Моментално приспивателно. Силни приспивателни без рецепта

Кои са хубавите силни приспивателни без рецепта. Какво да ползваме за моментално приспивателно

Безсънието не подбира възраст и пол. Младите страдат от хронична умора, бърз темп на живот и от психосоматични разстройства. В преклонна възраст късият сън е почти норма, но и тук сънотворните препарати са в състояние да решат проблема.

Ето как можете да се снабдите с Демир бозан (на място или с поръчка за доставка!) Вижте ТУК!

Ефектът от сънотворните зависи от използваната активна съставка. Тя влияе първо върху продължителността на ефекта.

Видове сънотворни според дължината на ефекта
Дължина на ефекта Описание
Краткосрочни, 3 – 4 часа сънотворни с бързо действие, които снижават нервната възбудимост. Активните вещ. не изменят структурата на съня, а само помагат на тялото да се отпусне
Средно действие, 5 – 8 часа за разлика от първата категория, тези оказват влияние върху първоначалната структура на съня. Подходящи са за пациенти, които се будят среднощ
Дълго действие, 8 – 12 часа силни рецептурни сънотворни с бързо действие, основано на потискането на различни процеси, дават негативна странична симптоматика

Силни приспивателни без рецепта

Безсънието и невротичните състояния са тясно свързани. Липсата на добър сън е типична проява в клиничната картина. От друга страна първично възникналата инсомния нерядко е пусков механизъм за присъединяване на невротични разстройства.

В такива случаи се лекува в две направления – неврозата и отделно безсънието като водещ симптом. Адекватни средства са растителните успокоителни, които са достъпни в аптеките без предписание.

Дормиплант

Дормиплант е лекарствен екстракт от валериана със силно целенасочено въздействие към безпокойството и смущенията на съня, породени от стрес и нервност. Препаратът е безрецептурен, но мощен. Производителят посочва срок за реално въздействие до 14 дни.

 • Приема се в системен порядък – двукратно всеки ден, а не само преди съня. Безопасен е от 6-год. възраст. Дозата е 2 Х 2 таблетки.

Мелатонин

Мелатонин се произвежда от множество фарма компании, самостоятелно или с валериана.

Безсъние Демир бозан 01

Синтетичният хормон регулира ритъма на сън и бодърстване, ускорява заспиването, намалява количеството нощни пробуждания и подобрява качеството на съня. Адаптира пациенти, чувствителни към изменение на времето, климата, външните условия. Мелатонин се препоръчва при безсъние поради смяна на часовите пояси, сменен режим на работа и други нарушения на денонощния ритъм.

 • Мелатонин сам или с валериана се сочат като най-меките сънотворни. Препоръчителната доза е 3 мг пред заспиването.
Алора

Алора е мощно растително успокоително, което косвено повлиява и съня. Произвежда се от пасифлора. Безопасно е от 3-год. възраст. Приема се системно, на три дози през деня.

Магнезий

Недостигът на магнезий причинява безпокойство, нервозност, страх, безсъние и умора, намалява вниманието и паметта, понякога – главоболие. Магнезият отпуска мускулните влакна и облекчава предаването на нервните импулси. Адекватен е за безсъние при пациенти, които са в невъзможност да се отпуснат.

Магнезиевите препарати са малко ефективни в качеството на монотерапия на невроза. В съчетание с други продукти за съня те повлияват благоприятно нервната система.

Моментално приспивателно

Моментален ефект дават барбитурати, бензодиазепини и невролептици със сънотворно действие, които потискат нервната с-ма. Тези лекарства не са достъпни без предписание, а най-мощните са под особен контрол.

Сред безрецептурните средства най-бързо (но не моментално) действат само тези, които са точно подбрани и пряко въздействат на ключовия проблем за безсънието.

Въпросът не е колко силно действа активната съставка, а дали въздейства върху точния проблем. Някои пациенти се повлияват от отпускане на сърцето, други – на мускулите, трети – на психиката и т.н.

Валидол

Валидол е адекватен, когато в неврозното състояние е въвлечено сърцето. Показание за избора му е наличието на кардиалгичен синдром или вегетативна дисфункция (сърдечна болка при здраво сърце), нервно вдигане на кръвното. Ментил валерат разширява кр. съдове и сваля показателите. Като кардиологичен препарат, той успокоява чрез нормализиране на сърцето.

Пасифлора

Растението съдържа елементи, които избавят от тревожност и раздразнителност, снижават нервната възбудимост, намаляват негативното влияние на стреса. Оказва мек сънотворен ефект без привикване и нарушения на естествения физиологичен сън.

Пасифлора се влага в разни аптечни продукти в течна и таблетирана форма – Алора, Пасифлора Релакс, Стрес Релийф, Невростаб и в множество добавки, които носят точното име на растението.

Маточина

Маточината е много хубава билка, която видимо успокоява. В режим на редовен прием намалява нивата на стреса и се бори с депресии, без да застрашава с друго пациента. Тя почти няма негативи и противопоказания.

Безсъние Демир бозан 02

Маточина участва в комбинациите на тази серия

Маточина се влага в комбинирани чайове за успокояване и заспиване, има я самостоятелно като добавка на капсули – на Островит, на Sanct Bernhard с валериана, на Aro life с успокояващото „трио“ валериан, глог и мента.

Релаксофитол

Ефикасно съчетание на маточина с други компоненти за психиката виждаме при добавката Релаксофитол. Освен билката, в таблетките са вложени голяма доза магнезий, витамин В6 и аминокиселината Л-триптофан. Четирите елемента благоприятстват ЦНС и психичната функция.

Релаксофитол се приема системно, а не в момента на нервност или безсъние. Едната капсула се изпива на обед, а другата преди съня.

Валериана

Билката е способна да отпусне на момента и да отключи съня, ако безсънието е породено от вътрешно напрягане, хаосни мисли и неспособност за отърсване от проблемите на деня. Най-добре работи обаче в системен порядък. По-често се съчетава с мента и глог, за да се обхванат и проблемите, касаещи сърцето, кръвното и др. системи.

 • Валериана е в основата на десетки добавки за успокояване – на Панацея, на Евелин 29, на Софарма, на Holland & Barrett.
 • Софарма и Дрийм Он я съчетават с мелатонин конкретно като сънотворно и в тази комбинация тя е най-добра за безсъние.
Релакса

Маточина, хмел, валериан, розмарин и глог са съчетани като противостресово средство за разни периоди от живота, вкл. през менопаузата. Отпуска нервната с-ма, лекува преумора и безсъние.

 • Релакса се задейства по-бавно и дава стабилен ефект след около 2 месеца. Оптималната дозировка е 2 Х 2 или 2 Х 3 или 3 Х 2 капсули за деня.
Седатиф ПС

Той насочва към проблема силата на хомеопатията. Създаден е за лечение на напрегнатост, емоционална лабилност, нарушения на съня, породени от стрес, раздразнителност, проблеми. Приема се системно в дозировка 3 Х 2 гранули. Напълно безопасен препарат и за най-малките (включително бебета), които се водят хиперактивни или неспокойни деца.

Нова Найт

Санофи изготвя своя комбинация за добър сън, в която участват калифорнийски мак, мелатонин, маточина, пасифлора и витамин В6. Видяхме, че някои от тези компоненти лекуват безсъние и самостоятелно.

Нованайт ускорява заспиването с помощта на мелатонина, профилактира среднощни събуждания с помощта на мак и маточина, удължава съня благодарение на пасифлора. Витаминът подкрепя ЦНС.

Силно приспивателно на капки

Само по изключение сънотворните растителни и натурални препарати са в течна форма – на сироп или разтвор (капки). Такава форма има препарата с пасифлора Алора. Като вода за сън се води Релакс Зон – препарат против стрес и за бързо заспиване. В него има мелатонин, магнезий и ГАМК. Още някои течни форми:

 • Анервина – капки валериана и комбинация от бромиди за седиране, оказва слаб сънотворен ефект. Симптоматично лекува тревожност и леки нарушения в съня при преумора, неврози и пред менопаузата;
 • Цефавора – хомеопатични капки за циркулаторни проблеми и главоболие, които косвено повлияват и съня. В състава са включени гинко билоба, бял имел и глог;
 • Тинктура Валериана на перорални капки се приема при нервна напрегнатост и нарушения на съня от лек характер.

  Безсъние Демир бозан 03

  Още препарати на капки за заспиване, включително при деца

 

Демир бозан за трайно справяне с безсънието и нервите

Билките Демир бозан третират причините за безсънието. При системно приемане те отстраняват патологичните процеси, които пораждат трудно заспиване, повърхностен сън с много пробуждания и кратка продължителност.

Натуралният сбор Демир бозан е съставен с цел повлияване на тежки неврози и тревожни разстройства (които се придружават от нарушения на съня). Растенията са подбрани, така че да въздействат върху психиката и емоционалността, и на физическо ниво върху проявите на напрегнатост.

Демир бозан регулира показателите на кръвното налягане, пречиства кръвта и подобрява храненето на мозъка и органите. Отпуска мускулите и възстановява предаването на нервните импулси. Успокоява сърцето и го въвежда в нормален функционален ритъм. Чрез тези подходи Демир бозан допълнително повлиява причините на безсънието.

Дълбоко приспивателно

Проблем при група пациенти не е заспиването, а неспособността за дълбок и отморяващ сън. Вместо да спят 8 часа, те се будят през 2 – 3 часа, отново заспиват и сутринта се чувстват уморени и сънливи.

Растителните и другите безрецептурни препарати са способни да се справят с проблема само частично. Най-дълбок син пораждат рецептурните лекарства от групата на бензодиазепините, барбитуратите и антидепресантите.

Например Тритико и Валдоксан са меки антидепресанти, които подобряват съня и момента на заспиването. Основно тяхно качество е удължаване на съня.

Други видове приспивателни. Хапчета за сън

 • Аминокиселини за сън – Л-триптофан, Л-теанин, ГАМК и глицин са безопасни добавки, които оказват разнообразни благотворни ефекти върху организма, включително подобряват съня. Например L-триптофан и витамини в Неолексан повишават серотонина в тялото, лекувайки тревожност, депресивност и безсъние, породени от тях;
 • Противоалергични лекарства – дифенхидрамин (Калмабен) , хлоропирамин (Алергозан), прометазин (Антиалерзин) и др. са антихистамини, които работят и като сънотворно при затруднения със заспиването и смущения на протичането на съня. Тези препарати блокират рецептори, които се намират в хипоталамуса – мозъчния диригент на сънните ритми. Сънливостта е техен страничен ефект;
 • Хидроксизин (Атаракс) – противоалергично лекарство, което за разлика от гореописаните антихистамини, се свързва не само с рецепторите в хипоталамуса, но още и с допаминовите и серотониновите рецептори. Това го прави адекватен в качеството на сънотворно (сънотворният ефект идва за сметка на снижаването на общото ниво на тревожност). Дозата е 25 мг 20 – 30 мин. преди сън.
 • Антиконвулсанти – Прегабалин (Лирика) и Габапентин (Габагамма). Не са регистрирани за лечение на безсъние, но имат седативни и сънотворни ефекти (като странично въздействие). Адекватни са за пациенти с болеви синдроми.
Силни приспивателни с рецепта от аптеката

Най-силните препарати са транквиланти (Стрезам за тревожни състояния), психолептици (за физическо отпускане), анксиолитици (Золпидем, Стилнокс, Золсана, Зопликлон с наркотично действие), бензодиазепини (клоназепам – Клонарекс, диазепам – Седуксен), седативни антидепресанти (амитриптилин, тразодон). Повечето от тях са дотолкова силни и пристрастяващи, че са поставени под контрол на използването чрез системата на зелената рецепта.

Вижте и ТОВА: Как се оправих с билки при безсъние. Действие на Демир бозан за сън.

Видео: Отпускаща музика за подпомагане на съня.

ТУК се прави поръчка за Демир бозан, а това са телефоните: 0899 58 28 32, 0897 039 295, на които можете да получите информация!
5/5 - (5 votes)

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Моментално приспивателно. Силни приспивателни без рецепта

 1. Опитайте първо с Демир бозан, на мен ми реши проблема за около месец и половина пиене на чайчето, минах без скъпи лекарства, успех на всички.

 2. Миналата година катастрофирах тежко и получих шоково разстройство. Не съм спал със седмици. Пих разни хапчета, най-много ми помогнаха Алора и Демир бозан.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *