Симпатил

Видове заместител на Симпатил. Мнения и цена. Как действа Симпатил? Или Алора е по-добър? Неолексан, Мента, глог и валериан, Седатиф и други успокоителни и хапчета за сън, против тревожност и паник атаки

Симпатил е комбиниран препарат, който се взема при нервно вълнение, сърдечна възбудимост и нарушаване на съня.

Ето как можете да се снабдите с Демир бозан (на място или с поръчка за доставка!) Вижте ТУК!
Действие на Симпатил на база съставки
Компонент Въздействие на психиката
Калифорнийска ешхолция (мак) седативно, спазмолитично, отпускащо, обезболяващо
Глог използва се в кардиологичната практика – при нарушена работа на сърцето, сърдечна болка, невроциркулаторна дистония
Магнезиев оксид недостигът му провокира безпокойство, нервозност, страх, безсъние, умора, снижено внимание, лоша памет, главоболие. Магнезий отпуска мускулите и улеснява предаването на нервни импулси

Мнения за Симпатил

Симпатил е разрешил случаи като: лош сън поради страшни мисли, ускорен пулс от притеснение, паник атаки, елиминиране на мисли за работа (проблеми). Проблемите са споделени в БГ-Мама, Пулс.БГ и други авторитетни форуми.

Във всички случаи Симпатил се хвали като добър или направо чудесен. Често в изказванията има: оправих се. Потребителка поучава, че твърде лесно се посяга към антидепресанти, когато има билкови решения. Тя специално пие Симпатил периодично, с по 2 – 3 месеца пауза, за да профилактира повторна поява на психически дисбаланс.

ВАЖНО: Вижте още мнения за Симпатил и непременно оставете и своя отзив за него ТУК, в нашия форум с коментари! Как ви действа? Знаете ли по-добри заместители?

Как действа Симпатил?

  1. Калифорнийската ешолция е разпространена в Америка като растение със седативно и противотревожно действие. Там го варят на чай. В Симпатил е вложен е сух екстракт 20 мг, подкрепен от 75 мг глог и магнезий.
  2. Глог снижава възбуждането на НС на централно ниво, тонизира сърцето, подсилва кръвния оборот в сърце и мозък, отстранява тахикардия и аритмия, малко понижава налягането и подобрява общото състояние. Неговото включване прави Симпатил подходящ и за вегетативно-съд. дистония и др. леки форми на сърдечни изменения.
  3. Магнезий помага за управляването на стреса, участвайки в обмяната на нервните и мускулните клетки. При недостиг на магнезий на човек не му достигат ресурси да се справи със стреса и да управлява живота си.
Показания

Компонентите на Симпатил го правят противотревожно средство. Той се взема при изнервеност и стрес, със или без физически симптоми като сърцебиене, висок пулс и кръвно. Помага за съня, когато той е разстроен от лоши мисли и вътрешно напрежение.

заместител на симпатил

Така изглежда опаковката Симпатил и таблетките в нея

Симпатил 20 мг. Откъде на най-добра цена?

Симпатил се произвежда в една дозировка от 20 мг. Цифрата на кутията отразява съдържанието на основната съставка – калифорнийския мак. Глог и магнезий се възприемат като добавъчни. В кутията има 40 табл. Препаратът е регистриран като лекарство, отпускащо се безрецептурно.

Най-изгодна цена на Симпатил дава верига Гален – 7.15 лв. Аптеки под това име физически присъстват в 5 града, вкл. Пловдив и София, но функционира и онлайн аптека за дистанционни поръчки.

Изгодна е цената и в аптеки Запад – 7.35 лв, и веригата „36.6“ – 7.76 лв.

Във веригите с много обекти цената е над 8.50 лв – 8.89 лв в Софармаси, 8.65 лв Ремедиум, 9.20 лв Фрамар.

Странични ефекти на Симпатил

Препаратът е регистриран като лекарство, поради което са изследвани и описани негативи от него. Производителят ги определя като нечести – разстройство на храносмилането, абдоминална болка и подуване на корем.

Има риск от алергичен отпор под формата на отоци и сърбежи.

Описани са още сърцебиене, мускулни болка, повишени стойности на температура.

Напълнява ли се от Симпатил?

Растителните компоненти не причиняват пълнеене.

Магнезият има такъв ефект само при предозиране. Но ниското ниво на магнезий има пряко участие в пълнеето, участвайки в ред метаболитни процеси.

Следователно приемът на Симпатил по-скоро регулира теглото и само при сериозно предозиране създава обратен риск.

Колко време се пие Симпатил?

Производителят не указва краен срок за лечение със Симпатил. Единствено посочва, че

продължителният курс трябва да е разписан от лекар,

въпреки че растителните препарати работят с натрупване, а магнезият се пие на курсове по 2 – 3 месеца. Правилното е препаратът да се ползва според указаното от лекаря.

Видове заместител на Симпатил

Точен аналог на Симпатил – със същите съставки, не е създаден.

Най-близък продукт е Дейли Релак на Д-р Волке. Капсулите съдържат трите компонента на Симпатил + екстракт от пасифлора. Като концентрации, макът и глогът са еднакви в двата препарата, магнезият е малко повече в Симпатил.

Защо няма симпатил, мнения

Адекватни решения от Др. Волке

Пасифлората е силен седатив и дори се употребява самостоятелно против стрес и тревожност. Следователно Дейли Релакс има по-висок капацитет да помогне в сравнение със Симпатил, но пък той е регистриран като добавка (което е от значение за притежателите на частни медицински застраховки с покриване на лекарства).

По-силен вариант по отношение на съня, отново на Д-р Волке, е препаратът Найт Тайм. В него освен композицията от Дейли Релакс има и 1 мг мелатонин.

Частични заместители на Симпатил са монодобавки с калифорнийски мак, насочени към отпускане и за добър сън, например на Pure Health 400 мг.

Заместители са и други растителни комбинации със сходно действие – успокояващо и релаксиращо. Подобни добавки и лекарства на пазара има в изобилие – класически и хомеопатични.

Дормиплант или Симпатил

Таблетките Дормиплант приличат на Симпатил по това, че са лекарствено безрецептурно средство на растителна основа с цел успокояване при нервни вълнения и за отрегулиране на съня. Целта при Дормиплант се постига чрез валериана и маточина.

Ако се търси препарат против безпокойство, и двата са подходящи. За сън по-силен е Симпатил.

Чай Демир бозан за траен ефект

Упорито безсъние и нервни състояния успешно се лекуват с билковата комбинация Демир бозан, която съчетава 6 билкови компонента. Чаят ефективно отстранява симптомите на психически разстройства като депресия и панически кризи. Влияе и върху физическите симптоми, причинени от нервност като покачване на кръвното и сърцебиене.

Плюс на Демир бозан е, че е предназначен за продължително приемане (не поражда негативи). Отлично се комбинира с други средства като Симпатил и споменатите му заместители. В комбинации Демир бозан засилва ефекта на растителните препарати и ускорява постигането на очаквания резултат.

Седатиф или Симпатил?

Седатиф PC е хомеопатичен заместител на Симпатил. И той е комбинация от 6 препарата – беладона, невен, хелидониум и др. в равни пропорции и разреждане.

Показанията му са разширени спрямо Симпатил. Освен тревожни и нервни причини, той се изписва и профилактично – при емоционална лабилност, стресови ситуации, за неспокойни деца и стари хора.

Подчертан плюс на Седатиф е, че е допустим и за най-малки пациенти, дори под 1-год. възраст. Тук има подробна статия по въпроса: Кога започва да действа Седатиф ПС? Мнения и странични ефекти.

Симпатил и антидепресанти

Принципно Симпатил се комбинира с всякакви медицински препарати, той няма негативни взаимодействия. Но дали е правилно да се взема с антидепресант, това зависи от конкретния антидепресант – дали изписаният медикамент има негативни лекарствени взаимодействия.

Симпатил или Алора?

Споменахме по-горе, че пасифлората е достатъчно силна билка и самостоятелно лекува тревожност и нервни състояния. Алора е пример за това –  състои се единствено от екстрахирана пасифлора. Влияе на съня индиректно и в това също прилича на Симпатил.

Алора отстъпва на Симпатил по отношение на сърцето и сърдечната симптоматика с нервен провокатор. Ако има физически отражения на стреса върху сърцето, Симпатил е по-доброто средство заради участието на глог и магнезий в него.

Плюс на Алора е наличието на течна форма – сироп, която е за пациенти от 3-год. възраст.

Видео за Алора

Симпатил и Неолексан

Казват на Неолексан хапче на щастието, защото влияе върху нивата на серотонин и допринася за вътрешното усещане на радост и ведрина. Липсата на нужния серотонин е достатъчна причина за развиване на депресивност, тревожност и други отклонения. Следователно Неолексан постига същите цели като Симпатил, но с други средства – чист 5-хидрокситриптофан и В-витамини.

Симпатил или Мента, глог и валериан?

Прочутата тройна комбинация се знае като билково успокоително, но в действителност тя е по-силна по отношение на сърцето и ЦНС. Помага им да функционират правилно. Предпочита се при сърдечни неврози и прекалена възбудимост, сърцебиене и ускорен ритъм. Възстановява функционирането на ЦНС и съня.

Съществена разлика със Симпатил е начинът на приемане. Симпатил се взема курсово, системно, за да се получи траен ефект. Тройката с валериана може да е бърза помощ – няколко пъти, докато протича стресова ситуация или има нервни симптоми.

Вижте обезателно и ТОВА: Най-добрите безвредни успокоителни (розови хапчета за сън). Видове билков заместител на Деанксит и Симпатил.

Видео: Натурален магнезий като решение при умора и за сърцето.

ТУК се прави поръчка за Демир бозан, а това са телефоните: 0899 58 28 32, 0897 039 295, на които можете да получите информация!
5/5 - (1 vote)

Enjoyed this post? Share it!

 

3 коментара по “Симпатил

  1. Вземете си Оригиналния Демир Бозан, първо оттам да се започне – оправя съня, нервите, всичко. Аз съм много доволна и само на него разчитам.

  2. Симпатил изчезна от аптеките, нищо не казват защо и кога пак ще го има. Нямало доставки,

  3. Имам опит с Дормиплант и Седатиф, не съм особено впечатлена и търся алтернативи.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *