Билки за депресия ме спасиха след раждането. Кои лекарства и билкови хапчета са добри?

Кои билки при депресия дават стабилен резултат? Ако имаме съчетание със страхова невроза? Има ли добри билкови хапчета за депресия? Кой чай е добър?

Самостоятелното лекуване на депресията е уместно по време на ранните стадии и е недопустимо, когато нещата вече са напреднали и говорим за сериозни психически нарушения. Тогава, а и по принцип, всякакви народни методи могат само да съпътстват лекарствата, но не и да ги заменят. Въпреки това в много случаи доброто народно и домашно лечение засилва действието на лекарствата и води до по-бързото и трайно излекуване. Съществуват множество начини за преодоляване на депресията, както в ранен стадий, така и хронична. В този си текст ще се опитам да се спра на по-интересните и ефективни от тях.

Ето как можете да се снабдите с Демир бозан (на място или с поръчка за доставка!) Вижте ТУК!

По-долу описвам какви лекарства съм взимала за депресия преди и след раждането, а също и кои билки ми помогнаха в крайна сметка да се оправя съвсем прилично.

Лечение на депресия с хапчета

В аптеките е пълно с антидепресанти, които се продават без рецепта. За тях се твърди, че отстраняват тревожност, безсъние, че спасяват от депресия без никакъв проблем. Силните антидепресанти не се продават без медицинско предписание, но можете да си купите по-леки без проблем. Достатъчно е да кажете „Дайте ми някакъв антидепресант“ и веднага ще ви дадат.

Антидепресантите се считат за едно от големите достижения на цивилизацията. Но както знаем, от тяхната поява до днес броят на страдащите от депресия само се увеличава, а не се намалява. Въпреки това употребата им продължава да е все така актуална и модерна. Те помагат, макар и да не могат да те излекуват завинаги, както това може да се случи, ако използвате билки и промените начина си на живот.

Но ето по-интересните и действащи хапчета за депресия:
Лудиомил 25 мг

Той е от така наречените тетрациклични антидепресанти, които се дават за лечение на депресия и за уравновесяване на душевността при тежки и чести промени в настроението. Всъщност Лудиомил тушира основните симптоми на депресията, сред които са отклоненията от доброто храносмилане, физическите болки, виенето на свят, постоянното главоболие, появата на безсъние, непрекъснатата умора и недостатъчността на енергията в организма. Лудиомил съдържа лечебното вещество мапротилин, което премахва апатията и тревогата, сменя тревожността с оптимизъм. Не бива да се взема при бременност или заболявания на бъбреците.

Прозак на капсули

Прозак също е едно от революционните лекарства, борещи се със симптомите на депресията и тревожността. То спира хранителните разстройства, а също така намалява склонността към булимия или невроза. Смекчава натрапливите състояния, които се проявяват при обсесивно-компулсивно разстройство (ОКР).

Билкови хапчета за депресия

Като най-добро билково хапче за депресия посочват жълтия кантарион на капсули. Ще ви го дадат във всяка аптека, стига да попитате. Лошото при него е, че не е подходящ за всички видове депресия, например тези, които са свързани със страхова невроза, тревожност, паранои, паник атака и т.н. Неслучайно много от страдащите от паническо разстройство, придружено от хронична депресия, постоянно търсят билкови хапчета, които не включват жълтия кантарион. В подобни случаи най-добра работа върши комбинацията Демир бозан. Тя не е на таблетки, а на чай, но това е само плюс, защото действието ѝ е по-бързо от това на капсулите.

Ето я и моята история

Ще ви разкажа как съумях да се освободя от депресията с билки или по-точно как билки за депресия ми помогнаха да оживея

Преди две години родих за първи път  – прекрасно момиченце, но радостта ми бе помрачена от ужасяваща следродилна депресия. Въпреки че бях чувала за това състояние, смятах, че на мен няма да ми се случи. Но уви, придобих много горчив опит.

Около месец след раждането на дъщеричката ми изведнъж загубих желание за живот. Буквално започнах да се влача като парцал – не можех да спя пълноценно, кърмата ми намаля драстично, детето усещаше, че майка му не е добре и постоянно плачеше. Съпругът ми виждаше, че нещо с мен не е наред и реши, че е добре да потърсим специалист. Заведе ме на психолог, който веднага отсече, че спирам да кърмя и започвам да пия лекарства. Аз нямах сили да се противопоставя, а мъжът ми слушаше съветите на лекаря.

Започнах да пия въпросните лекарства, но състояние то ми се влоши – единственото, което правех, бе да лежа и да гледам в една точка. Докато малката ми принцеса растеше, аз линеех с всеки изминал ден. Нито можех да я нахраня, нито да я изведа на разходка. След като родих, бях 65 килограма, 4 месеца след това бях не повече от 50. Когато вече бях достигнала дъното и смятах, че съвсем скоро ще умра, сестра ми буквално ме застави да започна да пия чая Демир Бозан.

Билкови хапчета, билки при депресия и лекарства

Мая Ангелова

Дори и не помня от къде бе научила за него, но само за месец аз станах нов човек. В началото го пиех просто защото нямах сили да противореча на близките си. Бавно започнах да се събуждам или по-точно да се раждам отново. Постепенно станах майка и съпруга – нещо, което не бях в продължение на цели 5 месеца. Приемът на тази билкова комбинация ми помогна да започна да се радвам на дъщеричката си и да бъда пълноценен човек.

По-късно научих, че производителите на чая не препоръчват той да се приема от бременни, кърмачки и малки деца. Но вече беше късно. Билките бяха свършили своята работа. А всъщност причините те да не се разрешават на тези три групи от хора се свеждат до това, че те и техните родители са склонни да отдават всичко на билките. И с най-голяма охота отдават на билките именно тези свои проблеми, които не се дължат на тях.

Мая Ангелова, на 32 години

ТУК се прави поръчка за Демир бозан, а това са телефоните: 0899 58 28 32, 0898/543 752, на които можете да получите информация!

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *