Лекарства за високо кръвно без рецепта

Кои са най-добрите лекарства за високо кръвно без рецепта? А без странични ефекти? Как се ползват Коензим Q10 (CoQ10), мелатонин, ликопен, пикногенол, Омега 3 и др. добавки

Нека започнем с това, за което хората най-често питат: Откъде се купуват изгодно Коензим Q10 и Мелатонин. По-долу ще продължим с подробности в описанието на тези и на други лекарства за високо кръвно без рецепта и други хранителни добавки.

Ето как можете да се снабдите с Демир бозан (на място или с поръчка за доставка!) Вижте ТУК!
Откъде се купуват Коензим Q10 (CoQ10) и Мелатонин
Коензим Q10 (CoQ10) Мелатонин
Коензим Q10 (CoQ10) Мелатонин
Виж цена Виж цена

Първи остър подем на кръвното налягане нерядко указва друго заболяване или негово усложнение. Ако по-рано не сте имали проблем, обезателно се обърнете към специалист, а при особено високи стойности извикайте линейка. Рецептите по-долу са за хора с умерено повишаване и ветерани в колебанията на стойностите.

Рецептурни лекарства
Вид Примерни наименования
бета блокери Бисопролол, Атенолол, Небилет
антагонисти на калция Амлодипин, Нифедипин, Дилтиазем, Верапамил, Лозартан
диуретици Индапамид, Фуросемид
инхибитори Зофен, Еналаприл, Каптоприл

Кои са най-добрите лекарства за високо кръвно без рецепта?

Рязкото и прекалено бързо спадане на налягането в съдовете поражда слабост, вялост, усещане за разбитост. Не винаги е полезно да се посегне към лекарства, особено непредписани. Ще разгледаме меки средства, които са ефикасни, без да са крайни в ефекта си и не вредят.

Коензим Q10 (CoQ10)

Кофермент Q10 (убиквинол) е ключово съединение за производството на енергия. Недостигът му е вреден особено при сърдечни и съдови патологии. Без Q10 клетъчното дишане спира на последния си стадий. Той е и мощен антиоксидант, препоръчителен при стрес, недостатъчна активност, неправилно хранене или въздействие на замърсявания. Излишъкът от освободени електрони способства за развиването на хипертония и други хронифициращи заболявания.

Coenzyme-Q10-300

Отличен източник на Q10 е продуктът на Life Extension – натурална формула с шилажит, който осигурява пълноценното усвояване. Вложен е патентован комплекс с минимум 60% фулвинова к-на, която директно подобрява електроцентралите – митохондриите в клетката. Приемът на убиквнол предварително пресича рисковете от вдигане на налягането в съдовете и хипертония.

Мелатонин, най леките хапчета за кръвно

Биологичните ритми са в зависимост от циркадните ритми в хипоталамуса, които се регулират с посредник – хормона мелатонин. Цикличните колебания на кр. налягане предполагат недостиг на мелатонин. Познаваме го като хапче за сън, но той е и ключов хипотензивен фактор. Високи нощни стойности, които не се повлияват от традиционните лекарства за кръвно, обикновено се коригират с приема на мелатонин. Добавянето му води до достоверно снижаване на налягането по време на сън.

melatonin-300

Мелатонин на Адифарм подава по 1 мг от хормона на таблетка. Синтетичният аналог оказва адаптогенно, седативно, сънотворно въздействие и нормализира циркадните ритми.

Ликопен за кръвно

Ликопен е пигмент, който придава червен цвят на растителния плод, и е мощен антиоксидант. Най-много го има в доматите, динята, розовият грейпфрут.

При проблемни състояния храната е ненадежден източник. 12 мг ликопен на ден намаляват систоличното налягане с 5 пункта, което е аналогично по ефект на много хипотензивни лекарства (не влияе на диастоличната стойност). Клинични изследвания засичат отличен ефект при пациенти със 120 – 139 mm Hg и хипертония ок 140 mm Hg горна граница. Колкото по-висока е дозата на ликопин, толкова по-силно се снижава систоличното налягане.

Mega-Lycopene-300

Mega Lycopene подава екстракт от домат с високо качество в доза от 15 мг. Тази концентрация нормализира функционирането на сърце и кр. съдове, поддържа здравословно развище на налягането. Има и други допълнителни ефекти, които се виждат в линка.

Лекарства за кръвно без странични ефекти

За жалост медикаментите притежава съпътстващи негативи. Медицината говори не за липсата на такива, а за продукти с по-малко реакции.

Като безопасни се разглеждат диуретиците, които в ниски дози са предпочитани за възрастните хора. И пак не е изключено повишаване на холестерола в кръвта. По възможност се въздейства не с лекарства, а с натурални компоненти като пикногенол, омега 3 и др.

Пикногенол

Той е биологично активно съединение, възстановяващо кръвния оборот през съдовете, укрепва стените на капилярите, поддържа налягането с акцент върху систоличната стойност. Заедно с това снижава риска от тромби, последствията от крампи, разширени вени и хемороиди.

Pycnogenol-300

Pycnogenol на Натурал Факторс подава патентован екстракт от специален бор, който гарантира 15 мг от нужното съединение и минимум 65% процианиди. Схема 3 Х 2 капсули осигурява изразен благоприятен ефект.

Омега 3 за сваляне на високо кръвно

Тази полиненаситена к-на се предпочита за болни с хипертония, която се асоциира с метаболитен синдром и съпътстващ диабет от втория тип. Забавя прогреса на атеросклероза и значително снижава риска от повторен инфаркт. Изменя спектъра на липидите в кръвта, като преимуществено снижава триглицеридите и вредоносния холестерол. Потиска тромбогенезата и съответно снижава смъртността от атеротромбоза.

  • Адекватната доза за лечение е 1 г (1000 мг). Добавките на Фортекс и Абофарма са сред продуктите с точната концентрация.
Калий за сваляне на кръвното

Калият е с ключова роля в работата на сърцето и съдовата с-ма, регулира налягането чрез отпускане на съдовите стени, помага на сърцето да действа ритмично, балансира нивото на течностите. Калият намалява кр. налягане и предпазва от патологии, свързани с недостига му. Диуретиците, употребявани против повишено кръвно, могат да причинят загуба на калий.

  • Адекватната доза за противодействие на повишено кръвно е минимум 2000 мг за ден.
Най новото лекарство за високо кръвно

Такива има във всяка група хипотензивни препарати. Научните лаборатории постоянно създават все по -ефикасни и безопасни лекарства. По-рано хипертониците пиеха по 10 вида таблетки, а сега се дават комбинации, които събират нужното в едно хапче. Методите също се изменят, новите лекарства действат дълго – с един прием се контролира налягането за 1 – 3 денонощия.

  • Пример за нови добри комбинации са АСЕ инхибитор + диуретик, + амлодипин, сартан + амлодипин, сартан + диуретик, бета блокер + амлодипин и др.
Чай Демир бозан за лош холестерол и кръвно

demirbozan-300

Билковите препарати са идеални за трайно справяне с повишаванията. Техен плюс е, че се ползват самостоятелно и в комбинация с назначените лекарства.

Оригиналният сбор от билки Демир бозан повлиява системите и механизмите, които се отразяват на кръвното. Той редуцира липидите в кръвта, противопоставя се на образуването на холестеролови плаки, оздравява съдовите стени, разрежда кръвния поток и като следствие отрегулира цялостната работа на системата.

В допълнение билките успокояват и релаксират, премахвайки стресовия фактор за хипертония. Билковият комплекс не подхожда за бърза помощ при пикови стойности. Оригиналният Демир бозан работи с натрупване на ефекта, като постепенно се справя със съществуващите негативи.

Екстракт от чесън за сърдечен ритъм

Сред народните прийоми за нарушения в сърцето и кръвния оборот изпъква чесънът. Той снижава нивото на вредоносния холестерол, частично разтваря атеросклеротични плаки, контролира завишени с-сти на налягането, отстранява спастични явления в малките съдове.

По-ефикасен от консумацията на чесън е чесновият екстракт с голяма концентрация на биологични компоненти. Плюс на капсулираните добавки е липсата на специфичния мирис.

Сок от червено цвекло

Той леко снижава артериалното налягане при условие, че се приема ежедневно. Максималният му ефект се проявява след 2 – 6 часа. Капацитетът на това средство е понижение с 6 – 11 пункта.

Екстракт от шафран като хапчета за кръвно

Подправката има антиоксидантна активност, поддържа здравето на артериите и малките съдове. Оказва противовъзпалително въздействие върху сърдечно-съдовият сегмент. Има десетки други ефекти върху тялото.

Добавките с шафран са в най-високия ценови сегмент, защото и самата билка е най-скъпата в света. 60 капсули със съдържание 14 – 30 мг струват от порядъка на 70 – 85 лв.

Хибискус (червено каркаде)

И традиционната медицина ползва това растение за третирането на високо кръвно. Качествата му са потвърдени клинично. Билката работи като диуретик, снижава холестерола и др.

Концентриран екстракт се предлага под имената Флавоцел, Сангвинор и др.

Черен кимион при сърдечна недостатъчност

Намалява чупливостта на съдовете, укрепва сърдечния мускул, нормализира ритъма, препятства тромбообразуването – няколко причини кимионът да влияе на сърцето. Ползва се на отвара, като масло, а има и капсули с точна дозировка.

Вижте и ТОВА: Излекувах се от високо кръвно. Билкови хапчета. Действие на мента, глог и валериан. Венус форте и чай за трайно сваляне.

Видео: Д-р Цанко Стефанов за сваляне без лекарства.

ТУК се прави поръчка за Демир бозан, а това са телефоните: 0899 58 28 32, 0897 039 295, на които можете да получите информация!
4.5/5 - (2 votes)

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Лекарства за високо кръвно без рецепта

  1. Трябваше да се ориентирам кой е оригиналният Демир бозан, но съм доволен, че отделих време. Супер ми действа!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *