Безпокойство и тревожност: всички начини за лечение. И как аз се излекувах с билки

♠ Разказвам за безпокойството като симптом ♠ Видове безпокойство и от какво се причиняват ♠ Нормална и болестна тревога ♠ Постоянна ♠ Социална ♠ Лечение на безпокойство по стандартния начин ♠ Хапчета за безпокойство ♠ Психотерапия ♠ 5 начина да се преборим с тревожността ♠ Капки на Бах ♠ Молитва при безпокойство ♠ Книгата на Дейл Карнеги

Съдържание:

Още в текста: ♠ Лечение с билки ♠ Как помага Демир бозан за безпокойство? ♠ Истории на други излекувани  ♠ Демир бозан ми дари увереност  ♠ Спасих работата си с Демир бозан ♠ Щастливо майчинство с Демир бозан

Ето как можете да се снабдите с Демир бозан (на място или с поръчка за доставка!) Вижте ТУК!

Наричат го безпокойство без причина, но то не е наистина без причина. Винаги е свързано с негативно емоционално преживяване. Съпровожда се от натрапчиви мисли и направо съсипва живота.

На медицински език му казват или невроза, или обсесивно-компулсивно разстройство. На човешки език бих го описала като пълна съсипия.

Имам опит в тази съсипия. Боледувах и се излекувах, благодарение на упоритостта си. Поканиха ме да опиша своя опит. Ако изпитвате постоянно безпокойство – уж без причина, моят разказ е за вас.

На какво може да бъде симптом безпокойството?

Веднага казвам – на сериозно заболяване. Страх и тревога не са просто чувства. Те са съсипващ симптом на ред патологии, повечето доста далече от психиката.

ДепресияБезпокойство и тревожност: всички начини за лечение. И как аз се излекувах с билки

Безпричинната тревога се съчетава с обща нервозност и раздразнителност. Пациентът трудно си концентрира вниманието. Появяват се проблеми с паметта. Постоянната тревога разваля съня. Започват безсъние или сънища с кошмари. Често будене. А след събуждането – още часове с ококорени очи.

Депресивният момент е още по-неприятен. Губи се интереса към живота, постоянно се изпитват апатия и тъга.

Билки за депресия ме спасиха след раждането. Кои лекарства и билкови хапчета са добри?

Сърдечни патологии

Когато се говори за тревожност, човек често си мисли за нервно разстройство, за психическа лабилност и прочее. А доста често тревожността идва от чисто физиологическо страдание – болест на сърцето. Тревожността съпровожда диагнози като:

 1. Исхемична болест на сърцето
 2. Стенокардия
 3. Други сърдечни заболявания

Безпричинният внезапен страх възниква през нощта или към сутринта. Може да представлява пристъп на паническа атака – учестява се сърцебиенето, наблюдава се силен тремор по цялото тяло. Тези симптоми се гарнират с нещо допълнително – напр. болка и „прескачане“ на сърцето, вдигане на кръвно, виене на свят, гадене, бледност.

При сърдечните патологии паниката е необяснима и не се поддава на контрол. Появява се страх от смъртта.

Паник атака

Това пък е необясним, мъчителен за болния пристъп на тежка тревога, която е съпроводена с безпричинен страх. Съчетава се с различни вегетативни симптоми – потене, тремор, задушаване и др. Появата на такива кризи съвсем не значи, че болният има паническо разстройство.

Ендокринни заболявания

Наблюдават се смесени афективни нарушения. Те могат да бъдат апатични или дистрофични, но тревогата и страхът присъстват постоянно.

Стрес и безпокойство
Боряна Лалева, безпокойство, тревожност, Демир бозан

Боряна Лалева ни изпрати този разказ за своето лечение на безпокойство. Пишете ни и вие ТУК!

Основната функция на стреса е човекът да се пренастрои към променените условия. Стресът помага на организма да бъде готов за новите обстоятелства.

Лошото е, че днес средата ни постоянно се изменя и стресът става перманентен. Възниква едно постоянно състояние на безпокойство, което руши нервите и психиката ни.

Тревожността е симптом и на чисто психологически патологии. Специалистите отделят няколко, които са типични и често срещани.

Видове безпокойство и причини

Генерализирано тревожно разстройство

За тази патология е характерна нефиксирана тревога. Тя е безпочвена, не зависи от конкретни обстоятелства. Но е много устойчива, направо постоянна. Няма определен стресиращ фактор. Пациентът е тревожен заради живота като цяло. Той може да се безпокои от съвсем фантастична ситуация.

Как да познаем по-точно: появяват се физически дискомфорти като виене на свят, сърдечна болка, тремор, задушаване. И това продължава с месеци. Класическият срок е половин година. Няма ремисии, но периодично симптомите отслабват.

Паническо разстройство

Представлява поредица от остро възникващи паник атаки. За разлика от генерализираното разстройство, тук влошаването винаги е спонтанно.

Отново имаме физически страдания – учестен сърдечен ритъм, задушаване и т.н. Може да се припотите, да се задъхате. Сякаш около вас е нереално.

Тревогата е уморителна. Болният постоянно очаква поредния си пристъп.

Посттравматично стресово разстройство
Безпокойство и тревожност: всички начини за лечение. И как аз се излекувах с билки

Войната нанася травми, но има и невидими причинители

Това е моят случай. Тревогата се възбужда от някакво събитие или обстоятелство, което ни напомня за минала травма. Аз катастрофирах много тежко и едва оживях. Остана ми страхът от коли, от пресичане на улици и от натоварен трафик.

При посттравматичното разстройство има проблеми със заспиването, пораждат се раздразнителност и хипер бдителност, автоагресия и други проблеми.

Обсесивно-компулсивно разстройство

Сложно име, но лесно за обяснение. Това е тревога заради шантави мисли и натрапчиви идеи. Пациентът постоянно върши някакви ритуали, за да се предпази. Основен симптом е страхът – немотивиран, отстрани погледнато – глупав.

Тази болест минава през дълги ремисии и се изостря за кратко. Човек уж е добре, а изведнъж се влошава. Ние сме свикнали с тревогата и рядко я приемаме като болестно състояние.

А какво е тревога?

Поначало тя е естествена реакция на човека, която работи чрез ума и тялото. Тревогата е естествена система за сигнализация, която се активира при опасност.

Тялото и умът реагират на опасността чрез чисто физически симптоми – сърцебиенето и дишането се учестяват, мускулатурата се напряга, дланите се потят, ръцете се разтреперват. Това е реакция на организма в резултат от прилива на адреналин и на други химически в-ва. Тялото се готви за борба, за спасение. То е готово да оцелява.

Реакцията на страха трябва да се преработи мигновено. За секунди мозъкът трябва да пречени дали опасността е реална или не. Мозъкът може да деактивира сигнализационната система и да отпусне нервите.

Но ако умът също е на мнение, че има опасност, готовността остава.

Нормална тревога

Има такава. Нормално е за всеки, който живее и диша, да изпитва на моменти безпокойство. Страхът от бъдещо неизвестно, очаквана опасност, някакъв проблем… ситуациите са различни.

Чувството на тревога може да бъде и по-интензивно, ако ситуацията е сериозна. В мек вариант го усещаме като изнервеност. По-интензивното безпокойство изпитваме като страх и дори паника. Напрежението и стресът също са форма на безпокойство. Например страхът от явяване на интервю или ново запознанство.

Та, говорех за нормалното безпокойство. Кое е нормално и кое – болестно? Тревогата пред някакво изпитание е нормална. В такива моменти потните ръце или изнервения стомах – пак са нормални.

Болестно е, ако е прекалено силно и ни пречи да действаме. Ако изпадаме в ступор, не можем да кажем дума. Вместо да сме готови на повече, да загубим силите си.

Чудила съм се има ли разлика между

Безпокойство и тревога?

Безпокойството е нещо моментно,  за кратък период, а тревожността – продължителна и дори постоянна. Затова се казва: тревожни разстройства. Болният постоянно е под пресата на страха и изнервеността.

Всички тревожни разстройства имат нещо общо: тревогата се изпитва много често, прекалено силно и не пасва на ситуацията, а е много по-силна.

Постоянно безпокойство

Ако по-често сте тревожни, отколкото спокойни, значи сте минали границата на нормалното. Постоянното безпокойство е болестно.

Друго понятие, което срещам и му търсих обяснение, е

Обобщена тревога

Значело, че се безпокоиш за много неща, принципно, а не за нещо конкретно. Например боиш се за здравето си, а не за конкретен проблем със здравето. Боиш се някой да не пострада – но не защото има причина, а просто ей така.

Обобщената тревога води към генерализирана тревожност. Усеща се като постоянна тежест.

Социално безпокойство
Безпокойство и тревожност: всички начини за лечение. И как аз се излекувах с билки

Страх от мнението на хората

Или социална тревожност – това пък е тревога, свързана с излизането сред хора. Страхът да се застане на сцена, да се отиде в някоя институция, да се стои на опашка.

Ето и още някои разграничения, колкото да ви се изясни в главата:

 • Напрегнатост и безпокойство – продължителното безпокойство напряга нервите. Първо се започва с напрегнатостта. Човекът застава нащрек и очаква да се случи беля. После, с времето, нервите се изхабяват, и напрегнатостта продължава да се подхранва от умората и напрежението. Постепенно се преминава към нервност;
 • Нервност и безпокойство – нервността идва при болните с известен стаж. Те вече не са напрегнати, а направо са нервни, защото постоянно ги измъчват страхове;
 • Страх и безпокойство – тези две неща вървят заедно. Безпокоим се, защото се страхуваме. Страхът поражда безпокойството;
 • Депресия и безпокойство – и тези двете са свързани, но не задължително. Възможно е от тревожност да се развие депресия;
 • Безпокойство без причина – причината е това, което ни ориентира в ситуацията. По нея ще разберем дали безпокойството е нормално или болестно. Липсата на причина или твърде общата причина ни показва, че нещата не са наред.

Лечение на безпокойство по стандартния начин

Време мина, докато осъзнах, че съм болна от тревожност. Името на болестта е друго, но аз така ги усетих нещата – тревога до самосъсипване. Твърде често изпитвах вътрешен дискомфорт, страх, потиснатост, апатичност или обратното – нервозност.

Попадна ми една брошура, в която бяха дадени три възможни действия при постоянен страх и тревога:

 1. Започва се със самопомощ;
 2. Ако не помогне, се минава към психотерапия;
 3. Ако не стане, се минава към лекарства.

В брошурата пишеше, че повечето лекарствени препарати се пият по схема минимум 6 – 12 месеца. За всеки случай проучих какви хапчета се пият и какъв е рискът от тях.

Хапчета за безпокойство

Антидепресанти

Общо погледнато, те са химикали, които вдигат концентрацията на серотонин и норадреналин в нашата нервна с-ма. Този ефект се постига с няколко активни в-ва, които са вложени в лекарства с различни патентовани наименования. Давам тези, които аз открих:

 • циталопрам в „Серопрам“ и „Оропрам“;
 • пароксетин в „Парикс“, „Сероксат“ и „Пароксетин“;
 • серталин в „Золофт“, „Сертран“, „Стимулотон“  и „Серталин“;
 • дулоксетин в „Дулсевиа“, „Дуласолан“, „Аритави“, „Дулокси“, „Дуксет“;
 • венлафаксин в „Велаксин“, „Алвента“, „Ланвексин“, „Венлафаксин“, „Депрексор“.
 • есциталопрам в „Ципралекс“, „Есциталон“, „Есциталопрам“, „Елицеа“, „Есцитил“,  „Ленуксин“.

За повечето от тях пише, че не провокират зависимост. Самото лекарство се избира от специалист според клиничната картина и доколко е зле положението. От това зависи и дозировката.

Седативи

За разлика от антидепресантите, седативните лекарства имат по-бързо въздействие. Повечето се продават срещу зелена рецепта. Това значи, че самолечението е невъзможно, а и по-добре.

 • бензодиазепини – „Диазепам“
 • тофизопам – „Грандаксин“
 • лоразепам – „Лорапам“
 • алпразолам – „Ксанакс“, „Алпразолам“
 • оксазепам – „Тазепам“
 • бромазепам – „Лексотан“, „Бромазепам“
 • клоназепам – „Клонарекс“, „Ривотрил“
Сънотворни

Те се предписват, когато тревожността се съчетава с безсъние. Основните хапчета са от групата на циклопиролоните – „Зопиклон“ и золпидем – „Стилнокс“, „Золсана“, „Зонадин“.

Ако се интересувате от хапчетата, може да видите какво е написано за тях ТУК:

Хапчета за нерви. Кои са безобидни как постигнах реално успокоение

Психотерапия

Психотерапията я дават второ ниво на лечение. Тя се изпробва преди лекарствата. Аз лично ходих на когнитивно-поведенческа терапия. Бях при една мила жена – психотерапевт. В началото се обсъжда проблемът. Тя ме разпита за причините за моята тревожност и ме накара да разкажа с подробности за катастрофата и чувствата, които ми се фиксираха след нея.

Работихме върху физическите прояви на дискомфорта ми, научи ме да се отпускам чрез съзнателно отпускане на мускулатурата и чрез дълбоко дишане. От нея научих да визуализирам оптимистични изходи от нещата.

За мен хапчетата са нещо сериозно и рисково, но неизбежно в даден момент. А психотерапията – обратното. При нея няма риск, тя е прекрасна помощна техника за болния.

Да ви кажа, има и други видове психотерапия. Не съм пробвала, само съм чувала. При някои практики болните се учат да се контролират физическите реакции на страха и тревогата. Например да си уравновесят дишането, да спрат потенето или да успокоят сърцебиене.

Напредналите, които страдат от панически атаки, могат да бъдат обучени да предотвратяват кризи.

Има и поведенческа терапия, тя се прави в групи. Чувала съм само хубави неща, но аз не задълбочих, защото открих билковото лечение и за мен то стана точният начин.

Нетрадиционно лечение на безпокойство и самопомощ

Хапчетата и психотерапията са двата лекарски подхода при тревожни разстройства. Мнозина мислят, че с това се изчерпват възможностите. Не е истина. Има и доста други възможности да се противодейства на болестната тревожност. Точно в тази част станах специалист, защото хапчетата отхвърлих априори, а психотерапията приех като помощна техника. Трябваше да намеря нещо, което наистина работи и помага.

Аз си помогнах и се излекувах напълно с билки. Има растителни аналози на антидепресантите, успокоителните и сънотворните. Ако смятате, че преувеличавам, вижте състава на някои от най-известните лекарства в аптеките. Ето, Ремотив се базира на жълт кантарион, Бланд против стрес се базира на лавандула и маточина, Хидрокситриптофан Хармъни е с бирена мая и маточина.

Аз си харесах

Демир бозан, билки против тревожност

Представлява комбинация от 6 билки, главната сред които е котешка стъпка. Освен това има глог и хвощ, както и други лечебни видове, които са известни с успокояващото и детоксикиращо въздействие.

Как се лекувах?

Комбинирах чай (Демир бозан) с няколко поведенчески правила за противопоставяне на тревожността.

5 начина да се преборим с тревожността

Първоначално се отнесох с насмешка, но бях притисната от обстоятелствата да взема мерки. Опитах и сега не се смея. Не се присмивайте и вие, тези правила работят.

 1. Водене на дневник – записвайте по едно и също време на денонощието своите усещания. През 7 или 10 дни си прочитайте написаното и мислете върху него. То ще ви дава ценна информация  дали се подобрявате или нямате ефект;
 2. Разходки на открито – това е прекрасно срещу тревожността. Ходенето, карането на велосипед, подскачането – всякакви ритмични действия успокояват и ни вкарват в нормален ритъм. Аз обичам да ходя на дълги дистанции, но това го постигнах с времето. Започнах с половин час вечер и това е първото, което ми донесе усещане за щастие;
 3. Физическо натоварване – малко, но редовно. Мързеше ме, признавам, но се пристрастих. Малка гимнастика сутрин по съвсем различен начин настойва деня. Помага и на хормоните;
 4. Контрол – не върху всичко, то не е възможно. Например теглото не може да се контролира, но начина на хранене – да;
 5. Никакво бързане – бързането провокира тревожност, несъзнателно. Създава се усещането, че ще стане нещо лошо, ако не се справим, ако времето не ни стигне. Щом се разбързам, аз насилствено се карам да спра и се питам: Колко ми е важно? Какво рискувам? Повечето пъти отговорът е: нищо или нищо важно.

Помощни техники за релаксация

Приемът на Демир бозан успешно комбинирах с някои техники за релаксация, които директно ми намаляват психическото и физическото напрежение. Аз използвам дихателни упражнения като тези:

Много ми помага и комплексът против стрес:

Една приятелка се записа на дихателна йога – пранаяма и тибетска, и е супер доволна. Споменавам го като възможност, но не зная доколко е добре да се работи със здрави хора. Аз лично работя сама у дома.

Капки на Бах

Д-р Бах е разработил няколко продукта против тревожност и страхове.

 • Цветен еликсир –  комбинация от 7 растения, предназначена за премахване на страхове. Той е добър за природно страхливи хора, на които този проблем е вроден. Помага за преодоляване на плахото отношение към живота като цяло;
 • Цветен еликсир – комбинация от 5 растения за сън.
 • Rescue – съчетание, предназначено за състояния на страх и напрегнатост. Помагат както профилактично, при перманентни проблеми, така и в специални моменти на високо напрежение;
 • Rescue Night – комплекс, при който се поставя акцент върху безсънието. Успокоява емоционалното превъзбуждане, което пречи на бързото заспиване и здравия сън;
 • Капки №6 против тревожност – биоеликсир за успокояване на нервите и отпускане на психиката.

Моите билкови хапчета за сън, евтини, без рецепта и др. И билки, които ме спасиха. Мнения

Молитва при безпокойство

Една от най-мощните и действени молитви за успокоение и душевен мир е “Отче наш”. Допитвала съм се до свещеник, и той потвърди, че може да се произнася без ограничения – където и да си, колкото пъти е необходимо. Молитвата бързо преодолява тревоги и страхове. Много добре работи нощем. Обгражда със защитна аура и създава усещане за защитеност.

„Отче наш“ може да се чете и профилактично при безсъние и нощни кошмари – по 40 пъти преди заспиване.

Друга хубава молитва е кратичкото:

Господи, Творецо на видимото и невидимото,
дари ме с твоята защита,
освободи ме от всяка зла мисъл, зла същност.
Бъди закрилник на моя сън.
Благодаря, благодаря, благодаря!
Амин, Амен, Аумен!

Книгата на Дейл Карнеги

Книгата се казва “Как да преодолеем чувството за безпокойство”. Можем да я отнесем към психотерапията, но за домашна употреба. Карнеги описва някои техники за самоконтрол, чрез които се създава нова нагласа към живота. Според него безпокойството е навик, който се овладява със създаването на нов навик.

Ето един хубав съвет от него: нека живеем в настоящето, да мислим само за сега и да спрем да се тревожим за неща, върху които няма как да повлияем – в миналото и в бъдещето.

Друг негов съвет е да работим и да действаме. Заетият човек не намира време за безплодни тревоги.

И трето хубаво нещо от Карнеги: да се смеем на живота, да го приемаме като нещо несериозно.

Хубава тактика, но такива „хватки“ не работят, ако не се лекуваме и на биологично ниво. Невроните ли, нервните клетки ли боледуват и създават предпоставка за тревожност и депресивност.

Аз не пих лекарства, но си намерих растителен заместител. Споменах ви за чая Демир бозан. Съчетах билките с техники за разпускане, които описах тук, и с упражнения и това ми донесе голяма полза. Пълно излекуване!

Как помага Демир бозан за безпокойство?

Безпокойство и тревожност: всички начини за лечение. И как аз се излекувах с билки

Прекрасните билки

Четох, че билките в Демир бозан лекуват страхова невроза. Това ми насочи вниманието към тях. Имаше отзиви от лекари, че шестте растения в състава помагат при паническо разстройване и кризи, при гневлив характер и безсъние. Исках да разбера дали просто отпускат напрегнатото състояние и тревожността за момента на изпиване на чая или започват постепенно да лекуват и да предотвратяват нови такива състояния. Поръчах си една кутия и експериментирах.

Оказа се, че билките в Демир бозан наистина лекуват – те тушират и с времето напълно отстраняват симптомите на тревожността. Умеят да премахват дори физическите прояви като задух и потене.

Отделно те повлияват на биохимично ниво общото състояние на организма. Регулират холестерола, нормализират работата на сърце, очистват кръвта и черния дроб. Викам му основен ремонт на тялото – оправя се, каквото трябва. Защото всичко влияе върху психиката. А болният от месеци вече се е съсипал допълнително.

Ще кажа от собствен опит: Демир бозан изпълва със спокойствие, придава увереност. Като бонус създава ведро настроение, оптимистичен поглед към света.

Изцеляването се случва с времето, не от 2 или 3 чая, но търпението е необходимо при всяко лечение на психиката.

Поинтересувах се как въздейства Демир бозан на други хора и се свързах с различни пациенти, които са го изпробвали. Убедих ги да дадат и те своите истории. Ще цитирам някои от случаите, които ми дадоха увереност, че съм на прав път.

Истории на други излекувани

от безпокойство и тревожност

Публикуваме тези отзиви със съгласието на хората, които са ни ги изпратили. Пишете ни и вие, за да има повече мнения за лечението на безпокойство, ТУК!

Демир бозан ми дари увереност
Мария Филипова, безпокойство, тревожност, Демир бозан

Мария Филипова

Името ми е Мария Филипова, от Разград съм. Нашият край е беден, животът – изхабяващ. Особено за жена. От малка съм критикувана и ограничавана. Работя много, а нямам душевна подкрепа. Израснах с комплекси, в самота. На 19 г. развих психическо заболяване. Имам официална диагноза. Нашите не ми дадоха да отида на психолог. Криеха от съседите, че съм болна. Шъткаха ми на всяка дума, да не ме чуят.

Накратко, потърсих лечение по интернет и намерих Демир бозан. Една приятелка ми ги поръча на нейно име. Чаят се оказа лечебен за нерви и нервни състояния. Поради ситуацията, заложих всичко на този цяр. Пиех само Демир бозан.

За един курс постигнах постоянно релаксирано състояние. Ако пропусна някоя чаша – няма проблем, това не ми се отразява. Започнах да гледам по-оптимистично. Сега планирам да се отделя от нашите, да замина. Събирам увереност и благодаря на Демир бозан за това!

Мария Филипова, Разград

Спасих работата си с Демир бозан
Рада Минчева, безпокойство, тревожност, Демир бозан

Рада Минчева

Когато си поръчах първата кутия с Демир бозан чай, аз вече не можех да работя. Бях си взела болнични и се чудех как ще се изхранвам занапред.

Работата ми е хубава – касиерка съм в един хипермаркет. Плащат добре, пазарувам с отстъпка, дават и ваучери. Всичко беше ок, но миналата Коледа при големия наплив за пазаруване получих стрес. В момента не забелязах, но по-късно развих фобия от много хора. Щом на касата се съберяха повече от 5-6 човека, и се панирах. Ръцете ми се разтреперваха, не можех да им маркирам покупките.

Взех болнични, писаха ми лекарства. Но от тях ставах на парцал. Страх не страх, спрях ги, докато не е късно, и минах на билки. За Демир бозан научих от други пациенти като мен. Казаха ми хубави неща и те наистина се потвърдиха.

Сега карам трети курс с билките, но вече ходя на работа. Коледата мина добре. Издържах на лудницата. Това ми даде надеждата, че напълно ще се излекувам. Вярвам и продължавам!

Рада Минчева

Щастливо майчинство с Демир бозан
Зоя Каменова, безпокойство, тревожност, Демир бозан

Зоя Каменова

Чаках 8 години да се роди синът ми. Беше изстрадано майчинство, много чакано, много желано. Когато го поех в прегръдки, ме обзе уникален страх – че може да го загубя, че може нещо да се случи.

Не знам кога съм изперкала. ММ не дава да казвам тази дума, но аз вярно изперках от пренапрежение. Страхувах се, че ще загубя най-накрая дочакания дар.

Важното е, че гледах бебе и не рискувах с антидепресанти и психо тренинги. Взех си чая  Демир бозан. Не билката, а чая – има разлика. Опаковката е кафява, картонена, с един човек на магаре на картинката.

Успокоява! Успокоява и още как! Не започва веднага, а постепенно. Няма шок или неприятни физически усещания. Спокойствието се увеличава с времето. Абе, билки! Работят меко и нежно. Мога да кажа, че билките ме съхраниха до сина ми – да съм на линия и да се грижа за него. Много съм им благодарна!

Зоя Каменова

Оказа се, че Демир бозан е оценен и от специалистите. Те уж са скептични към билките, обаче ето какво казва за чая един психолог:

Ако вие сте пробвали билки за успокоение, моля да запишете мнение в коментарите. Аз описах опита си, за да помогна на познати и непознати. Присъединете се към мен, нека правим добро!

Боряна Лалева

Вижте и ТОВА:

Успокоителни хапчета. Кои са ок? Личен опит. Без и с рецепта

А ето и някои от моите източници на информация, които ползвах, за да бъдат данните ми точни:

ТУК се прави поръчка за Демир бозан, а това са телефоните: 0899 58 28 32, 0898/543 752, на които можете да получите информация!

Enjoyed this post? Share it!

 

3 коментара по “Безпокойство и тревожност: всички начини за лечение. И как аз се излекувах с билки

 1. Ако питате за чая на Фарма Витал, във Фрамар е казано, че не е за деца. Доколкото знам, имат предвид до 12г. Може би е стандартно предупреждение, защото билките са безвредни – глог, великденче, царевична коса… Но по-добре питайте производителя или в аптеката.

 2. Детето ми има страх от училище, по-точно от класа. Като малък го биеха много и той не иска да ходи. Сега не го бият, но той вече се страхува и е все свит. Понеже е дете, не давам да го тъпчат с хапчета. Кажете, Демир бозан ще му помогне ли? Дали да пробвам?

 3. Здравей, мило момиче. Аз също съм пил Демир бозан, но чая, а не билката. Искам да напиша за това – много хора си мислят, че ДБ е билка. А всъщност е името на чай на пакетчета, в който има различни билки. Хубави са, много чисти и лекуват без неприятни ефекти.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *