Най-доброто лекарство за депресия | 10+ идеи

Кое е най-доброто лекарство за депресия? Най-изчистения антидепресант? Мнения за Седатон 5 и другите леки антидепресанти. Деанксит или Алора? Кога започва да действа Седатиф? Мисол

Антидепресанти, невролептици, психостимулатори, ноотропи и транквиланти са класическите лекарства, с които се третират пациенти с депресия. Някои от тези наименования създават зависимост и трудно се отказват, поради което се предоставят срещу особена рецепта. Тези медикаменти пораждат негативи – и много, и сериозни. Пациентите ги избягват с радост, стига състоянието им да го позволява.

Ето как можете да се снабдите с Демир бозан (на място или с поръчка за доставка!) Вижте ТУК!
Безрецептурни препарати при тревожност и депресия
Вид Примерни имена или активно вещество
Растителни средства монопрепарати с жълт кантарион (Ремотив, Нурс); комбинация от билки (Демир бозан, Стресклийн); родиола (Антистрес), пасифлора (Серенаменте) и др.
Аминокиселини глицин (Мелакрон, Ментал Контрол), глутаминова киселина (Депреслес)
Психостимулатори кофеин от гуарана ( Ол Нутришън, СФД Нутришън); диметиламиноетанол (High Potency DMAE)
Хомеопатия Седатиф ПС, Капки на д-р Бах, Стресбел
Комбинирани с витамини, магнезий и др. Триптозин, Релаксофитол

Кое е най-доброто лекарство за депресия?

Точните лекарства за депресия са антидепресантите. Колкото и добри образци да има сред тях, те никога не получават препоръки от пациенти или близки на пациенти.

Хората се тревожат от самата идея, че пият антидепресанти и това си личи при обсъжданията във форумите. Когато се пита за добро лекарство, винаги се препоръчват първо растителни препарати и най-леки, безрецептурни наименования.

Твърдо всеобщо мнение е, че всеки болен е длъжен да започне от минимално вредящо лекарство, което не грози с привикване и не дава негативни ефекти при спирането.

Седатон, Алора, Седатиф, Симпатил, Демир бозан, Депревитал са сред имената, които се цитират и препоръчват като безопасни, но ефикасни алтернативи при тревожност и депресия.

ВАЖНО: Вижте мнения по темата кое е най-доброто лекарство за депресия и непременно дайте и вие своя отзив ТУК, в нашия форум с коментари!

Седатон 5, мнения и описание

Лекарства за депресия Демир Бозан 01

Белези на депресия

Седатон и Седатон 5 са представители на комбинираните натурални средства. В тях има и билки, и витамини, и аминокиселини. Конретно Седатон 5 подава валериана, магнезий, два В-витамина, L-триптофан и L-теанин. Предназначението от производителя е безпокойство, раздразнение, нервно напрежение, стресови ситуации. Принципно комбинацията успокоява ЦНС и се отразява върху

Спомага за нормалното действане на нервн. система при нервна интензивност, безпокойство, избухливост и чувствителност. Възобновява психичната функция.

Колко време може да се пие Седатон?

Продължителният прием е безопасен и ефективен. Тялото се зарежда с магнезий, чийто дефицит се свързва с появата на депресия. Други съставки са присъщи на организма и трудно се предозират. Производителят Фортекс предвижда една опаковка от Седатон 5 за покриване на прием до 1 месец.

Какви противопоказания проявява?

Приема се, че не поражда негативи поради малките концентрации на неговите компоненти.

Други антидепресанти без рецепта

  • Валериана самостоятелно или в комбинация с глог и мента – Неуропан, Дормиплант, Валериана Озон, Невростаб (с пасифлора) и др. Този състав подхожда на пациенти, които получават соматични прояви в сърцето (физически симптоми на психическа основа). Валерианата и ментата успокояват сърдечната дейност;
  • Хомеопатични комбинации – Стресбел, Киетюд, Седатив ПС, Дормикинд и др. Това са препарати с висока безопасност, някои от които и с приложения върху бебета (Киетюд, Дормикинд). Избират се при ключово последствие нервност и неспособност за сън (почивка). Стресбел е за емоционален дисбаланс;
  • Жълт кантарион самостоятелно или в сбор – Есберикум, Седанакс, Депреслес, Еаколонг и др. Кантарионът като билка е естествен антидепресант с осезаем ефект. Лекува класическа депресия и разновидностите на неврози;
  • Билкови миксове – разработени са сборове на основата на български билки (Демир бозан, Биотоник), на индийски (Бланд, Ашваганда) и южноамерикански растения (Гуарана, Мака, Ешхолция).
Чаят Демир бозан

Демир бозан комбинира качествата на шест български билки с антистресови, седативни и успокояващо действие.

Лекарства за депресия Демир Бозан 02

Освен перорални средства, депресивните пациенти се подпомагат с психотерапия

Растенията са подбрани по начин, който прави сборния продукт силен и ефективен, равняващ се на лекарство. Демир бозан се прилага при диагностицирани неврози, тревожни разстройства, фобии и помага в терапията на задълбочени състояния като шизофрения. Качествата му при депресия са многократно доказани.

  • Подход на Демир бозан: билките повлияват психическата сфера и емоционалността и паралелно с това – физическите прояви на заболяването. Те отрегулират пулсирането на сърцето, налягането на кръвта, отпускат мускулите, подобряват съня. Чрез тези способи те вторично водят до успокояване.
Препоръчайте най-изчистения антидепресант!

Във форуми и социални мрежи пациенти или близки на пациенти питат за изчистен антидепресант (значи без странични ефекти) и силно лекарство без рецепта. И двете не съществуват! Мощните лекарства са с рецепта, за да не се злоупотребява с тях. И щом е лекарство, то поражда и ред негативи – нежелателни реакции.

Към безвредните препарати причисляваме спокойно единствено хомеопатичните и растителните състави, които оказват антидепресивен ефект. Ако вие имате опит с конкретно наименование, което бихте определили като изчистено и безвредно, ще се радваме да споделите в коментарите.

Леки антидепресанти

В търсене на минимум вреда при лечението на депресия, тревожност, паник атаки, разстройства на психиката и стресови последствия пациентите активно се интересуват от т. нар. леки антидепресанти.

Такава категория съществува. Това са продукти с натурален нехимически състав, които са получили регистрация като лекарства. Някои са с патентован състав. Този клас медикаменти стоят на границата между добавките и химическите лекарства.

Какво представляват леките антидепресанти? Те имат прецизиран състав и количество на активните агенти. С тях се провежда лечение с прогнизируем резултат. Всяка единична доза е еднаква с останалите от други партиди и дава същия ефект.

В тази група леки антидепресанти причисляваме препарати като Седакур, Леваксан, Цефавора, Валериана Софарма, Анервина, Неурексан, Киндинорм, Валевит, Ремотив, Витанго, хомеопатичните Вибуркол и Киетюд.

Деанксит или Алора?

Деанксит действително е антидепресант, който общественото мнение причислява към леките и даже безобидни лекарства. В действителност тази качества притежава растителният препарат Алора на сироп и таблетки. Той дава седативен ефект, без да създава зависимост. Но Алора е добър при тревожност, стрес и изнервени ситуации, докато при класическа депресия точният медикамент е Деанксит.

Кога започва да действа Седатиф ПС?

Това е хомеопатично успокояващо средство, насочено към неспокойни деца, изнервени пациенти, тревожност, безсъние, стресови ситуации. Повишава адаптивните способности на тялото.

Като хомеопатично съчетание, Седатиф няма бързо начало. Той не подхожда за бърза помощ и моментно успокоени. Приема се в постоянен порядък и първи резултати се очакват след 10 – 20 дни.

Лекарства за депресия Демир Бозан 03

Леки растителни антидепресанти със статут на лекарства

Симпатил

Калифорнийски мак с магнезий и глог предоставят противотревожен ефект и коригиран последствията от безпокойството. Те отпускат, обезболяват, благоприятстват съня.

Наличието на глог прави Симпатил подходящ за сърдечни пациенти, а наличието на магнезий – за пациенти с реално напрегната мускулатура.

Комбинацията работи като противотревожен агент. Пие се на курсове за около 3 месеца.

Още по темата ТУК: Мнения за Симпатил и заместители. Как действа и защо го няма по аптеките? Алора по-добър ли е?

Мисол. Мнения и описание

Една част от класическите лекарства за депресия се изписват като SSRI. Мисол е представител на тази група. Той пречи на тялото да губи част от синтезирания серотонин и така увеличава количеството на хормона в кръвта. Да припомним, че серотонинът поражда радост, а липсата му – потиснатост и депресия.

Активният агент в Мисол – сертралин, има редица нежелателни реакции, включително и такива на отнемане. При спирането му пациентите чувстват дискомфорт или симптомите им се засилват отново.

Мнения за Золофт

Золофт е оригиналното наименование на сертралин, а Мисол, Сетралин, Асентра, Сертран, Сеталофт и Стимулотон са негови аналози. Те работят еднотипно. Спадат към групата на сериозните лечебни средства, които изискват въвеждане и спиране по схема.

Категоричният ефект на Золофт и другите медикаменти със сертралин не се схваща от потребителите докрай. Във форумите четем за случаи на самолечение. Неслучайно такива пациенти после се оплакват от тежки странични реакции.

Добър ли е Депревитал?

Този препарат поражда доверието на потребителите априори – неговият състав е от витамини, аминокиселини, магнезий и билки. Всички компоненти подобряват действието на нервната с-ма – пряко или чрез хормоналната регулация. Ефектът е енергизиране, лечение на патологичната умора и потиснато настроение.

Мнения за Анафранил

В края на материала ще разгледаме класически антидепресант. Това е кломипрамин с търговско име Анафранил. Той е от най-старите и най-силните представители на трицикличните препарати. С него се лекуват депресии от всички типове. Под негово давление признаците на това заболяване изчезват.

Анафранил е от спорните медикаменти – харесва се категоричният му ефект и не се харесват тежките негативи. Заради непоносими реакции някои пациенти изоставят лечението с този медикамент и търсят алтернативи.

Вижте и ТОВА: Билкови хапчета за страхова невроза. Мнения за Ремостабил и Ремотив. Има ли излекувани от депресия завинаги?

Видео: Иновация против депресия – имплант в мозъка.

ТУК се прави поръчка за Демир бозан, а това са телефоните: 0899 58 28 32, 0897 039 295, на които можете да получите информация!
Rate this post

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Най-доброто лекарство за депресия | 10+ идеи

  1. Излекувахме лошо настроение и постоянна потиснатост само с билки Демир бозан, препоръчвам ви ги от все сърце!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *