Излекувах се от тревожно разстройство и натрапчиви мисли

Как помага Демир бозан за тревожност. Излекувах се с билки за натрапчиви мисли и лекарство. Обсесивно компулсивно разстройство. Посттравматично генерализирано тревожно разстройство

Още в текста: Безпокойство – лечение с билки. Премахване на натрапчиви мисли. Още истории: излекувах се от тревожно разстройство, излекувах се от депресия, излекувах се от паническо разстройство 

Ето как можете да се снабдите с Демир бозан (на място или с поръчка за доставка!) Вижте ТУК!

Наричат го безпокойство без причина, но то има такава. Винаги е свързано с негативно емоционално преживяване. Съпровожда се от натрапчиви мисли и направо съсипва живота.

На медицински език му казват или невроза, или обсесивно-компулсивно разстройство. На човешки език бих го описала като пълна съсипия.

Имам опит в тази съсипия. Боледувах и се излекувах, благодарение на упоритостта си. Поканиха ме да опиша своя опит. Ако изпитвате постоянно безпокойство – уж без причина, моят разказ е за вас.

излекувах се от тревожно разстройство

Боряна Лалева ни изпрати този разказ за своето лечение на безпокойство. Пишете ни и вие ТУК!

Ще започна от края. Лекувах се с доста неща, но се излекувах с билки.

Как помага Демир бозан за тревожност

Билките в тази композиция повлияват дълбоко психическата сфера. Те премахват причините за напрегнатостта, противодействат на стреса, релаксират и успокояват. От една страна работят като седативи, а от друга – ликвидират провокаторите на безпокойството.

Допълнителна тяхна техника за въздействие е пречистването на кръвта и тъканите, противодействието на токсини (които също са провокатор на болести). Тялото започва да работи наистина добре и се активират неговите вътрешни сили за самолечение и възстановяване.

Не разбирам всички ефекти на лечебния сбор, но зная, че Демир бозан ми даде увереността да заявя:

Излекувах се с билки за натрапчиви мисли!

Но да се върна в началото на моята история.

Съдържание:

На какво може да бъде симптом безпокойството?

Веднага казвам – на сериозно заболяване. Страх и тревога не са просто чувства. Те са съсипващ симптом на ред патологии, повечето доста далече от психиката.

Депресия

Безпричинната тревога се съчетава с обща нервозност и раздразнителност. Трудно се концентрира вниманието. Появяват се бели петна (проблем с паметта). Постоянната тревога разваля съня. Започват безсъние или сънища с кошмари. Често будене. А след събуждането – още часове с ококорени очи.

Депресивният момент е още по-неприятен. Загубих интерес към живота, постоянно  изпитвах апатия и тъга.

Билкови хапчета за страхова невроза и депресия

Сърдечни патологии

Тревожността не е само психическа лабилност. Често е и физиологическо страдание – болест на сърцето.Тя се явява при сериозни диагнози като:

 1. Исхемична болест на сърцето
 2. Стенокардия
 3. Други сърдечни заболявания

Безпричинният внезапен страх възниква през нощта или към сутринта. Може да представлява пристъп на паническа атака – учестява се сърцебиенето, наблюдава се силен тремор по цялото тяло. Тези симптоми се гарнират с нещо допълнително – напр. болка и „прескачане“ на сърцето, вдигане на кръвно, виене на свят, гадене, бледност. Тогава паниката става неконтролирана – защото идва страхът от смъртта.

Паник атака

Това пък мъчителен пристъп на тежка тревога, съпроводен с безпричинен страх. Съчетава се с различни вегетативни симптоми – потене, тремор, задушаване и др. Появата на такива кризи съвсем не значи, че болният има паническо разстройство.

Ендокринни заболявания

Наблюдават се смесени афективни нарушения. Те могат да бъдат апатични или дистрофични, но тревогата и страхът присъстват постоянно.

Стрес и безпокойство

Основната функция на стреса е човекът да се пренастрои към променените условия. Стресът помага на организма да бъде готов за новите обстоятелства.

Лошото е, че днес средата ни постоянно се изменя и стресът става перманентен. Възниква едно постоянно състояние на безпокойство, което руши нервите и психиката ни.

Тревожността е симптом и на чисто психологически патологии. Специалистите отделят няколко, които са типични и често срещани.

Мнение №1: Оправих се с един курс билки за натрапчиви мисли

излекувах се от обсесивно компулсивно разстройство

Мария Филипова

Името ми е Мария Филипова, от Разград съм. Нашият край е беден, животът – изхабяващ. Особено за жена. От малка съм критикувана и ограничавана. Работя много, а нямам душевна подкрепа. Израснах с комплекси, в самота. На 19 г. развих психическо заболяване с натрапчиви мисли. Имам официална диагноза. Нашите не ми даваха да ходя на психолог. Криеха от съседите, че съм болна. Шъткаха ми на всяка дума, да не ме чуят.

Накратко, потърсих лечение по интернет и намерих Демир бозан. Една приятелка ми ги поръча на нейно име. Чаят се оказа лечебен за нерви и нервни състояния. Поради ситуацията, заложих всичко на този цяр. Пиех само Демир бозан.

За един курс постигнах постоянно релаксирано състояние. Ако пропусна някоя чаша – няма проблем, това не ми се отразява. Започнах да гледам по-оптимистично. Сега планирам да се отделя от нашите, да замина. Събирам увереност и благодаря на Демир бозан за това!

Мария Филипова, Разград

Видове безпокойство и причини

Генерализирано тревожно разстройство

За тази патология е характерна нефиксирана тревога. Тя е безпочвена, не зависи от конкретни обстоятелства. Но е много устойчива, направо постоянна. Няма определен стресиращ фактор. Пациентът е тревожен заради живота като цяло. Той може да се безпокои от съвсем фантастична ситуация.

Как да познаем по-точно: появяват се физически дискомфорти като виене на свят, сърдечна болка, тремор, задушаване. И това продължава с месеци. Класическият срок е половин година. Няма ремисии, но периодично симптомите отслабват.

Паническо разстройство

Представлява поредица от остро възникващи паник атаки. За разлика от генерализираното разстройство, тук влошаването винаги е спонтанно.

Отново имаме физически страдания – учестен сърдечен ритъм, задушаване и т.н. Може да се припотите, да се задъхате. Сякаш около вас е нереално.

Тревогата е уморителна. Болният постоянно очаква поредния си пристъп.

Посттравматично стресово разстройство
излекувах се от натрапчиви мисли с билки и лекарства

Войната нанася травми, но има и невидими причинители

Това е моят случай. Тревогата се възбужда от нещо, което ни напомня за минала травма. Аз катастрофирах много тежко и едва оживях. Остана ми страхът от коли, от пресичане на улици и от натоварен трафик.

При посттравматичното разстройство има проблеми със заспиването, пораждат се раздразнителност и хипер бдителност, автоагресия и други проблеми.

Обсесивно-компулсивно разстройство

Сложно име, но лесно за обяснение. Това е тревога заради шантави мисли и натрапчиви идеи. Пациентът постоянно върши някакви ритуали, за да се предпази. Основен симптом е страхът – немотивиран, отстрани погледнато – глупав.

Тази болест минава през дълги ремисии и се изостря за кратко. Човек уж е добре, а изведнъж се влошава. Ние сме свикнали с тревогата и рядко я приемаме като болестно състояние.

Социално безпокойство
лекарство за натрапчиви мисли и билки

Страх от мнението на хората

Тревога, тревога, свързана с излизането сред хора. Страхът да се застане на сцена, да се отиде в някоя институция, да се стои на опашка.

Някои думи ни звучат еднакво, но имат различен смисъл. Важно е да го разберем:

 • Напрегнатост и безпокойство – различни неща! Продължителното безпокойство напряга нервите. Първо се започва с напрегнатостта. Човекът застава нащрек и очаква да се случи беля. После, с времето, нервите се изхабяват, и напрегнатостта продължава да се подхранва от умората и напрежението. Постепенно се преминава към нервност;
 • Нервност и безпокойство – нервността идва при болните с известен стаж. Те вече не са напрегнати, а направо са нервни, защото постоянно ги измъчват страхове;
 • Страх и безпокойство – тези две неща вървят заедно. Безпокоим се, защото се страхуваме. Страхът поражда безпокойството;
 • Депресия и безпокойство – и тези двете са свързани, но не задължително. Възможно е от тревожност да се развие депресия;
 • Безпокойство без причина – по причината ще разберем дали безпокойството е нормално или болестно. Липсата на причина ни показва, че нещата не са наред.

Лечение на безпокойство по стандартния начин

Време мина, докато осъзнах, че съм болна от тревожност. Името на болестта е друго, но аз така ги усетих нещата – тревога до самосъсипване. Твърде често изпитвах вътрешен дискомфорт, страх, потиснатост, апатичност или обратното – нервозност.

Попадна ми една брошура, в която бяха дадени три възможни действия при постоянен страх и тревога:

 1. Започва се със самопомощ;
 2. Ако не помогне, се минава към психотерапия;
 3. Ако не стане, се минава към лекарства.

В брошурата пишеше, че повечето лекарствени препарати се пият по схема минимум 6 – 12 месеца. За всеки случай проучих какви хапчета се пият и какъв е рискът от тях.

Хапчета за безпокойствоизлекувах се от паник атаки, лекарство за лоши мисли
Антидепресанти

Те са химикали, които вдигат концентрацията на серотонин и норадреналин в нашата нервна с-ма. Този ефект се постига с няколко активни в-ва, които са вложени в лекарства с различни патентовани наименования. Давам тези, които аз открих:

 • циталопрам в „Серопрам“ и „Оропрам“;
 • пароксетин в „Парикс“, „Сероксат“ и „Пароксетин“;
 • серталин в „Золофт“, „Сертран“, „Стимулотон“  и „Серталин“;
 • дулоксетин в „Дулсевиа“, „Дуласолан“, „Аритави“, „Дулокси“, „Дуксет“;
 • венлафаксин в „Велаксин“, „Алвента“, „Ланвексин“, „Венлафаксин“, „Депрексор“.
 • есциталопрам в „Ципралекс“, „Есциталон“, „Есциталопрам“, „Елицеа“, „Есцитил“,  „Ленуксин“.

За повечето от тях пише, че не провокират зависимост. Самото лекарство се избира от специалист според клиничната картина и доколко е зле положението. От това зависи и дозировката.

Седативи

За разлика от антидепресантите, седативните лекарства имат по-бързо въздействие. Повечето се продават срещу зелена рецепта. Това значи, че самолечението е невъзможно, а и по-добре.

 • бензодиазепини – „Диазепам“
 • тофизопам – „Грандаксин“
 • лоразепам – „Лорапам“
 • алпразолам – „Ксанакс“, „Алпразолам“
 • оксазепам – „Тазепам“
 • бромазепам – „Лексотан“, „Бромазепам“
 • клоназепам – „Клонарекс“, „Ривотрил“
Сънотворни

Те се предписват, когато тревожността се съчетава с безсъние. Основните хапчета са от групата на циклопиролоните – „Зопиклон“ и золпидем – „Стилнокс“, „Золсана“, „Зонадин“.

Ако се интересувате от хапчетата, може да видите какво е написано за тях ТУК:

Успокоителни на билкова основа и безобидни хапчета за нерви и успокоение

Психотерапия

Психотерапията я дават второ ниво на лечение. Тя се изпробва преди лекарствата. Аз лично ходих на когнитивно-поведенческа терапия. Бях при една мила жена – психотерапевт. В началото се обсъжда проблемът. Тя ме разпита за причините за моята тревожност и ме накара да разкажа с подробности за катастрофата и чувствата, които ми се фиксираха след нея.

Работихме върху физическите прояви на дискомфорта ми, научи ме да се отпускам чрез съзнателно отпускане на мускулатурата и чрез дълбоко дишане. От нея научих да визуализирам оптимистични изходи от нещата.

За мен хапчетата са нещо сериозно и рисково, но неизбежно в даден момент. А психотерапията – обратното. При нея няма риск, тя е прекрасна помощна техника за болния.

Чувала съм и за други видове психотерапия. Например болните се учат да се контролират физическите реакции на страха и тревогата. Или да си уравновесят дишането, да спират потенето и сърцебиене. Напредналите се обучават да предотвратяват кризи.

Друга терапия е поведенческата, в група. Чух хубави неща, но не стигнах дотам, защото открих билковото лечение и за мен то стана точният начин.

Билкови хапчета за сън. Кое е най-доброто лекарство?

Хапчетата и психотерапията са двата лекарски подхода при тревожни разстройства. Мнозина мислят, че с това се изчерпват възможностите. Не е истина. Има и друга! Точно при нея станах специалист, защото хапчетата отхвърлих априори, а психотерапията приех като помощна техника. Трябваше да намеря нещо, което наистина работи.

Аз си помогнах и се излекувах напълно с билки!

Има растителни аналози на антидепресантите, успокоителните и сънотворните. Ако смятате, че преувеличавам, вижте състава на някои от най-известните лекарства в аптеките. Ето, Ремотив се базира на жълт кантарион, Бланд против стрес се базира на лавандула и маточина, Хидрокситриптофан Хармъни е с бирена мая и маточина.

Аз си харесах

Демир бозан, билки против тревожност

Представлява комбинация от 6 билки, главната сред които е котешка стъпка. Освен това има глог и хвощ, както и други лечебни видове, които са известни с успокояващото и детоксикиращо въздействие.

Мнение №2: Как се излекувах от тревожно разстройство

Парикс, Дулсевиа, Золофт, мнения

Рада Минчева

Когато си поръчах първата кутия с Демир бозан чай, аз вече не можех да работя. Бях си взела болнични и се чудех как ще се изхранвам занапред.

Работата ми е хубава – касиерка съм в един хипермаркет. Плащат добре, пазарувам с отстъпка, дават и ваучери. Всичко беше ок, но миналата Коледа при големия наплив за пазаруване получих стрес. В момента не забелязах, но по-късно развих фобия от много хора. Щом на касата се съберяха повече от 5-6 човека, и се панирах. Ръцете ми се разтреперваха, не можех да им маркирам покупките.

Взех болнични, писаха ми лекарства за посттравматично генерализирано тревожно разстройство. Но от тях ставах на парцал. Страх не страх, спрях ги, докато не е късно, и минах на билки. За Демир бозан научих от други пациенти като мен. Казаха ми хубави неща и те наистина се потвърдиха.

Сега карам трети курс с билките, като вече ходя на работа. Коледата мина добре. Издържах на лудницата. Това ми даде надеждата, че напълно съм се излекувала. Вярвам и продължавам!

Рада Минчева от Пловдив

Как се лекувах?

Комбинирах чай (Демир бозан) с практики, които ме отпускаха трайно и дълбоко.

Нетрадиционно лечение на безпокойство и самопомощ

Помощни техники за релаксация

Билките Демир бозан комбинирах с някои упражнения против психическо и физическо напрежение. Направо ви давам видео с дихателни упражнения:

Много ми помага и този комплекс против стрес:

Една приятелка се записа на дихателна йога – пранаяма и тибетска, и е супер доволна. Споменавам го като възможност, но не зная доколко е добре да се работи със здрави хора. Аз лично работя сама у дома.

Капки на Бах

Д-р Бах е разработил няколко продукта против тревожност и страхове. Едните се познават по заглавието, но търсете още „Цветен елексир“ и „Rescue“.

Молитва при безпокойство

Мощна молитв за успокоение и душевен мир е “Отче наш”. Допитвала съм се до свещеник, и той потвърди, че може да се произнася без ограничения – където и да си, колкото пъти е необходимо. Молитвата бързо преодолява тревоги и страхове. Много добре работи нощем. Обгражда със защитна аура и създава усещане за защитеност.

„Отче наш“ може да се чете и профилактично при безсъние и нощни кошмари – по 40 пъти преди заспиване.

Друга хубава молитва е кратичкото:

Господи, Творецо на видимото и невидимото,
дари ме с твоята защита,
освободи ме от всяка зла мисъл, зла същност.
Бъди закрилник на моя сън.
Благодаря, благодаря, благодаря!
Амин, Амен, Аумен!

Книгата на Дейл Карнеги

Книгата се казва “Как да преодолеем чувството за безпокойство”. Можем да я отнесем към психотерапията, но за домашна употреба. Карнеги описва някои техники за самоконтрол, чрез които се създава нова нагласа към живота. Според него безпокойството е навик, който се овладява със създаването на нов навик.

Ето един хубав съвет от него: нека живеем в настоящето, да мислим само за сега и да спрем да се тревожим за неща, върху които няма как да повлияем – в миналото и в бъдещето.

Друг негов съвет е да работим и да действаме. Заетият човек не намира време за безплодни тревоги.

И трето хубаво нещо от Карнеги: да се смеем на живота, да го приемаме като нещо несериозно.

Хубава тактика, но такива „хватки“ не работят, ако не се лекуваме и на биологично ниво. Невроните ли, нервните клетки ли боледуват и създават предпоставка за тревожност и депресивност.

Аз не пих лекарства, но си намерих растителен заместител. Споменах ви за чая Демир бозан. Съчетах билките с техники за разпускане, които описах тук, и с упражнения и това ми донесе голяма полза. Пълно излекуване!

Как помага Демир бозан за безпокойство?

Безпокойство и тревожност: всички начини за лечение. И как аз се излекувах с билки

Прекрасните билки

Четох, че билките в Демир бозан лекуват страхова невроза. Това ми насочи вниманието към тях. Имаше отзиви от лекари, че шестте растения в състава помагат при паническо разстройване и кризи, при гневлив характер и безсъние. Исках да разбера дали просто отпускат напрегнатото състояние и тревожността за момента на изпиване на чая или започват постепенно да лекуват и да предотвратяват нови такива състояния. Поръчах си една кутия и експериментирах.

А ето и някои от моите източници на информация, които ползвах, за да бъдат данните ми точни: Безпокойство без причина: що е то?Видове разстройства на психиката; * Диагностика и официални терапии.

Оказа се, че билките в Демир бозан наистина лекуват – те тушират и с времето напълно отстраняват симптомите на тревожността. Умеят да премахват дори физическите прояви като задух и потене.

Отделно те повлияват на биохимично ниво общото състояние на организма. Регулират холестерола, нормализират работата на сърце, очистват кръвта и черния дроб. Викам му основен ремонт на тялото – оправя се, каквото трябва. Защото всичко влияе върху психиката. А болният от месеци вече се е съсипал допълнително.

Ще кажа от собствен опит: Демир бозан изпълва със спокойствие, придава увереност. Като бонус създава ведро настроение, оптимистичен поглед към света.

Изцеляването се случва с времето, не от 2 или 3 чая, но търпението е необходимо при всяко лечение на психиката.

Поинтересувах се как въздейства Демир бозан на други хора и се свързах с различни пациенти, които са го изпробвали. Убедих ги да дадат и те своите истории. Ще цитирам някои от случаите, които ми дадоха увереност, че съм на прав път.

Истории на други излекувани от безпокойство и тревожност

Публикуваме този и горните отзиви със съгласието на хората, които са ни ги изпратили. Пишете ни и вие, за да има повече мнения за лечението на безпокойство, ТУК!

Мнение №3: Щастливо майчинство с Демир бозан

Зоя Каменова, безпокойство, тревожност, Демир бозан

Зоя Каменова

Чаках 8 години да се роди синът ми. Беше изстрадано майчинство, много чакано, много желано. Когато го поех в прегръдки, ме обзе уникален страх – че може да го загубя, че може нещо да се случи.

Не знам кога съм изперкала. ММ не дава да казвам тази дума, но аз вярно изперках от пренапрежение. Страхувах се, че ще загубя най-накрая дочакания дар.

Важното е, че гледах бебе и не рискувах с антидепресанти и психо тренинги. Взех си чая  Демир бозан. Не билката, а чая – има разлика. Опаковката е кафява, картонена, с един човек на магаре на картинката.

Успокоява! Успокоява и още как! Не започва веднага, а постепенно. Няма шок или неприятни физически усещания. Спокойствието се увеличава с времето. Абе, билки! Работят меко и нежно. Мога да кажа, че билките ме съхраниха до сина ми – да съм на линия и да се грижа за него. Много съм им благодарна!

Зоя Каменова

Оказа се, че Демир бозан е оценен и от специалистите. Те уж са скептични към билките, обаче ето какво казва за чая един психолог:

Ако вие сте пробвали билки за успокоение, моля да запишете мнение в коментарите. Аз описах опита си, за да помогна на познати и непознати. Присъединете се към мен, нека правим добро!

Боряна Лалева

Вижте и ТОВА:

Безопасни успокоителни. Розови хапчета за нерви и билки

ТУК се прави поръчка за Демир бозан, а това са телефоните: 0899 58 28 32, 0897 039 295, на които можете да получите информация!
5/5 - (1 vote)

Enjoyed this post? Share it!

 

12 коментара по “Излекувах се от тревожно разстройство и натрапчиви мисли

 1. Ако питате за чая на Фарма Витал, във Фрамар е казано, че не е за деца. Доколкото знам, имат предвид до 12г. Може би е стандартно предупреждение, защото билките са безвредни – глог, великденче, царевична коса… Но по-добре питайте производителя или в аптеката.

 2. Детето ми има страх от училище, по-точно от класа. Като малък го биеха много и той не иска да ходи. Сега не го бият, но той вече се страхува и е все свит. Понеже е дете, не давам да го тъпчат с хапчета. Кажете, Демир бозан ще му помогне ли? Дали да пробвам?

 3. Здравей, мило момиче. Аз също съм пил Демир бозан, но чая, а не билката. Искам да напиша за това – много хора си мислят, че ДБ е билка. А всъщност е името на чай на пакетчета, в който има различни билки. Хубави са, много чисти и лекуват без неприятни ефекти.

 4. Боряна, благодаря ти за споделеното. Твоят разказ ме вдъхнови да опитам и аз! Досега бях доста латентна, направо апатична, нямах сили да направя нещо. Разбирам, че има надежда, благодарение на теб!

 5. Пречиствах се с Демир бозан заради подагра и усетих релакса от билките. Тогава ми беше светъл период, едно спокойствие, увереност, че всичко ще ОК.

 6. Не ги схващам тези генерализирано, обсулсивно, паник – сложни имена. Всичко ли става от стрес, и се пие неущо за нервите? И аз не искам депресанти, с билки ми е по-скопокойно.

  • Да, каквито и лекарства да са ви изписани от лекаря, включително и Серопрам, задължително продължавате да си ги пиете, както ви е по предписанието.

  • Здравейте, Иванке! Боряна не ни е упълномощила да даваме координатите ѝ. Ако искате, оставете тук своя имейл, задайте въпроса си и разкажете историята си и тя, ако прецени, че е целесъобразно, вероятно ще се свърже с вас по въпросите за лечението на тревожно разстройство, обсесивно компулсивно разстройство, натрапчиви мисли и тъй нататък.
   Младен Иванов

 7. Чаят може ли да се пие с антидепресанти , антипсихотици за сън и омега 3

  • Да, може да се пие с антидепресанти , антипсихотици за сън и омега 3. Каквото ви е изписано от лекар, продължавате да си го вземате.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *