Седатон 5. Мнения, противопоказания, цена

Колко време може да се пие Седатон 5. Мнения, противопоказания, цена. Заместители: Мелатонин, Валериана, Неолексан. Антидепресанти, Алора

Нека започнем с това, за което ни питат: Цена и откъде да се вземе Седатон

Ето как можете да се снабдите с Демир бозан (на място или с поръчка за доставка!) Вижте ТУК!
Седатон топ цена
Седатон 5 на капсули Седатон на сироп
Седатон 5 на капсули Седатон сироп
Виж цена Виж цена

Седатон е линия на българската Фортекс Нутрасютикалс, която включва продукти за успокояване на натурална основа.

Серията Седатон
Продукт, форма Съставки
Седатон, капсули хмел, магнезий, маточина, валериана, В6
Седатон – 5, капсули L-триптофан, валериана, L-теанин, магнезий, B3, В6
Седатон, сироп пасифлора, маточина, глог, В6

Мнения за Седатон 5 от БГ Мама и др.

Интересът към Седатон е подчертано голям. В БГ-мама многократно се пита за него. Вижда се, че в търсене на успокояващи средства потребителите най-напред преглеждат натуралните като Седатон. Той им вдъхва доверие със съставките си.

Търсят го за стрес и за регулиране на психичната функция. Пита се за странични ефекти, като за такива няма съобщения. За всеобщо разочарование няма споделено мнение след дългосрочна употреба на препарата.

ВАЖНО: Вижте още мнения за Седатон 5 и обезателно оставете и своя отзив ТУК, в нашия форум с коментари! Колко време го пихте? Имахте ли проблем с противопоказанията и страничните ефекти? Доволни ли останахте? Пишете! Нека бъдем полезни!

Какво е Седатон 5. Показания

Седатон 5 е формула с незаменими аминокиселини в състава си.Седатон и Демир бозан 02

Докато другите продукти от линията са базирани само на растителни извлеци и витамини, тук са включени Л-триптофан и Л-теанин. Те са полезни за съня – отпускат и осигуряват непробудна почивка.

  • При тревожност и паник атаки, за спокойствие. Съставът на Седатон – 5 в комплекс отрегулира ЦНС и отстранява симптоми на раздразнение, безпокойство и вътрешно напрежение. Отличен избор е в стресови ситуации, особено в условията на продължаващ стрес. Подпомага симптоматичното лечение на тревожни и паник разстройства;
  • При безпокойство и стрес валериана отпуска през деня, аминокиселините – през нощта. Магнезият отпуска мускулите, което е физически подход за успокояване и релакс;
  • Като лекарство за депресия (лек антидепресант без рецепта) – тази диагноза не присъства в листовката на производителя. Факт, че големи дози В6 забележимо снижават риска от тревожни и депресивни състояния, особено при млади хора. Ниското ниво на магнезий се свързва с появата на депресивни симптоми. Минералът контролира системата за реагиране на стрес;
  • При безсъние Седатон – 5 оказва подчертан ефект. Всичките му компоненти подкрепят установяването на продължителна и спокойна нощна почивка. Безсънието е основно показание за избора на препарата.
  • Серотонин и Седатон 5. Триптофан е аминокиселина, от която се образува хормона на радостта серотонинът. Приемайки я редовно, забележимо се подобрява настроението и общия емоционален фон. Магнезият способства превръщането на триптофана в серотонин, той също се съдържа в Седатон – 5.

Колко време може да се пие Седатон 5?

Няма конкретни указания на производителя. Като се изхожда от състава, препаратът подхожда за продължителен прием. Опаковката предполага минимална употреба от 15 дни по 2 капсули или 30 дни по 1 капсула.

Противопоказания на Седатон 5

Седатон – 5 е насочен към хората в зряла възраст. Той третира типични за тях тревожни и стресови симптоми, намалява отпадналостта и умората. Няма противопоказание да се приема от рисковите групи – след зачеване и при кърмене, макар че това се стикова в лекаря. Децата принципно не се нуждаят от такъв тип успокоителни и приспивателни, но при нужда Седатон – 5 би бил полезен и за тях.

Странични ефекти

Негативи от Седатон – 5 не са описани. Справка за страничните ефекти на отделните съставки показва риск от дневна сънливост (от триптофана и валерианата), снижаване на артериалното налягане (и от теанина), гадене, метеоризъм, повръщане (и от магнезия), запек (от валерианата) и други сравнително обичайни негативи, които възникват при приемането на добавки.

Видове Седатон, цена

Линията на Фортекс се състои от три продукта – обикновени капсули и капсули нова формула, както и сироп.

Седатон 5 на хапчета (Фортекс)

sedaton-5

Обикновеният Седатон (без 5) е с различен състав от този на Седатон – 5. Той също успокоява, но го прави чрез маточина и хмел (това са различните компоненти). Седатон се продава в кутии по 20 броя и струва до 11.50 лв. Седатон – 5 се продава в кутии по 30 броя и струва максимално до 17.70 лв.

Седатон сироп за успокоение (Fortex)

sedaton-300-sirop

Въздействието на сиропа е същото като при капсулите, средствата са различни – иновативен комплекс от глог, маточина, пасифлора и вит. В6. Флаконът е 100 мл и струва максимално до 10.70 лв. Всички Седатони са безрецептурни средства и могат да се закупят по собствена преценка.

Заместители на Седатон

Фарма компаниите произвеждат десетки аналогични на Седатон препарати – на растителна основа с добавени витамини. Хмел, глог, маточина, пасифлора, валериана, мента, жълт кантарион са предпочитани билки за успокояване.

Мелатонин

Препаратите с мелатонин (на таблетки, сублингвални таблетки, ликуид, спрей, вода за сън и саше) са заместители на Седатон само в частта „безсъние“. Те подават синтетичен аналог на естествения хормон, който регулира нощната почивка и конкретно фазите при спане. Мелатонин се изписва при тревожност, която пречи на нощния сън, обаче той не дава ефект върху състоянието през деня.

Чай Демир бозан

Съставът е изцяло билков. Ефектът на съчетанието е изключително силен, поради което то подхожда за лечението на сериозни психически изменения като фобии, стресови разстройства, паник атаки. Дава резултат като съпътстващ инструмент при шизофрении.

Растителните компоненти са минимално обработени и се приемат запарени на чай. Традиционната доза е 3 чаши за ден. Тя е достатъчна за осигуряването на трайно успокояване, отпадане на умората, тонизиране и модулиране на емоционалната сфера.

Названието Демир бозан се употребява от различни компании. Някои наричат с него една отделна билка, каквато не присъства в състава на оригиналния продукт. Лечебни качества върху психиката оказва съставът от 6 билки на Фарма Витал.

Валериана
Седатон и Демир бозан 01

Няколко моно добавки с валериана

Добавки с валериана се насочват към успокояване на нервната система на централно ниво. Екстрахираната билка по-често се предлага в комбинации. Има я на таблетки (Бодрост), на сироп (Неуропан, Еунервина, Невромин), перорални капки (Анервина), тинктура (Билкова аптека), капсули (Holland & Barrett, Джеймисън).

S-Tonin

С-Тонин е натурален състав за образуване на серотонин. Чрез него допринася за радостно и щастливо усещане, за премахване на подтиснатостта и безсънието. Постига го с помощта на грифония, Л-теанин и вит. В6. Специално се отбелязва, че не е антидепресант, но оказва подобен ефект.

Неолексан

Той съчетава Л- триптофан с витамините В3 и В6. Съставът му частично повтаря този на Седатон – 5. Предназначението му е да подава съставки, които поддържат на нужното ниво серотонина в мозъка. Още ТУК: Мнения за Неолексан 50, 100, 150, цена. Странични ефекти. Как се ползва при тревожност?

Алора сироп

Алора на сироп и таблетки е продукт с добри референции. Той има само една съставка – екстрахирана пасифлора, в достатъчна доза, за да повлияе тревожни състояния през деня и нощно време. Заедно с това билката благоприятства кръвния оборот през тялото и захранването на мозъка и другите органи.

Вижте и ТОВА: Доволни ли сте от Алора? Мнения и колко дълго се приема? Алора сироп, какво лекува? Деанксит по-добър ли е?

Видео представяне на Седатон – 5.

ТУК се прави поръчка за Демир бозан, а това са телефоните: 0899 58 28 32, 0897 039 295, на които можете да получите информация!
4.1/5 - (7 votes)

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Седатон 5. Мнения, противопоказания, цена

  1. Ако ще са билки, лично аз предпочитам да са натурални, а не пресовани в хапче. Пия от оригиналния Демир бозан и съм супер доволен.

  2. Пролетта много ме натисна депресията и се чудих какво да глътна, като чух за чая Демир бозан, викам си това е моето. До юни средата се оправих.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *