Какво се пие при сърдечна невроза? Симптоми, признаци, лечение, форум

Ето какво се пие при сърдечна невроза. Симптоми и признаци на заболяването. Лечение с билки и по стандартния начин. Форум с коментари. Действие на Релаксофитол, Валидол, Амитриптилин, Нитроглицерин.

Сърдечна невроза (кардионевроза) е психосоматично заболяване. Значи психологическото състояние на човека пряко влияе върху тялото му, конкретно тук – върху сърцето му.

Ето как можете да се снабдите с Демир бозан (на място или с поръчка за доставка!) Вижте ТУК!

При сърдечна невроза се появяват реални физически симптоми, в това число и болка в сърцето. Те подбуждат пациента да търси лекарства. Но реално основание за пиенето на лекарство може и да няма.

Какво се пие при сърдечна невроза?

Сърдечната невроза по-често не предполага приемането на сериозни медикаменти. Полезно е да се вземат препарати за стабилизиране на нервната система – успокоителен чай от лайка, жълт кантарион, плод глог, маточина, настойка от валериана или мента. В краен случай – Валидол или Белергамин.

какво се пие при сърдечна невроза 01

Това е най-правилният подход при такава диагноза

Дори трайното лечение обикновено се ограничава с растителни таблетки и билкови сборове. Само при най-напредналите случаи могат да бъдат изписани антидепресанти, транквилизатори или сънотворни. При болки в сърцето имат място и аналгетиците.

Първа помощ в домашни условия

За купиране на пристъп у дома направете няколко лесни стъпки:

 • Измерете кръвното и пулса. Възможно е да видите отклонения в показателите (което е опасно само по себе си). В такава ситуация извикайте линейка;
 • Отворете прозореца и доставете свеж въздух в помещението;
 • Сложете болният да легне. Ако се задушава, повдигнете го на възглавници (гърдите на по-високо), за да не се влоши;
 • Дайте валериана на таблетки или Белергамин (фенобарбитал) за успокояване и нормализиране на работата на сърцето – ако сте убеден, че липсва органичен проблем;
 • Дихателни техники за регулиране на сърдечната дейност;
 • При загуба на съзнание извийте главата на болния настрани, за да не се задави при повръщане. Освободете езика;
 • Наблюдавайте състоянието на пациента. Успеха на предприетите стъпки ще се докаже със стабилизиране на състоянието му.
Как се лекува сърдечна невроза

При лека и средна степен лечението е домашно, при тежка – болнично. Използват се:

 • Психотерапия – когнитивно-поведенческа, хипноза, релаксация. Работи се за овладяване на страха, отчаянието, безпомощността и убежденията на пациента, че животът му е застрашен;
 • Психотропни средства – когато психическите нарушения се задълбочат или не се поддават на нелекарствена корекция. На първи план са растителните седативи и успокоителни като валериана, дяволска уста, Демир бозан и др. Едва при липса на ефективност се минава на невролептици, антидепресанти или транквилизатори;
 • Медикаментозна терапия – при инфекция се назначават антибиотици или противовирусни препарати + витамини. При ендокринни нарушения – хормонални средства. При средно тежко протичане се допълва с аденоблокатори и лекарства за норализиране на пулта;
 • Физиотерапия – усилва действието на билките и медикаментите, позволява да се намали дозата, ускорява оздравяването, нормализира ЦНС. Използват се рефлексотерапия, електрофореза, хидромасаж и др. При респираторен синдром – дихателна гимнастика.

Какво да направим сами:

 1. Да си създадем режим на деня, като времето за сън е винаги едно и също;
 2. Да се храним с богата на витамини храна, без мазно, солено, пикантно и др. вредности;
 3. Да спрем алкохола, никотина, силното кафе;
 4. Да увеличим физическата активност. Подходящи са фитнес, колоездене, гимнастика, плуване;
 5. Да разширим заниманията си с хоби, нови приятелства или др., които носят положителни емоции. Помагат туризмът, почивките, пътешествията.
Лекарства при сърдечна невроза

При остра симптоматична картина като начало се започва с меки успокояващи средства на билкова основа – настойки от глог, маточина, валериан, мента и др.

Ако се наблюдават сериозни нарушения на поведението, е възможно да се изпишат:

 • антидепресанти (Амитриптилин, Грандаксин, Анафранил, Аритави, Сертралин, Бифлокс и др. );
 • транквилизатори (Диазепам);
 • адреноблокатори (Метапролол, Тразикор, Атенолол, Пропранолол);
 • сънотворни (Зопиклон, Екодорм, Стилнокс, Дормиплант);
 • обезболяващи средства (Валидол, Валевит, Валериана).

Действие някои лекарства

 • Релаксофитол – това е съчетание от растителни екстракти, магнезий и Вит.В6, което бори стреса и изхабяването на нервите от преумора. Поставя акцент върху съня и тревожността. Има слаби възможности за помощ в момент на криза, но помага в дългосрочен план за преодоляване на неврозните състояния;
 • Валидол, Валидолекс и Дарвалидол – таблетки с форма на ментола, които отпускат ЦНС, разширява съдовете, сваля налягането. Таблетката се топи под езика и са разрешени без риск до 4 бройки за деня. Подобно, но в пъти по-силно е въздействието от Нитроглицерин. Разликата е, че Нитроглицерин се изписва, докато ментоловите таблетки се набавят свободно. Някои от тях като Валидол Ваминтол дори се водят хранителна добавка;
 • Амитриптилин и други антидепресанти не се приемат за овладяване на сърдечна невроза. Те се назначават в рамките на цялостно лечение, ако е нужно в такава степен. Подобни таблетки се прецизират и като доза.

Следващото мнение, както и тези по-долу сме получили през формата си за коментари. Обикновено молим авторите на по-интересните отзиви да ни изпратят и своя снимка. А какъв е вашият опит със сърдечната невроза? Какво ви плаши най-много? Какво ви помогна? Споделете действаща рецепта, с която се подкрепяте и лекувате. Пишете в нашия форум за сърдечна невроза по-долу или направо ТУК!

Разказ №1: Сърцето страдало и от нерви!
какво да пия при болки в сърдечната област

Драгомир Михайлов от Разград

Имах сърдечни пристъпи няколко месеца. На моменти бяха силни, на моменти изчезваха. Ходих на изследвания, ЕКГ правих, мериха ме, преглеждаха… Имах дребни отклонения, но нищо сериозно. Нищо не обясняваше силните ми кризи, чак до прага на смъртта. Провериха за аритмия, за исхемична болест, за атеросклероза. Не бях в идеално състояние, но не бях и болен.

Докато търсеха причината, аз се влошавах. Почти не можех да спя. Едни киселини – ужас, да не хапнеш и хапка. На моменти се задушавах, треперех, потях се. За болките в сърцето да не обяснявам.

Първа се сети какво ми е моята съседка – то смешно, но понякога случайността ни насочва. Така и така, знам за Демир бозан. Пий, ще те оправи.

Демир бозан бил за нерви – ами да, правилно! Бързо ме отпусна и кризите намаляха. Киселините останаха, другото почти се оправи. Сега съм ок. За сигурност пия по кутия Демир бозан през няколко месеца, да съм спокоен.

Драгомир Михайлов от Разград

Лечение с билки

Множество билки са ефективни лекарства за невроза. Сърдечната разновидност също добре се повлиява от растителни средства. Дори някои от аптечните препарати са също на растителна основа.

Внимание! Всяка билка се изпробва върху конкретния болен с внимание. Възможни са разлики във въздействието – на един да понесе, а на друг пациент – не.

Билкови чайове при невроза
 • Цвят от жълт смил (сушен и млян). 2 с.л. са попарени в 250 мл вода и престояват цяла нощ под капак. Сутринта преди всякаква храна или напитка се изпива всичко наведнъж;
 • Риган – приготвя се аналогична на жълтия смил отвара, само че тази се пие по малко в течение на целия ден. Тази рецепта не става за бременни;
 • Чай от маточина – може да се пие ежедневно в охладен вид;
 • Отварка от бял равнец – по 1 с.л. преди хранене, курс от няколко седмици.
Демир бозан

А това е сбор от 6 билки, който често се определя „за нерви“. Растенията в него приоритетно лекуват психическата сфера, регулират емоционалността. Отпускат нервите и водят до дълбока и трайна релаксация. Тези билки не са като психотиците – имат високо ниво на безопасност и не водят до привикване.

Другото е, че билките в Демир бозан повлияват и соматичните симптоми. Те регулират кръвообращението, кръвното налягане, работата на на сърцето. Реално повлияват сърцебиене, гръдна болка и усещане за задух. Определено помагат при болки в главата, регулират съня. Поставя се контрол върху възбудимостта и премахват общата разбитост.сърдечна невроза симптоми, форум

В Демир бозан има силни седативни билки и компонент, който увеличава възприемчивостта на тялото към лекарствените средства. Така билковият сбор се приготвя на чай и се пие през 6-8 часа, което е напълно достатъчно да се поддържа стабилен емоционален фон.

Билковата комбинация се препоръчва при шок, високи нива на тревожност и при нужда да се увеличи устойчивостта на натоварвания и стрес.

Реално помага при конкретни психологични патологии като депресия, апатия, фобии и страхова невроза. Подходящи са за нервни кризи и при наличието на вегетативна симптоматика.

Какви са реалните ефекти от Демир бозан ще прочетете в края, където добавяме разкази на пациенти с диагнози от психическата сфера.

Лечебни бани за отпускане

Лечебни вани преди сън свалят нервната възбуда от деня, успокояват, отпускат и подпомагат преминаването към продължителен и дълбок сън. Някои действащи рецепти:

 • Корен от ангелика – сушен и смлян, се използва при нервни патологии, тревожност, истерия. 1 с.л. от растението се кипва с 3 л вода и се кисне до пълно охлаждане. Налива се във вана, като процедурата е половин час;
 • Корен от шипка – 100 г млян корен се попарва с 2 л вода (ври 30 мин.). След охлаждане се налива, като процед. е до 40 мин.;
 • Вана за сън – маточина, риган, мента, бял равнец, корен аир и борови пъпки. От всичко по 20 г. Сместа се залива с 5 л вода и ври 30 мин. След прецеждане се смесва във ваната.

Симптоми на кардионевроза

Водещият симптом е

Болка в сърцето

При кардионеврозата тя е притискаща, тъпа. Понякога болните я описват като остра, непродължителна, прерязваща в зоната на сърце, зад гр. кост, към лявата гърда. Нерядко се съпровожда с чувството, че сърцето спира, а после се забързва (учестено сърцебиене).

Болките при невроза и при физическа патология доста си приличат. Важно е да се различат, за да се предостави спешна помощ при инфаркт, исхемия (ИБС) и др. животозастрашаващи състояния.

Невроза или огранично заболяване?
Показател Сърдечна невроза ИБС, инфаркт и др.
Локализация Ясно локализирана Разлята, разпространява се в цялата гръдна област и към гърба
Продължителност Рядко продължава повече от 1 час и изчезва безследно При инфаркт и стенокардия боли с часове и дни
Зависимост от емоциите Лесно се провокира от емоционално напрежение и изчезва при отпускане Няма връзка с емоционалното състояние
Реакция на лекарства Не се влияе от нитроглицерин, но добре се купира от успокояващи и сънотворни Повлиява се от нитроглицерин
Резултати от ЕКГ, УЗИ и др. Не откриват органично изменение Видим болестен процес

Сърдечната невроза не се ограничава само с болката. Тя има широка симптоматична картина, която условносе разделя на психологически и физиологични.

 • Психологически симптоми са: неразположение, постоянна умора (и след почивка), плачливост и психози, склонност към депресия, тревожност, страх за сърцето, разсеяност, нарушения на съня.
 • Физиологични симптоми са: главоболие (постоянно или пристъпообразно), слабост, загуба на съзнание или виене на свят, болки в лявата гръд, тежест и притискане в гърдите, учестен пулс и сърцебиене, аритмия, замиране на сърцето, усещане, че сърцето бие в ребрата, тремор на крайниците и треперене на вътрешните органи.
 • Допълнителни прояви засягат дишането и храносмилането: болки в корема, подуване, гадене, киселини, диария или запек, усещане за заседнал залък в гърлото, недостиг на въздух, суха кашлица.
Рзказ №2: Как се оправих от кардиофобия
Признаци за сърдечна невроза, форум

Мая Овчарова от София

Направих кардиофобия, когато бяхме в Германия. Тревоги, несигурност, две малки деца с нас. Проблеми с квартирите, пренасяне… Бях на 32 г., когато започнаха сърдечните кризи. Наложи се да се приберем в България.

Започнах Демир бозан преди да си дойда. Майка ми прати колет, да не стоя без лечение. Билките веднага овладяха положението, а заради тях бързо стигнахме до диагноза. Лекарят каза, че въпросът е психически, щом сърдечната болка се успокоява с билки.

Забраниха ми да се натоварвам и да се тревожа. Да не се връщам в Германия! Продължих лечението с Демир бозан, лекарят ми напълно ги одобри. Очевидно беше, че ми помагат. Сърцето ме отпусна, кризите спряха, оправих си съня. Падна вътрешното напрежение.

Тази година решихме да се върнем в Германия. Приготвяме се за есента. Вече съм добре, а и Демир бозан е винаги с мен.

Мая Овчарова от София

Невротични пристъпи 
 1. Те са кратки, продължават средно 15 мин., но за пациента са като цяла вечност;
 2. Признак на тежко, задълбочено протичане е увеличаване на пристъпите до 1 час с дълъг възстановителен период след това;
 3. Пациентът през време на кризата се нуждае от външна поддържка – да се успокои, да бъде изведен на чист въздух, да се освободи врата от дрехи и пристягане;
 4. В чуждо присъствие болният идва на себе си по-бързо.

Сърдечната невроза е парадоксално състояние на тялото. Симптоми на заболяване има, при това те са достатъчно ярки и притеснителни. Болката е истинска и силна. Но болест няма. Тя се развива на психологическа основа и в голяма степен е от самовнушение.

Какво е сърдечна невроза и как да я познаем?

Сърдечна невроза – това е сърдечно разстройство на психическа основа. Болката и другите признаци са реални, но човекът е напълно здрав. Физически. Има болестен процес в психиката.

Други имена: кардионевроза, вегетативно-съдова или невроциркулаторна дистония, функционална кардиопатия, психовегетативен синдром.

Въпреки че органични изменения не се откриват, пациентите изпитват болка, сърцебиене, раздразнителни са и имат нарушения на съня.

Сърдечната невроза се получава цял букет от неблагополучия – в системи като сърдечната, нервната, дихателната и съдовата. Намалява се резистентността на организма към физически и психически натоварвания (стресови ситуации).

лекарства при тежест в гърдите

Две от най-популярните лекарства при тежест в гърдите

От пациентите със сърд. невроза в клиничната практика се срещат 30-40% с кардиални нарушения. При 70% от болните, постъпващи в отделенията за неотложна помощ, има подозрение на инфаркт или подобно жизнезастрашаващо състояние (заради сходната клинична картина).

Заболяването е силно разпространено, но не е точно описано статистически. Причината е, че болните с кардионевроза нерядко се лекуват от други неврологични или сърдечни патологии.

Причини за сърдечна невроза

Свързват сърдечната невроза с ритъма на съвременното общество. Първият пристъп се провокира от някаква стресова ситуация, от нервно, психическо или физическо изтощение. Възниква дисонанс между възбуждащите и потискащите механизми в мозъчната кора.

Нататък за оформяне на заболяването съдействат:

 • Лошият стил на живот (неправилно хранене, липса на пълноценен сън и на физическа активност);
 • Силни психически преживявания (с постоянен характер или остри епизодични);
 • Прекалена съсредоточеност в едно нещо продължително време (отговорна работа, учене);
 • Психическа преумора (неразбирателство в семейството, напрегнати отношения);
 • Вредни привички и стимулатори в огромни дози;
 • Инфекциозни, простудни и др. хронични заболявания;
 • Черепно-мозъчни травми;
 • Срив в ендокринната система (дефицит или дисбаланс на хормони);
 • Предразположеност на генетично ниво (наследственост).

Благоприятен фон за развиване на болестта при млади хора е лабилността на нервната с-ма, хиперчувствителност, склонност към истерични и депресивни реакции.

При възрастните патологията се подпомага от заболявания на ЦНС, провокиращи психоемоционална нестабилност.

признаци за сърдечна невроза, лечение

Разпознаваеми признаци

От сърдечна невроза страдат повече жени, защото ес.тестено те преминават етап на дисбаланс на хормоните – при половото съзряване, бременността, раждането и климакса. Също така дамите пият хормонални контрацептиви.

При мъжете кардионевроза, свързана с хормоните, се диагностицира през пубертета, при ендокринни разствойства.

Да подчертаем и още една от причините – инфекциите. Особено рискови са огнищните инфекцирания на горни дихат. пътища и на нервната с-ма – тук влизат хронични тонзилити, синузити, фарингити, трахеити, ОРЗ и неврити с различна локация.

Форми на сърдечна невроза, класификация

Формите на сърдечната невроза се различават по водещата проява.

Таблица

Форми на сърдечна невроза
Форма Водещ симптом
Кардиологична Основната проява е болка в сърцето
Паническа Основната проява е панически пристъп

 

Степени на сърдечна невроза
Степен на протичане Описание
Лека Пациентът запазва трудоспособността и социалната си активност. Затруднява се при утежнен физ. труд. Гръдната болка е умерена, появява се при психоемоционални или физически натоварвания. Респираторните болести не се отразяват на болния. Няма нарушения на ЕКГ. Няма нужда от лекарства
Средно тежка В значителна част от времето отсъстват симптоми или са слабо изразени. В периодите на обостряне трудоспособността намалява или временно се губи. Болката е изразена, без връзка с натоварване. Възможни сърдечни кризи. Внезапно започва тахикардия, пулс над 100 удара.
Тежка  Симптоматиката е устойчива и многообразна, засяга няколко органи и системи. Трудоспособността е критично снижена или напълно загубена. Постоянна тахикардия, нарушения на ритъма, високо кръвно, силен задух, отоци на краката, безсъние. Необходим е прием на системни лекарства
Усложнения

Сърдечна невроза рядко провокира усложнения. При продължително течение (без лечение) се задълбочават измененията в психиката. Могат да се наблюдават хипохондрия, фобии, депресивни реакции, влошаване на качеството на живота, ограничаване на активността.

При липсата на адекватна терапия кардионеврозата в крайна сметка се отразява и на сърцето – увеличава се вероятността от хипертония и исхемия, на различни видове аритмии.

Нарушава се възбудимостта, проводимостта, автоматизма и съкращаването на миокарда. Може да се влоши коронарното кръвообращение, което повишава риска от инфаркт.

лекарства при тежест в гърдите, нервно сърце и сърдечна невроза

Стандартните лечебни подходи – движение, спокойствие, добра храна

Диагностика

Симптоматиката е достатъчно ясна и очевидна, но лекарят е задължен да изключи органични поражения на сърцето и съдовете. Необходимо е да се изключат други соматични заболявания.

Дигностична последователност

 1. Преглед, анамнеза – към кардионевроза насочват младата възраст, продължителността на симптомите и връзката им с емоционални раздразнители. Проверява се за тремор, неспокойно поведение, потене, побледняване или зачервяване на кожата. Често се отбелязва засилена пулсация на сънната артерия, болезненост в ребрата. Размерът на сърцето е без изменение. Кръвното е лабилно, възможна асиметрия между двете ръце;
 2. Апаратна диагностика – ЕКГ оценява честотата и характера на сърдечния ритъм, изключва органични увреждания на органа като исхемия и др. С помощта на ехокардиография се изключват поражения на клапите, органични аномалии. Оценява се размерът на камерите, дебелината на стените (които при кардионевроза са в норма);
 3. Лаборатория – не се откриват повишени нива на левкоцити, СУЕ, С-реактивен протеин. Изключват се ревматоидни и др. имунни патологии. Проверяват се маркерите за увреждане на миокарда като миоглобин, тропонин и др.

Още информация и отзиви на английски: Симптоми на сърдечна невроза; * Лечение на сърдечна невроза; * Народни средства и лекарства.

Диагноза сърд. невроза се поставя по ясни критерии: продължителност на симптоматиката, връзка с провокиращ фактор, изразен психоемоционален компонент, липса на соматични патологии.

Диагнозата се смята за потвърдена, когато:

 1. Няма органично изменение на сърдечно-съдова, храносмилателна, дихателна с-ми;
 2. Проследява се зависимост между кризите и психически натоварвания (стрес);
 3. Психотерапия и прием на седативни лекарства оказват положително влияние върху състоянието на пациента.
Прогноза и профилактика

Сърдечната невроза напредва бавно и дава време за лечение. Ако то е своевременно и адекватно, няма риск от тежки усложнения. Прогнозата за пълно излекуване е благоприятна.

Профилактиката включва типичните балансиращи живота похвати като добро хранене, умерена физическа активност, изключване на вредните привички, своевременно лечение на инфекциозни болести.

Съществен пункт е навременната корекция на хормоналната с-ма при жените, особено през климакса. Да се избягват физически пренатоварвания и обременяване на психиката.

Ако забележите в себе си пристъпи на психоза, агресия или апатия, меланхолично поведение, хронична умора и др. признаци на психическо разстройство, най-разумно е да се застраховате срещу евентуално развитие на невроза.

Как? Подходящи са техники от психотерапията, билкови релаксатори като Демир бозан, работа върху собственото отношение към проблемите.

Пациенти разказват как са си помогнали с билките за нерви Демир бозан.

Мнения, отзиви и форум за сърдечна невроза

Напрегнатото ежедневие се отразява, хората масово проявяват психическа затормозеност. Спада прагът на издръжливост спрямо проблеми, стресови ситуации, неуспехи. Пандемията от коронавирус и домашната карантина допълнително свалиха психическата устойчивост.

Във форумите приоритетно се коментират билковите средства. Хората акцентират на безопасността, боят се от антидепресанти и психотици и предпочитат естествените средства.

Сред билките с подчертано положителни отзиви е комбинацията Демир бозан. Пациенти споделят, че са постигнали стабилизиране на емоционалната сфера и са се избавили напълно от физическата симптоматика, която най-много ги плаши – болката в сърцето, високото кръвно, учестения пулс и др.

Разказ №3: Успокоих сърцето си с билки
кафе сърдечна невроза, симптоми, какво да пия?

Михаил Стойчев от Варна

Започнах да вдигам кръвно. През няколко дни, бум – на 200. Минах на диета, спрях пиенето, цигарите намалих – не и не! Току ми стане призлее и като премеря – кръвното гони 200.

Изплаших се заради сърцето – взе да пърха, да блъска, да трепери. Помислех, че правя инфаркт и айде…  Оказа се сърдечна невроза. Значи здрав съм, но се разтрисам от нерви. Хванах кога става – като ме изнервят и съм готов!

Започнах да се лекувам с Демир бозан. Веднага видях хаир – моментално ме успокои и вечерта спах като бебче. На другия ден чаках да дойде времето за чая. Пак ме отпусна, стана ми светло пред очите.

Не е пристрастяване, категорично! Просто видях реална помощ, реално лечение от тези билки. Сърцето спря да пърха. После се прекратиха кризите, болката, пиковете на кръвното. Хубаво е, че реших проблема евтино, бързо и с билки.

Михаил Стойчев от Варна

Домашно лечение на страхова невроза. Билки, мед, лекарства (рецепти)

По какъв начин възниква вегетативна дисфункция на сърцето, се показва във видеото:

ТУК се прави поръчка за Демир бозан, а това са телефоните: 0899 58 28 32, 0897 039 295, на които можете да получите информация!
Rate this post

Enjoyed this post? Share it!

 

8 коментара по “Какво се пие при сърдечна невроза? Симптоми, признаци, лечение, форум

 1. Добър ден! През февруари започна да ми притъмнява, да се олюлявам, да губя равновесие. Получавам слабост след ядене, трябва да легна. Кажете ми, дали е сърдечна невроза?

 2. А сърцето боли ли ви? Ако не ви боли, няма да е сърдечна. Аз пък пиша заради Демир бозан. Пила съм го за сън – препоръчано от лекар. За около месец се излекувах напълно.

  • Аз се лекувам с хапчета Деяксит розави и сам много доволна и мен ме болеше сарцето неможех да се храния мислех че умирам но се оправих с. Деяксит за 1 година

 3. Аз съм с такава невроза. Лекувал съм се с хапчета за сън и психотерапия, но не помогнаха много. На 3-4 месеца правя кризи. Влоших се откакто почна вируса. Потя се, сърцебиене, особено на новините.

 4. Господине, щадете си сърцето, не гледайте новини. Пийте нещо успокояващо – мента, валериана или друго билково. Очевидно лошите новини не ви понасят, пазете се! По-добре четете новиниет, не ги гледайте, за да намалите съпреживяването.

 5. Валидол е без рецепта и е много евтин. Доволна съм от валидол + глюкоза, по-силно е. Също така съм доволна от хапчетата Алора, почти веднага ме успокояват.

 6. Пих Релаксофитол и хапчетата Хепи дей, грифония с 5-НТР и още няколко с хормона на щастието, даже силният на Суонсън. Помощно стават, и като се пият предварително. Когато се усложнят нещата, по-добре Белергамин или розовото хапче.

 7. Не знам защо споменавате тежката артилерия кат Амитриптилин, много е опасно да се пият антидепресанти особено при елементарни неща като неврозите. Хора, не рискувайте с лекарства, опитайте първо билковите неща!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *