Невробекс. Цена, мнения

Какви мнения има за Невробекс? Цена и откъде? Neurobex и магнезий. Колко време се пие? Милгама по-добра ли е?

Нека да стартираме с това, за което ни питат: Откъде да купим Невробекс на най-добра цена? По-долу ще продължим с мненията, колко време се пие. С магнезий или без? Милгама по-добра ли е?

Ето как можете да се снабдите с Демир бозан (на място или с поръчка за доставка!) Вижте ТУК!
Откъде да купим Невробекс на добра цена
НЕВРОБЕКС на Тева НЕВРОБЕКС на Актавис
НЕВРОБЕКС ТАБЛ Х 60 ТЕВА НЕВРОБЕКС ТАБЛ Х 30 Д
Виж цена Виж цена

Невробекс е комбинация от витамини В, нужни при хиповитаминоза и за лечение.

Какво има в Невробекс
компонент милиграми
тиаминов нитрат (В1) 15
пиридоксинов хидрохлорид (В6) 10
цианкобаламин (В12) 0.02

Мнения за Невробекс от БГ Мама и др.

За нерви, за красота, за болки, за зъби, просто защото са полезни – има десетки причини за употребяването на Невробекс.

Във форумите не се поставя под въпрос полезността. Потребителите питат за дозировка, например защото лекарят е изписал тройна и четворна доза спрямо написаното в листовката.

Изяснява се, че концентрациите в Невробекс са ограничени, по което отстъпва на други продукти като Милгамма например (макар че се води безрецептурно лекарство).

ВАЖНО: Вижте още мнения за Невробекс и дайте и своя отзив ТУК, в нашия форум с коментари! Доволни ли сте?На каква цена го взехте? Имахте ли странични ефекти и какви?

Милгама или Невробекс?

Обикновената Милгамма съдържа само витамините В1 и В12, но в пъти по-високи концентрации – 50 мг и съответно 0.25 мг. Това прави Милгамма сериозно лечебно средство при тежки патологични процеси – възпалени нерви например, когато се търси скоростно възстановяване. Невробекс също лекува, но по-скоро подкрепящо, а не самостоятелно.

Милгамма® N има точният състав на Невробекс с трите витамина, но и тук дозировките са драстично по-високи. В1 е 40 мг, В6 е 90 мг, В12 – 0.25 мг. Освен това е вложен мастноразтворим В1 (бенфотиамин), който е от по-високо качество.

Невробекс 03

Тези препарати са като Невробекс по състав, но само Неврогон е подобен и по концентрация

Колко време се пие Невробекс и как? Прием

Ниските концентрации на витамини позволяват Невробекс да се приема продължително, почти в постоянен порядък (това при Милгамма не е възможно). Производителят предписва дозата от 3 – 4 Х 2 – 3 таблетки или максимум от 12 броя за 24 ч. Все пак се очаква конкретното предписание да се прецени от лекар.

Всичко за Невробекс, което да знаем

Приемането на комбинацията от трите ключови В-витамина подпомага неизброими процеси в тялото – обменни, неврологични. Повлиява възпалителни процеси и съдейства при изменения на тъкани (дегенерация) в двигателния апарат. Производителят не успява да изброи всички възможни употреби на препарата, затова обобщава:

 1. За лечение на хиповитаминоза;
 2. При възпаления и дегенерация в нервната система;
 3. При възстановяване след болести, алкохолно обременяване, отравяне;
 4. При  кожни патологии.

  Невробекс и Демир бозан 04

  Доставка на витамини от храната

Да видим по-конкретно за какво служи Невробекс.

 • Невробекс при изтръпване на ръцете – изтръпването и мравучкането понякога се провокират от неправилна поза, но не по-рядко показват засягане на периферни нерви (парестезии) и възпалителни патологии в нервната с-ма (невропатии и радикулоневрити). В-витамините са с висока ефикасност при цитираните изменения;
 • При възпаления, полиневрити и неврити – процеси, засягащи нервите от периферията (независимо от генезиса). Витамините ускоряват възстановяването на нервната проводимост и функционирането, тушират патологичните процеси;
 • При алкохолизъм и отравяния се проявяват алкохолни, инфекциозни и токсични полиневрити, които адекватно се третират в В-витамини;
 • Невробекс при главоболие и паник атаки – витамините от гр. В се използват за лекуването на болка с  разни локации. Те самостоятелно са достатъчно обезболяващи, стига дозата да кореспондира със силата на симптома. Причината е, че те са невротропи и съществено влияят върху ЦНС. Приемат се против депресия, биполярно, паническо и други разстройства на психиката. Впрочем тук е полезна поддръжката и от витамин В9, който не п рисъства в Невробекс;
 • Невробекс при болки в кръста – лечението на тези витамини е ефикасно при невралгии, миалгии и други причинители на болезненост в двигателния апарат, включително в зоната на кръста;
 • При акне, псориазис и др. кожни заболявания – тиамин се прилага в лечението на екземи, псориазис, лупус, фотодерматози, себорея, различни лишеи, алергични прояви по кожата, витилиго, хейлити, обикновено акне и пиодермии, кандидоза. Липсата на В6 се разглежда като причина за много от цитираните патологии, особено за атопичен дерматит, стоматити, себорея. В 12 повишава специфичната съпротивляемост към бактериални инфекции;
 • При косопад приемът на В-витамини подпомага възстановяване на обменните процеси в нормален порядък. Недостигът на компонентите на Невробекс се обвинява за кръговиден и себореен косопад.

neurobex--2-300

Невробекс към момента има един вариант в три опаковки. По-рано продавания Невробекс Актив не е наличен.

Таблетките се продават в кутии по 30, 60 и 150 бройки, за да се отговори на конкретната нужда на потребителя.

Състав

Невробекс съдържа три витамина, чиито наименования и концентрации даваме в таблица.

Съществено е потребителят да знае допълнителните вещества за оформяне на таблетка – това са лактоза, нишесте и оцветител. В листовката се предупреждава за наличие на глутен от нишестето (около 2.2 мкг на таблетка), което е съществено само за носителите на цьолиакия.

Противопоказания и странични ефекти

Като лекарствено средство, Невробекс е подробно изследван за негативи (витаминните добавки не се проверяват). Производителят предупреждава да не се ползва Невробекс при тромби в кр. съдове, завишени еритроцити, тежка недостатъчност на сърцето (има риск от задух и отоци), стенокардия.

 • Нежелателни прояви от трите Бе са обилно потене, сърцебиене, кожни явления като сърбене, обрив, има единични случаи на задух и шок.
 • Основното предупреждение е срещу предозиране на В6 като количество, но и като продължителност на приема. Рискът е от увреждане на сетивни нерви.
Демир бозан като заместител

Противодействието на стреса и лечението на последствията от него ефикасно се провежда и с някои билкови средства. Ефикасен заместител на В-витамините в тази посока е комбинацията Демир бозан. Той е показан при емоционални сривове, след тежки събития, а също и при сериозни патологии на психиката като депресия, паническо разстройство, фобии и др.

Демир бозан е алтернатива и за лечението на възпалителни процеси. Той укрепва нервната с-ма на централно и на периферно ниво. Има приложение в лечението на неврологични патологии като съпътстващо средство. Пречиства кръвта и повишава ефекта от приеманите класически лекарства.

Билковият микс е доказано средство за лечението на шум в ушите, болки в главата, виене на свят, състояния на умора и вялост. В тези направления той се комбинира добре с витамини, а помага и самостоятелно.

Невробекс и магнезий

В-витамините може и трябва да се приемат с магнезий, така те са по-ефективни. Дозата да съответства на дневната норма. Комбинацията се назначава най-много от гинеколозите и невролозите.

Не е нужна пауза между приемите на витамините и магнезия. Множество производители ги съчетават в една таблетка.

Качествен източник на магнезий са препарати като Магнерот и Магне В6.

Невробекс и Геритамин

Геритамин представлява комбинация от витамините А и Е. Приемат се при кожни патологии и за подкрепа на кожата и придатъците. В-витамините също подпомагат лечението на кожата. Това е сферата, която налага съчетаването на Невробекс и Геритамин.

Вижте и ТОВА: Атаракс и Невробекс при паник атаки. Мнения и странични ефекти. Има ли пристрастяване? Схема за спиране.

По този повод да подчертаем, че има две ограничения в комбинацията на витамините – това са С + В12 и D + Е + К (никога не съчетавайте на едно пиене).

Видео: Най-честите неврологични заболявания – симптоми.

ТУК се прави поръчка за Демир бозан, а това са телефоните: 0899 58 28 32, 0897 039 295, на които можете да получите информация!
5/5 - (1 vote)

Enjoyed this post? Share it!

 

3 коментара по “Невробекс. Цена, мнения

 1. Поради стрес който е продължителен пия демир бозан оригинала и витамини, но други са, джеймисън.

 2. Невробекса не е за лекуване на нерви, добавка – да, но лекуване няма как да стане.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *