компании. Еквилибра го комбинира с чесън, в Симпатил е съчетан с ешхолция и с магнезий, в Ремостабил съставът от Симпатил е допълнен с маточина, пасифлора и триптофан. Като цяло глог коригира кръвното и успокоява. Чудесен е при сърцебиене;
 • Екстракт от хмел – още една билка, която подобрява цялата нервна с-ма, тонизира и укрепва. Оправя и стомаха. Понякога се съчетава с валериана, лавандула и др. билки;
 • Екстракт от дяволска уста – препарати като Аю Натурел И Алфавит Биоритъм ползнат тази билка, създавайки хапчета срещу нервна възбуда и напрегнатост. Особено ценна при тревожност и за добър сън. В споменатите лекарства билката е комбинирана с др. съставки;
 • Екстракт от валериана – Дормиплант и др. капсули. Отпуска и се противопоставя на нарушения сън. Добре се съчетава с маточина;
 • Екстракт от левзея – тя се предлага за тонизиране и при преобладаващо влияние на преумората. Препаратите с тази билка са „по-горен клас“, ако визираме цената, т.к. е класа на стимулантите. Намират се препарати на стойност между 10 и 60 лв.

На пазара има и други продукти, но визираните разновидности са основните. Освен това депресията и нервната система като цяло чудесно се лекуват и с необработени билки или т. нар. чай.

Мнение №1: Моите билкови хапчета за депресия

Лиляна Борисова, билкови хапчета за депресия

Лиляна Борисова от Монтана

Привет, мили приятели! Радвам се да споделя, че се избавих от тежка депресия. Всъщност лекарите не я определяха като „тежка“, но за мен беше по-тежка и от тон олово, ако ме разбирате. Най-важно беше лечението ми да е безопасно. Не исках да изпадам в ситуацията „едно оправям, друго развалям“. Затова заложих на билковите антидепресанти и бях категорична в това си решение. Не смятам, че сбърках, макар че изпробвах доста неща.

Пих най-известните „хапчалъци“ като Дормиплант, Аю Натурел, Бланд, Ремотив и още няколко. Смело експериментирах, защото всичко, което изброявам, представлява натурална билка, преработена на хапчета. Тези неща ми помогнаха и съм изключително благодарна. В един момент поисках нещо по-естествено и безопасно. Без мощно преработване. Така открих чая Демир бозан.

Нека не ви заблуждава думата „чай“. Демирчо, както го наричам на галено, е невероятно могъщо лекарство. Усетих силата му още след първите няколко чаши. Уж чай, а нервите реагират на момента. За щастие – в правилната посока. Облекчаваща бе мисълта, че отсега нататък имам абсолютно безвредно средство и мога да си го пия колкото и когато си поискам, без да се боя от предозиране, от последствия и така нататък.

Винаги имам вкъщи Демир бозан. Смятам се за излекувана, но и при най-малкото съмнение за стрес и напрежение си правя няколко чаши. Така не допускам отново да изпадна в дупката, в която прекарах няколко години от живота си. Загубени години! Но това е вече минало.

Лиляна Борисова от Монтана

Кое е доброто лечение на депресия с билки и чайове

Демир бозан е микс от 6 благотворни за нервите билки. Те постигат пълен релакс и възстановяват системата, така че да функционира правилно. Самите билки работят по свой си начин. Някои въздействат директно върху психическата сфера, а други пречистват кръвта и тъканите. Пречистването е съществен момент в лечението на психически отклонения, на което се дължи прекрасния ефект на растителните препарати.

Други ползи от Демир бозан – поправя съня, бори се с безсъние, умора, пренапрежение. Лекува фобии, страхова невроза и някои по-тежки диагнози. Помага в терапията на най-тежките случаи. Билките създават основа, на която лекарствата работят по-ефикасно и бързо.

Много пациенти сочат, че са получили оптимистичен поглед към живота. А това е най-същественото, което би могъл да желае за изпаднал в депресия човек.

Не на последно място лечението с Демир бозан е бюджетен вариант. Кутия от 90 чая излиза 43 лева, с което се покрива 3-месечна терапия. Почти няма билкови таблетки, тинктури и др. естествени варианти, които да излязат на подобна цена за срока от 3 месеца. Има и по-съществени причини пациентите да харесват и предпочитат Демир бозан. Особено известен е чая за страхова невроза.

Страхова невроза и билки при тежка депресия

Тази комбинация от диагнози е просто сразяваща. Пациентите са разпънати на кръст между страхове и потиснатост. Нервите не издържат.

Обикновено двете диагнози се лекуват с различни препарати, но при билките не е необходимо. Самите билки представляват комбинирано лечение за множество състояния. Това важи за жълтия кантарион, левзеята, дяволската уста, маточината и др. билки за нерви. Силно средство представлява миксът от билки Демир бозан, за което свидетелстват немалко пациенти.

Мнение №2: Историята на Мая Ангелова

Мая Ангелова

Самостоятелното лекуване на депресията е уместно по време на ранните стадии и е недопустимо, когато нещата вече са напреднали и говорим за сериозни психически нарушения. Тогава, а и по принцип, всякакви народни методи могат само да съпътстват лекарствата, но не и да ги заменят. Въпреки това в много случаи доброто народно и домашно лечение засилва действието на лекарствата и води до по-бързото и трайно излекуване. Съществуват множество начини за преодоляване на депресията, както в ранен стадий, така и хронична. В този си текст ще се опитам да се спра на по-интересните и ефективни от тях.

По-долу описвам какви лекарства съм взимала за депресия преди и след раждането, а също и кои билки ми помогнаха в крайна сметка да се оправя съвсем прилично.

Лечение на депресия с хапчета

В аптеките е пълно с антидепресанти, които се продават без рецепта. За тях се твърди, че отстраняват тревожност, безсъние, че спасяват от депресия без никакъв проблем. Силните антидепресанти не се продават без медицинско предписание, но можете да си купите по-леки без проблем. Достатъчно е да кажете „Дайте ми някакъв антидепресант“ и веднага ще ви дадат.

Антидепресантите се считат за едно от големите достижения на цивилизацията. Но както знаем, от тяхната поява до днес броят на страдащите от депресия само се увеличава, а не се намалява. Въпреки това употребата им продължава да е все така актуална и модерна. Те помагат, макар и да не могат да те излекуват завинаги, както това може да се случи, ако използвате билки и промените начина си на живот.

Но ето по-интересните и действащи хапчета за депресия:
Лудиомил 25 мг

Той е от така наречените тетрациклични антидепресанти, които се дават за лечение на депресия и за уравновесяване на душевността при тежки и чести промени в настроението. Всъщност Лудиомил тушира основните симптоми на депресията, сред които са отклоненията от доброто храносмилане, физическите болки, виенето на свят, постоянното главоболие, появата на безсъние, непрекъснатата умора и недостатъчността на енергията в организма. Лудиомил съдържа лечебното вещество мапротилин, което премахва апатията и тревогата, сменя тревожността с оптимизъм. Не бива да се взема при бременност или заболявания на бъбреците.

Прозак на капсули

Прозак също е едно от революционните лекарства, борещи се със симптомите на депресията и тревожността. То спира хранителните разстройства, а също така намалява склонността към булимия или невроза. Смекчава натрапливите състояния, които се проявяват при обсесивно-компулсивно разстройство (ОКР).

Билкови хапчета за депресия

Като най-добро билково хапче за депресия посочват жълтия кантарион на капсули. Ще ви го дадат във всяка аптека, стига да попитате. Лошото при него е, че не е подходящ за всички видове депресия, например тези, които са свързани със страхова невроза, тревожност, паранои, паник атака и т.н. Неслучайно много от страдащите от паническо разстройство, придружено от хронична депресия, постоянно търсят билкови хапчета, които не включват жълтия кантарион. В подобни случаи най-добра работа върши комбинацията Демир бозан. Тя не е на таблетки, а на чай, но това е само плюс, защото действието ѝ е по-бързо от това на капсулите.

Ето я и моята история: Ще ви разкажа как съумях да се освободя от депресията с билки или по-точно как билки за депресия ми помогнаха да оживея

Преди две години родих за първи път  – прекрасно момиченце, но радостта ми бе помрачена от ужасяваща следродилна депресия. Въпреки че бях чувала за това състояние, смятах, че на мен няма да ми се случи. Но уви, придобих много горчив опит.

Около месец след раждането на дъщеричката ми изведнъж загубих желание за живот. Буквално започнах да се влача като парцал – не можех да спя пълноценно, кърмата ми намаля драстично, детето усещаше, че майка му не е добре и постоянно плачеше. Съпругът ми виждаше, че нещо с мен не е наред и реши, че е добре да потърсим специалист. Заведе ме на психолог, който веднага отсече, че спирам да кърмя и започвам да пия лекарства. Аз нямах сили да се противопоставя, а мъжът ми слушаше съветите на лекаря.

Започнах да пия въпросните лекарства, но състояние то ми се влоши – единственото, което правех, бе да лежа и да гледам в една точка. Докато малката ми принцеса растеше, аз линеех с всеки изминал ден. Нито можех да я нахраня, нито да я изведа на разходка. След като родих, бях 65 килограма, 4 месеца след това бях не повече от 50. Когато вече бях достигнала дъното и смятах, че съвсем скоро ще умра, сестра ми буквално ме застави да започна да пия чая Демир Бозан.

Дори и не помня от къде бе научила за него, но само за месец аз станах нов човек. В началото го пиех просто защото нямах сили да противореча на близките си. Бавно започнах да се събуждам или по-точно да се раждам отново. Постепенно станах майка и съпруга – нещо, което не бях в продължение на цели 5 месеца. Приемът на тази билкова комбинация ми помогна да започна да се радвам на дъщеричката си и да бъда пълноценен човек.

По-късно научих, че производителите на чая не препоръчват той да се приема от бременни, кърмачки и малки деца. Но вече беше късно. Билките бяха свършили своята работа. А всъщност причините те да не се разрешават на тези три групи от хора се свеждат до това, че те и техните родители са склонни да отдават всичко на билките. И с най-голяма охота отдават на билките именно тези свои проблеми, които не се дължат на тях.

Мая Ангелова, на 32 години

ТУК се прави поръчка за Демир бозан, а това са телефоните: 0899 58 28 32, 0897 039 295, на които можете да получите информация!
5/5 - (1 vote)

Enjoyed this post? Share it!

 

7 коментара по “Билкови хапчета за депресия и страхова невроза. Лечение с билки

 1. Безумно много се страхувам за психиката си. Нощем гледам в тъмното и отвътре ме пронизват остриета. Полудявам ли, помогнете ми!!!

 2. Спокойно, всички сме подлудени. Вземи си мента, кантарионче или още по-добре Демир бозан, за да те отпусне и да ти просветне. Този нервен живот ни съсипва и без поне малко помощ от билки поне няма как да минем. Аз пия чай за нерви и той ме поддържа, така че пробвай и ти и кажи после как си се почувствала.

 3. Не съм доволен от билковите хапчета, прекалено са обработени и то каква е файдата, че е билка, като е минала през 100 машини и е станала на прах, който е спитен на хапче. Предпочитам да е свежа, чиста билка или сушена, но на чай, по-добре е според мен.

 4. Синът ми се раздели с приятелката си от тогава, започна да пие после като чели започна да се съвзема ,но уви каза ,че я обича и замина за Англия за да си я върне защото те бяха там 8месеца там се изпокараха ,той се прибра беше много зле пиеше искаше да умре ,тя си хвана там друг ,той замина там стоя 3месеца ,тя се прибра ,и той 1месец след нея те бяха сгодени преди да заминат сега са приятели тя иска време, но той се страхува да не си хване друг ,аз много добре знам какво е да се страхуваш от 17 г пие ривотрил ,то не искам той да е като мен за това моля дайте съвет какво да пие ,защото ме тревожи ,че може да посегне на живота си.

 5. Здравейте ,чета вашите коментари, и нямам думи !
  Не позволявай съзнанието да те погуби ,контролирай го ,ти си шофьора ,или става по зле !
  Искам са ви дам няколко добри начина за преодоляване и елементарни на депресия страхова невроза ,халюцинации или посегателство за живот!
  Пийте Зелен чай 3 пъти дневно не надвишавай дозата !
  Гинко билоба За добра памет ,добра концентрация, и добро кръвообращение ,за памет ,и студени ръце и крака през лятото и зимата! Това ще ви помогне 1 доза на ден не ,надвишавай лимита ,за добър краен резултат приемай от 3 до 6 месеца

  Релакс направи си чай ,пусни си любима музика и мисли за най хубавото, или нещо което ти липсва и обичаш много !
  Спортуване колкото повече бягаме организма и кръвта се рестартира затова бягайте повече !

  Не приевайте критики, не се подавайте емоционално, не се стресирайте, не губите вяра ,и покажете че не ви пука ,и продължете на пред с усмивка ,дори и да не ви е ,приятно защото не може да старадате ,заради друг

  Направи се че хората не съществуват в дадена лоша комуникация, мисли за най доброто ,и се опитай да избягаш от тази ситуация, и се усмихни след това!

  Слушай музика когато спиш Релакс дъж и приказка или нещо за мозъка, тогава рестартира тялото си !

  Търси твоето хоби ,какво обичаш да правиш , да слушам музика, да изляза,да карам колело, търси добри занимания

  Направи си масаж на лицето с лек крем за лице ,и се освежи на вън поне за 3 минути !

  Говори повече за себе си ,бъди себе си казвай истината ,и прави добро и ще се почувстваш ,по добре
  Хранене, много е важно кога се храним
  Сутрин в 9: 00 часа ,на обяд в 12 : 00часа и вечеря в 18 : 00 часа след това време за спане в 21 : 00 часа до 9 : 00 сутринта и ще елиминираш депресията и всички други заболявания, пийте също така витамини портокалов сок ,яжте банани и ябълки ,мисли за.хубави неща ,и ще бъде всичко наред

  Срещай се с приятели излизай ,и говори повече за себе ,защото тогава ти добре се чувстваш ,ако не ти обърнат внимание, и не се чувстваш добре,по добре им кажи че имаш други ангажименти и прекрати това мероприятие ,прибери се и говори с огледалото ,ще се почувствате по добре !

  Избягвайте хората който не харесва те ,и лошите спомени ,не се върщай там !
  Още много знам но ръцете ме заболяха да пиша ,дано съм полезен ,слушай съвета ми ,защото аз вече 6 години страдам от различни симптоми и ги боря
  Телефона ми е +31 68 52 73 315 използвам ватсап ,не ми звъни защото е извън страната на България и струва пари това обаждане, по ватсап се свържи с мен ,ако имаш питания относно!

 6. Здравейте вече не се справям нито физически нито психически.Имам заболявания които влизайки в години се усложниха и придобих още.В следствие на физическите ми проблеми изпаднах в тежка депресия.Пия лекарства но няма помощ.Никой не може или не иска да ми помогне от лекарите защото съм на 61г и защото нямам финанси.Така вече стигнах до там, че предпочитам да стоя затворена и сама, всички и всяко присъствие ме дразни.Храня се през кратки периоди и качих 25 кг което не е добре но изпитвам непрекъснат глад.Главата ми е като в менгеме, само лоши мисли,никакво желание да живея, пълна апатия.Нищо и никой не ме радва.Какво да правя не зная.Сама се чувствам най спокойна но мислите ме сриват.Ще ми помогне ли чаят Демир Бозан?

  • Здравейте, Елка! Определено билките Демир бозан дават много добри резултати при депресия, както и при стотици други заболявания, включително и при някои от вашите. Можете да разгледате отзивите и мненията на сайта, за да си създадете по-пълно впечатление.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *