Билкови хапчета за страхова невроза и депресия

Кое е най-доброто лекарство за депресия? Топ билкови хапчета за страхова невроза. Мнения за Ремостабил, Дормиплант, Ремотив. Излекувани от депресия завинаги

Невроза и депресия имат общи черти: потиснато настроение, липса на сили, намалена работоспособност и мислене, соматични жалби от психологически характер като проблеми със съня и болки с неясна причина.

Ето как можете да се снабдите с Демир бозан (на място или с поръчка за доставка!) Вижте ТУК!

Клиничните картини са подобни, но са отделни заболявания и се лекуват различно.

Лечение на невроза и депресия, сравнение
Лечебен метод Как се прилага
Психотерапия средство №1 при неврози и помощно средство при депресия
Медикаментозно лечение средство №1 при депресия и помощно средство при неврози

При неврози лекарства се включват в тежки случаи, за овладяване на симптомите и подобряване на общото самочувствие на пациента. При депресия е обратно  – те са незаменими, регулират нивото на невротрансмитерите на настроението. Ето защо…

… при неврози се използват основно билкови препарати с помощна функция, при депресия – антидепресанти с лечебна цел.

Кои са добрите билкови хапчета за страхова невроза

Забелязахме Мая Ангелова в социалните мрежи. Тя се включваше компетентно в дискусиите за страхова невроза и депресия и даваше само точни и адекватни съвети. Оказа се, че има медицинско образование и лично се интересува от лечението на тези състояния.

Поканихме Мая Ангелова да опише своя опит и тя прие. Ето разказа за нейния опит с лекарства и билкови добавки.

Билкови хапчета за депресия / невроза

Здравейте от мен, читатели. Озаглавявам разказа си „Билкови хапчета“, защото от тях разбирам, почти не съм пила химии. Предпочитам билките заради тяхната безопасност и мекота. От много години страдам, опитала съм десетина лекарства, за които ще споделя мнението си.

Мая Ангелова

Мнения за Ремостабил

Първо ще спомена Ремостабил, защото съм доволна от него. Описват го като цялостно решение при нарушения на емоциите и съня, главно при тревожност. Мога да кажа, че е вярно. Въздейства от всички страни на проблема и ме накара да се чувствам съществено по-добре.

 

Ремострабил е фитоминерален комплекс с триптофан. Това е аминокиселина, която увеличава производството на серотонин и мелатонин. Серотонинът прави настроението, а мелатонинът гарантира съня. Фармацията е направила тежки химии за увеличаване на серотонина, а ето тук това се случва по природен и безопасен начин.

В хапчето има още магнезий за нервите, глог за сърцето и съня и няколко билки против стрес и за успокояване. Качествени билки, добавям и определено препоръчвам капсулите. Да не говорим, че са направо евтини. Аз си ги купувам от Гален за 13 лв, което ми стига за 1 месец.

Лудиомил

Билкови хапчета за страхова невроза Демир бозан 03Препоръчаха ми Лудиомил като супер – пупер хапчета. Сакън! Оказа се, че не е от билковите. Това е типичен трицикличен антидепресант. Облекчава тревожност – да!, но само като част от депресивно състояние, а не тревожна невроза.

Не го мислете като вариант, макар че е примамлив с обещанията да ликвидира умора, главоболие, нарушено храносмилане и какво ли не. Аз лично не рискувам.

Бланд. Мнения, странични ефекти

А ето тези хапчета – да, прекрасни са и ги препоръчвам. В един период се справях, благодарение на тях и съм яко доволна. На кутията пише: при стрес, за спокойствие. Вярно е.

Бланд подава билки, които ме подкрепиха срещу стреса. Особено ценна ми се стори ашваганда, която повишава издръжливостта на психиката. Нямаше странични ефекти.

Бланд се пие по 2 – 4 хапчета дневно, аз бях на по-високата доза. Една кутийка ми стигаше за 7 – 8 дни, но пък си я намирах евтино на 11 лв.

Релакса

Хубави са билките тук – маточина, хмел и др., но са в малко количество и трябва да се пият по повече – 6 на ден. Според мен са добре за кратки стресови моменти, когато си преуморен психически или се чувстваш претоварен.

Дормиплант

Тук има само валериана и маточина и то в не много високи дози. Обаче действа и е хубаво лекарство. Не случайно казвам „лекарство“ – тези билкови хапчета са от малкото истински лекарства. За мен това е ценност, защото са добре изследвани. Всички хапчета в Дормиплант са еднакви по съдържание, стават за провеждане на строга лечебна схема.

Ремотив

Като съм започнала с лекарствата, ето още едно. Съдържа единствено жълт кантарион. Но да не го подценяваме – уж само една билка.

Билкови хапчета за страхова невроза Демир бозан 05

Кантарионът е силен, дава категорични ефекти, опитала съм. Не случайно Ремотив е лекарство за краткосрочно лечение. Обърнете внимание – краткосрочно. Най-добър е при депресия, потиснато настроение и вътрешна напрегнатост.

Аз не останах на Ремотив, защото ми трябваше обратното – билка за продължително безопасно пиене.

Чай Демир бозан

И търсейки безопасност при постоянно пиене, стигнах до Демир бозан. Не е билка, а шест билки в букет. Направени са на чай, а не на хапчета. За мен това е плюс – колкото по-малко преработки, толкова по-добре.

Започнах Демир бозан. На момента не усетих нещо. Пих към 10 дни, докато усетя, че „тръгна“. И като тръгна, тръгна много добре. Успокоих се, нервите ми се отпуснаха, направо психиката ми релаксира.

Започнах да спя, да не се будя по 2 – 3 пъти. Най се зарадвах да кажа бай бай на световъртежа и главоболието.

Демир бозан ме влюби в себе си, когато премахна болката от гърдите. Тази болка беше определено соматична, не съм се безпокояла за органична болест на сърце или дробове. Ама беше неприятна и  вътрешно ми създаваше тревога.

И досега пия Демир бозан. Той ми е задължителен. Каквото и друго да опитвам, Демир бозан не го спирам. Няма проблеми, защото се съчетава с всякакви лекарства. Нервите ми се регенерираха. Пропуснах да кажа, че Демир бозан лекува неврози и конкретно страхова невроза – това е в неговите показания. Другото, в което е много добър,  са фобиите и стреса.

Седатон 5

Две аминокиселини, два витамина, магнезий и валериана – не е зле. Изпробвах го в момент на отпадналост и раздразнителност. Спомням си, че помогна ли 2 капсули – високата доза. Спрях го, защото никъде по форумите не намерих пациентски отзиви за дългосрочно използване и реших да не се правя на опитно зайче.

Неврохелт

Тук съставът е леко нетипичен спрямо моите очаквания. Има гинго билоба, рейши, уридин и други неща. На кутийката пише, че подкрепя нервната система и мозъка. Хрумна ми, че би било супер за ученици и студенти, на които им трябва внимание и концентрация.

Билкови хапчета за страхова невроза Демир бозан 02

Неуролакс или Невролакс

Неуролакс е правилното изписване. И е типично синтетично лекарство – хидроксизин. Той е първо противоалергично средство и срещу повръщане, но има способност да успокоява. Бих го избрала, ако  ме нервят обриви например.

Невролаксин

12 билки и инулин. Съставът внушава доверие, но така и не стигнах да го изпитам на себе си.

Дават го за успокояване и психически комфорт. Подпомага лечението на неврози и депресии, специално при вегетативна дистония и безсъние. Релаксира при стрес и натоварване.

Ако някой го е пил повечко месеци, да сподели, и на мен би ми било полезно.

Антидепресант ли е Стрезам?

Води се анксиолитик – успокоително. Той е химикал, лекарство, дават го с рецепта. Доколкото съм чувала, целта му е да притъпи реакциите. По този начин се справя с емоционалната тревожност.

Прозак

Една приятелка, която е наясно с моите търсения на добро лекарство, веднъж ме попита: що не вземеш Прозак и да се приключи?

Не знам откъде си е създала мнението, че Прозак решава кардинално проблемите. Но първо, вече не го продават, и второ това е флуоксетин, за който въобще не съм подходяща, слава Богу.

Прозак е антидепресант, влияе на серотонина. Има си доста странични ефекти, така че: само по строги показания!

Излекувани от депресия завинаги

Има прости депресии, които са породени от развод, смърт на близък, преместване, житейски провали. Тези депресии се лекуват лесно, бързо и напълно. Понякога не трябват лекарства. Някои от билковите хапчета и определено Демир бозан вдигат на крака бързо, почти веднага.

Има провокирани отвътре депресии, свързани с липсата на серотонин и други вещества за настроението и психиката. Те са хронични, трябва постоянно да се коригират с лекарства и психологическа помощ.

Билкови хапчета за страхова невроза Демир бозан 01

Срещала съм хора, страдащи от ендогенна депресия. Впечатли ме техният хъс за живот, тяхната целеустременост и дисциплинираност в лечението. Те правят всичко, за да влязат и поддържат стабилно активно състояние. И така „оздравяват“ и живеят пълноценно.

Билкови хапчета за настроение

Антидепресанти без рецепта: има ли ги? Възможно ли е въобще? Много ме вълнува този въпрос, защото изпадам в крайности на настроението и не съм приятна на околните.

Открих, че настроените ми чувствително се повишава от мента, жълт кантарион, лайка, дяволска уста, розова родиола, елеутерокок. Някои ги намирам на тинктура, например елеутерокока се дава за умствена и психическа работоспособност. Други ги правят на капсули.

От всички, най-доволна съм от капсулките жълт кантарион. Има евтини и скъпи, аз съм взимала на Биохерба, най-тънко.

Лечение на ОКР с билки

Невроза на натрапчивите състояния – това представлява обесивно-компулсивното разстройство. Лично нямам опит, но дописах по въпрос на читател.

Въпросът беше има ли билкови средства за ОКР. Моят опит показва, че има адекватни билкови средства за всички видове неврози, а ОКР е вид невроза.

Билките при ОКР са на втори план, защото това заболяване най-добре се поправя с психотерапия. Абсолютно не се самолекува, трябва си лекар.

Розови хапчета за нерви

Не мога да прескоча прословутото розово хапче, толкова известно в моята младост – Деанксит. Сега не е модерно, даже рядко се изписвало. Казват, че било остаряло морално и че има по-модерни лекарства с по-малко странични ефекти.

Вярвам на това. Не съм го пила, то е антидепресант. Водят го лек, но колко лек може да е, все пак е антидепресант!

Още нещо интересно ТУК: Кои са добрите розови хапчета за нерви и за сън. Билков заместител на Деанксит. Безопасни успокоителни и силни, без рецепта.

Симпатил и заместители

Билкови хапчета за страхова невроза Демир бозан 04

А Симпатил ще препоръчам. От моя опит. Прекрасно хапче, изцяло натурално. Калифорнийски мак, глог и магнезий – отлично! При това Симпатил е лекарство, винаги в точна дозировка. За успокоение, за сън – просто е прекрасен.

Жалкото е, че го няма по аптеките. От много време проверявам, няма. Не казват дали е спрян завинаги или само за момента, така че – оглеждаме се.

Още по темата ТУК: Заместители на Симпатил? Защо го няма по аптеките? Мнения: Алора по-добра ли е? Как действа?

Алора

Алора я има – и на таблетка, и на сиропче. Ползвала съм я и пак ще я ползвам, ако възникне нужда. Прекрасно нещо, създадено само от пасифлора. Не знаех, че тази билка е толкова силна и как радикално помага при нерви и за сън.

Производителят е турска компания, чудя се дали в Турция не е по-евтин? Пият се по 3 таблетки дневно, което прави 1 кутия на седмица или към 60 лв месечно. Щеше ми се да е по-изгодно.

Погледнете и ТОВА: Мнения за Алора. Колко дълго се приема? Противопоказания и какво лекува лекарството. Доволни ли сте?

Кое е най-доброто лекарство за депресия

В училище пишехме литературни теми, които задължително завършваха със заключение, извод.

Та, какъв е изводът от всичко, което съм пила и пия? Има ли най-добро хапче за невроза и за депресия?

Мнението ми е, че няма! Няма лекарство, което да е най-добро за 100% от пациентите. Ако имаше, само то щеше да се продава, а не хиляди.

Обаче може и трябва да намерим своето най-добро средство – което ни помага най-силно и адекватно, с което се чувстваме добре. Да намериш „своето“ е безценно. Пожелавам ви го!

Мая Ангелова, на 32 години

Вижте и ТОВА: 10 идеи за най-доброто лекарство за депресия и най-изчистения антидепресант. Мнения за Ремотив, Золофт и леки антидепресанти.

ТУК се прави поръчка за Демир бозан, а това са телефоните: 0899 58 28 32, 0897 039 295, на които можете да получите информация!
5/5 - (1 vote)

Enjoyed this post? Share it!

 

7 коментара по “Билкови хапчета за страхова невроза и депресия

 1. Безумно много се страхувам за психиката си. Нощем гледам в тъмното и отвътре ме пронизват остриета. Полудявам ли, помогнете ми!!!

 2. Спокойно, всички сме подлудени. Вземи си мента, кантарионче или още по-добре Демир бозан, за да те отпусне и да ти просветне. Този нервен живот ни съсипва и без поне малко помощ от билки поне няма как да минем. Аз пия чай за нерви и той ме поддържа, така че пробвай и ти и кажи после как си се почувствала.

 3. Не съм доволен от билковите хапчета, прекалено са обработени и то каква е файдата, че е билка, като е минала през 100 машини и е станала на прах, който е спитен на хапче. Предпочитам да е свежа, чиста билка или сушена, но на чай, по-добре е според мен.

 4. Синът ми се раздели с приятелката си от тогава, започна да пие после като чели започна да се съвзема ,но уви каза ,че я обича и замина за Англия за да си я върне защото те бяха там 8месеца там се изпокараха ,той се прибра беше много зле пиеше искаше да умре ,тя си хвана там друг ,той замина там стоя 3месеца ,тя се прибра ,и той 1месец след нея те бяха сгодени преди да заминат сега са приятели тя иска време, но той се страхува да не си хване друг ,аз много добре знам какво е да се страхуваш от 17 г пие ривотрил ,то не искам той да е като мен за това моля дайте съвет какво да пие ,защото ме тревожи ,че може да посегне на живота си.

 5. Здравейте ,чета вашите коментари, и нямам думи !
  Не позволявай съзнанието да те погуби ,контролирай го ,ти си шофьора ,или става по зле !
  Искам са ви дам няколко добри начина за преодоляване и елементарни на депресия страхова невроза ,халюцинации или посегателство за живот!
  Пийте Зелен чай 3 пъти дневно не надвишавай дозата !
  Гинко билоба За добра памет ,добра концентрация, и добро кръвообращение ,за памет ,и студени ръце и крака през лятото и зимата! Това ще ви помогне 1 доза на ден не ,надвишавай лимита ,за добър краен резултат приемай от 3 до 6 месеца

  Релакс направи си чай ,пусни си любима музика и мисли за най хубавото, или нещо което ти липсва и обичаш много !
  Спортуване колкото повече бягаме организма и кръвта се рестартира затова бягайте повече !

  Не приевайте критики, не се подавайте емоционално, не се стресирайте, не губите вяра ,и покажете че не ви пука ,и продължете на пред с усмивка ,дори и да не ви е ,приятно защото не може да старадате ,заради друг

  Направи се че хората не съществуват в дадена лоша комуникация, мисли за най доброто ,и се опитай да избягаш от тази ситуация, и се усмихни след това!

  Слушай музика когато спиш Релакс дъж и приказка или нещо за мозъка, тогава рестартира тялото си !

  Търси твоето хоби ,какво обичаш да правиш , да слушам музика, да изляза,да карам колело, търси добри занимания

  Направи си масаж на лицето с лек крем за лице ,и се освежи на вън поне за 3 минути !

  Говори повече за себе си ,бъди себе си казвай истината ,и прави добро и ще се почувстваш ,по добре
  Хранене, много е важно кога се храним
  Сутрин в 9: 00 часа ,на обяд в 12 : 00часа и вечеря в 18 : 00 часа след това време за спане в 21 : 00 часа до 9 : 00 сутринта и ще елиминираш депресията и всички други заболявания, пийте също така витамини портокалов сок ,яжте банани и ябълки ,мисли за.хубави неща ,и ще бъде всичко наред

  Срещай се с приятели излизай ,и говори повече за себе ,защото тогава ти добре се чувстваш ,ако не ти обърнат внимание, и не се чувстваш добре,по добре им кажи че имаш други ангажименти и прекрати това мероприятие ,прибери се и говори с огледалото ,ще се почувствате по добре !

  Избягвайте хората който не харесва те ,и лошите спомени ,не се върщай там !
  Още много знам но ръцете ме заболяха да пиша ,дано съм полезен ,слушай съвета ми ,защото аз вече 6 години страдам от различни симптоми и ги боря
  Телефона ми е +31 68 52 73 315 използвам ватсап ,не ми звъни защото е извън страната на България и струва пари това обаждане, по ватсап се свържи с мен ,ако имаш питания относно!

 6. Здравейте вече не се справям нито физически нито психически.Имам заболявания които влизайки в години се усложниха и придобих още.В следствие на физическите ми проблеми изпаднах в тежка депресия.Пия лекарства но няма помощ.Никой не може или не иска да ми помогне от лекарите защото съм на 61г и защото нямам финанси.Така вече стигнах до там, че предпочитам да стоя затворена и сама, всички и всяко присъствие ме дразни.Храня се през кратки периоди и качих 25 кг което не е добре но изпитвам непрекъснат глад.Главата ми е като в менгеме, само лоши мисли,никакво желание да живея, пълна апатия.Нищо и никой не ме радва.Какво да правя не зная.Сама се чувствам най спокойна но мислите ме сриват.Ще ми помогне ли чаят Демир Бозан?

  • Здравейте, Елка! Определено билките Демир бозан дават много добри резултати при депресия, както и при стотици други заболявания, включително и при някои от вашите. Можете да разгледате отзивите и мненията на сайта, за да си създадете по-пълно впечатление.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *