Евтини хапчета за сън. Мнения за билкови лекарства без рецепта

Мнения и отзиви за намиращите се на пазара евтини хапчета за сън. Кои са добрите билкови хапчета за сън, при безсъние и нерви? Кои лекарства за сън без рецепта да ползваме?

Искам да ви споделя своя опит с всякакви хапчета за сън без рецепта, които съм пробвала. И кои билки за нерви ми свършиха работа в крайна сметка.

Ето как можете да се снабдите с Демир бозан (на място или с поръчка за доставка!) Вижте ТУК!

Евтини хапчета за сън

Най-напред в България винаги се пита кое е най-евтино. Затова ще се опитам първо да отговоря на този въпрос. Ще сортирам средствата и хапчетата, които може да се намерят на пазара и вършат относително добра работа, но пък са сравнително евтини. Ако ги поръчвате онлайн, ще ви сложат отгоре на цената 6-7 лева за доставка с куриер. Затова ако искате да ги купите на най-ниската цена, ще трябва да се разходите до близката билкова аптека. Но тук така или иначе не се питаме колко са добри, а колко струват:

Евтини хапчета за сън и др.
Билков чай „Лека нощ“ 0.99 без доставката
Чай „Старопланински“ 0.99 без доставката
Валериана на Рамкофарм, 100 хапчета, 75 мг 1.15 без доставката
Тинктура от валериана 1.19 без доставката
Валериана на Панацея 2001, 100 хапчета, 150 мг 1.15 без доставката
Валидол на Рамкофарм, 18 хапчета (капсули) 1.71 лв без доставката
Сироп Неуропан, 110 мл на Панацея 2001 1.99 лв без доставката
Мента, глог и валериана с лайка, 50 хапчета (капсули) на Рамкофарм 1.99 лв без доставката

Най-популярното от тях е мелатонинът, обаче някъде видях, че може да бъде доста вреден и в интерес на истината вече не ми действа така, както в началото. Но така или иначе повечето от тези лекарства за безсъние, които ми попаднаха, малко или много съдържаха именно мелатонин и нямах особено значителен избор.

Помогна ми мнението и на други хора като това:

Мнение №1: Кои евтини хапчета за сън ползвам и кои билки

Мнение №1: евтини хапчета за сън и билки

Лазар Еленков от Свищов

Месеца преди ковид-пандемията отворих фирма и почнах мой бизнес. Едва ли има по-отвратителен момент, но късмет! Всичко се случваше трудно, изхабих нервите си и загубих сън и спокойствие. По цяла нощ премислях проблемите, а през деня бях разбит. Вечер мечтаех да се добера до хоризонтално положение. Смятах, че от умора не просто ще заспя, а направо ще умра. Ама не! Безсънието ме скапваше! Карах няколко седмици и схванах, че ще трябват хапчета.

Потърсих евтини хапчета, не заради евтиното. Леките и безобидни лекарства са левчета и се дават без рецепта. Най-тънко беше Валериана за 1.60лв. Нямаше полза. И една нощ не спах. Гледам, взел съм от 30 мг. Купих от 200 мг, 5 лв. Заспах, но за кратко. До сутринта – пак ококорен.

Зарязах идеята за евтино. Следващото беше Калмабен – 9 лв. От първата нощ спах като труп. И пак греда. Оказа се, че мога да го пия до 2 седмици, не повече. Следващият ми опит бе със Седакур форте – билково. Частичен резултат, ама стомахът не ги понесе.

Хрумна ми нова идея: защо търся хапчета за сън, когато проблемът ми е в нервите! Вместо да боря симптома, по-добре да изкореня източника на проблема. Нещото, което ме оправи напълно, се нарича Демир бозан. Не е хапче, а билков микс от 6 съставки. Чаят не е сънотворен, но помогна да спя. Донесе ми уникален баланс и спокойствие.

Така стана, че Демир бозан ми реши трудностите с бизнеса. Вътрешно стабилен, ги отметнах едно по едно. От края на май не съм пил хапчета. Спя и съм балансиран. Значи ключето са нервите и пак оттам всичко се оправя – мой извод!

Лазар Еленков от Свищов

Още чайове и хапчета за безсъние

Валериан, как действа

Пробвала съм сериозно да се приспивам и с валериан, като съм го приемала сравнително дълго време – няколко месеца. Хубав е, но в един момент спира да действа. Започваш да увеличаваш таблетките и бързо се стига до три на ден, за да можеш да заспиш. И когато са три на ден, нямаш ядове със странични ефекти и това-онова. Но ефектът им намалява с времето, защото самото тяло и душата ти започват да привикват с тях. Иска ти се да ги комбинираш с нещо по-силничко. И тогава реално започват сериозните проблеми.

Хапчета маточина

хапчета за сън без рецепта - 01454 хапчета маточина мненияИма много хубави хапчета маточина на д-р Тошков. Ако обаче не отстраните причината за безсънието, скоро и таблетките маточина ще спрат да ви действат. На пазара, включително и онлайн се предлагат какви ли не таблетки маточина. За 120 хапчета по 500 мг. може да платите около 17 лева, а има и вносни на цена около 14-15 лева за 100 капсули, които не се намират навсякъде. Те са на Nature’s Way и не са кой знае колко по-евтини, като се има предвид, че капсулите са по-малко вътре. Също не са лоши и тези на Херба медика, но не успях да ги намеря в момента онлайн, затова може би е необходимо малко повече търсене. Търсете я в сайтовете за фитнес добавки, защото се твърди, че от маточината се и отслабва. Иначе широко се намира в комбинация с други билки, ако това ви трябва.

Неолексан

Неолексан съм го взимала без рецепта и като лекарство за нерви. Но те напоследък по аптеките отново спряха да искат рецепти, така че можеш да си купиш всякакви хапчета за сън. Специално неолексанът е окей, но има разни странични ефекти, за които ще научите от описанието му. Дайте и вие мнения по-долу в коментарите! Още лекарства за нерви ТУК:

Успокоителни на билкова основа и безобидни хапчета за нерви и успокоение

Мелатонин
хапчета за сън без рецепта - 0132 Мелатонин мнения

Мелатонинът е навсякъде!

Мой познат доктор ме убеждава, че няма нищо вредно в мелатонина, поне в сравнение с останалите хапчета, защото другите минават вече в графата успокоителни, което далеч не е успокояващо, а е направо тревожно. Така се получава заради пристрастяването към тях. Но и той не е съвсем-съвсем безобиден, защото привикването идва след втория-третия ден още. И освен това мелатонинът те приспива, но не ти дава дълбок сън. Това е хапче за краткосрочно лечение. Когато ти трябва да заспиш на всяка цена бързо, но не държиш особено на качеството на съня. Много хора го комбинират с Неолексан, за да имат по-приповдигнато настроение на сутринта. Има и мелатонин с отложено действие, което веднъж ти действа веднага, а втори път се активира отново късно през нощта, за да не се будиш. Той е по-хубав, но пак казвам, бъдете внимателни с него, защото може да се пристрастите и да станете зомби.

Още информация и източници на английски: Алтернативно лечение на безсъние с добавки и хапчета. * Билкови и природни средства за сън. * Евтини и достъпни средства за сън.

Лекарите често казват, че може да се взимат всякакви количества и че няма опасност, но аз ви казвам, че това не е така. Помислете сами: Защо иначе ще правят таблетки от по 1 милиграм и от 10 милиграма, щом количеството е без никакво значение. Можеха да си го произвеждат като тик-так и всеки да си взима колкото си иска, докато падне заспал на пода. Ако не ми вярвате, пробвайте сами. Но на своя отговорност!

Мента, валериана и глог
хапчета за сън без рецепта - 01. Мнения за валериан

Валериана, мента и глог

Другият хит сред хапчетата за сън, това е комбинацията от мента, глог и валериана. Но и тя с времето спира да действа. Временно действието й може да се усили с чаша топло мляко с мед или чай от маточина. Ако не обичате да пиете чай (все пак преди лягане чай означава да се събудите отново в три и половина през нощта и да ходите до тоалетна), можете да гълтате и маточина на таблетки. Това са яки билки за безсъние все пак, но не са перфектните.

Чай от липа

Пак в графата чайове е чаят от липа, който много хубавичко отпуска. Може да се вземе като англичаните с чаша прясно мляко, за всеки случай. Но пак организмът привиква и спират да действат.

Какво да пия при упорито безсъние? Стрезам ок ли е? Мнения

Демир бозан – лечението

хапчета за сън без рецепта - 01765

Маринела Петрова

Единственото, което трайно ме отърва от безсънието, това е чаят Демир бозан. Той трябва да се взима три пъти на ден, ако искаме да имаме хубав и постоянен ефект след около месец употреба, за по-упоритото безсъние трябват и два месеца.

Но спиш здраво и нямаш ядове.

Не е нужно да се пие непосредствено преди лягане, няма пристрастяване, няма нищо. Пробвайте и ми пишете! Ще проверявам коментарите под това писмо за вашите отзиви!

Маринела Петрова, Стара Загора

Мнение №2: Моите билкови лекарства за сън без рецепта

Мнение №2: билкови лекарства за сън без рецепта

Сашка Янкова от Благоевград

През нощта не спях, сутрин не ставах. Не бях нито отпочинала, нито работоспособна Началникът ме скастри, че изоставам с графика и не съм любезна с клиентите. Буквално затъвах. Колежките ме поощриха да взема лекарства. Съгласих се, ако ще е нещо леко. Спрях се на сиропите, изглеждаха безопасни. Пих Алора и Анервина, по 4-5 лв. Хареса ми, че са естествени – едното е пасифлора, другото – валериана. Фал, не ми се получи. Заспивах, но се будех към 3-4 ч. и дотам.

Потърсих по-силни сънотворни. За всички имаше отзиви, че привикват. За кратко ми помогна Донормил, без рецепта, но нещо изчезна от аптеките. Докато се чудех накъде и как, прочетох отзиви за Демир бозан. Вътрешният ми глас каза – да! Чиста интуиция, но аз си я слушам.

Поръчах Демир бозан по интернет. Помня получаването му, защото оттогава съм в постоянно подобрение. Първите нощи все още будувах, но усетих промяната. Имах прилив на сили. Започна и някакво изчистване. Уж билки за нерви, но урината изхвърляше неща.

Скоро дойде прекрасната нощ, която изцяло проспах. Непробудно. Оказа се, че всичко ми е от стреса, а Демир бозан го премахна. Като се успокоят нервите, се връща и сънят. Щастлива съм, че изпитанието е зад мен. Пазя си Демир бозан вкъщи, за всеки случай. Но съм напълно спокойна.

Сашка Янкова от Благоевград

И още едно мнение ТУК:

Билки при безсъние ме оправиха изцяло

ТУК се прави поръчка за Демир бозан, а това са телефоните: 0899 58 28 32, 0897 039 295, на които можете да получите информация!
4.1/5 - (9 votes)

Enjoyed this post? Share it!

 

6 коментара по “Евтини хапчета за сън. Мнения за билкови лекарства без рецепта

  1. Моето мнение за Неолексан е, че първо трябва да свикнеш със страничните ефекти. Имаш едни две седмици, в които правиш опити да ги преодолееш, после евентуално виждаш хубавата част. И на него му трябва някакво натрупване, за да започне да действа както трябва. Но от друга страна ако пиеш Неолексан по-дълго време, тогава започват да се проявяват още и още странични ефекти. Принципно нещата, които са изброени в листовката, най-вероятно няма да се отнасят за вас, освен ако не почнете да пиете хапчето по-дълго време, повече от предписаното от лекаря. Тогава всички странични ефекти лъсват като въшка на чело. Говоря от опит. Това е моето мнение, но то е основано на фактите.

  2. Аз също мога да дам мнение за пиенето на валериан, защото съм минавал тази граница, за която говори Маринела. Първо дългата употреба на тази билка води до постоянна сънливост. Не ти се става от леглото, а станеш ли, бързаш пак да си легнеш. После ако взимаш повече от три хапчета на ден или пък по-дълго време взимаш по-малко от три таблетки, тогава се стига до обратния ефект. До безсънието. Възможно е да се получи и натравяне. Дайте валериан на котките и гледайте как им действа. По същия начин ви действа и на вас. Надрусвате се. Ставате неадекватни. Ако една седмица взимаш по 1-2 хапчета валериан и спреш, това е ок. Но ако продължиш, тогава може да минеш на Тъмната страна и да стане страшно! Така мисля, това е моето мнение.

  3. От 1 г. съм на Донормил. Утрепах си съня от работа на смени, особено заради нощната. Прибирам се пребит, но без хапче не заспивам. Какво да правя, притеснявам се, че пия толкова много лекарства…

  4. Колкото и да е зле положението, никога антидепресанти! Пият се с години и жестоко се деградира. Личен случай от нашия род! Аз лично нищо, освен билково, не пипам!

  5. Когато и да легна, се събуждам в 5.30. После съм като сомнамбул. Пробвах да лягам в 7, в 8 вечерта, но не става. Много ми се отрази на лицето и косата. Чудя се дали е от стрес или от менопаузата? Ще подейства ли Демир бозан, ако е от менопауза?

  6. Ако приемате мелатонин 1мг и мислите непрекъснато за него, няма да заспите… Аз заспивам докато гледам филм или сериал на телефона и сутрин като се събудя, се чувствам като волна птичка…

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *