Успокоителни на билкова основа и безобидни хапчета за нерви и успокоение

Кои са добрите успокоителни на билкова основа? Какви безобидни хапчета за нерви може да се ползват? Как помага Демир бозан за успокоение в съчетание с билкови хапчета? Какво да пия като билкови успокоителни?

Представяме ви две писма от наши читатели, които първо се изказаха в групата ни във Фейсбук „Живот и здраве“. Там направихме допитване за най-добрите безобидни билкови хапчета за успокоение на нервите. Авторите на най-интересните мнения поканихме да ни дадат повече подробности. Те се съгласиха да го направят, като ни предоставиха и свои снимки. Ето първото:

Ето как можете да се снабдите с Демир бозан (на място или с поръчка за доставка!) Вижте ТУК!

Мнение №1: Моите най-добри билкови хапчета за нерви

Ето кои са средствата, които съм пробвала:

Билков екстракт от блатен тъжник „А-Я“
успокоителни на билкова основа

Блатен тъжник на хапчета

Пила съм го доста време. Има 20 капсули вътре за 5.89. Същото нещо на същата цена се продава и под хормата на сол 50 милилитра, но капсулите ми харесват повече. Успокояват, това е главното. Тези капсули обаче не съдържат само блатен тъжник, а също и жълт кантарион, маточина, валериана, хмел и глог. В един момент разбрах, че имам непоносимост към кантариона и го спрях.

Жълт кантарион в Ремотив на табл.
билкови хапчета за нерви

Ремотив на капсули

За непоносимостта си към жълтия кантарион разбрах, след като пих таблетки Ремотив по 250 милиграма за успокоение. Те съдържат сериозно количество от кантариона. Получих влошаване. Иначе хапчетата са хубави и помагат на тези, на които им понасят. Личният ми лекар ми каза да ги спра, а също и тези с блатния тъжник, за да не си увредя тотално психиката.

Още в текста: Как избирам билкови хапчета за успокоение на нервите? Кои са най-добрите и безобидни хапчета за нерви? Моите средства за трайно успокоение. Действие на Демир бозан. Успокоителни лекарства и др.

Маточина на капсули
Маточина, билкови хапчета за успокоение на нервите

Маточина на билкови хапчета

Маточината на капсули е нещо наистина добро и съвсем безобидно. Намира се вносно на Лайм балм за 25-26 лева, но сигурно има и по-евтини неща. Споделете, ако намерите, по-долу в коментарите. Идеално е за успокоение и за приспиване. Но не може да се пият като бонбончета, защото спират да действат и почват да имат обратния ефект.

Хмел на капсули
Хмел на хапчета, добро лекарство за нерви

Хмел на хапчета

Също е чудесно нещо, даже е сравнително евтино, защото 100 капсули могат да се открият на цена от 16-17 лева и все едно съм пила бира. Става ми такова едно замаяно и ми се доспива. Не е хубаво да се пие през деня, както и бира не бива да се смуче през това време, защото забравяш да работиш. Почваш да мислиш за свои си неща и се разсейваш. Но за успокоение на хора без работа е ок. Препоръчвам капсулите на Нейчърс Уей.

Демир бозан
Демир бозан, билкови успокоителни

Оригиналният Демир бозан изглежда така.

Той не е на капсули, а на чай, но най-добре върши работата на всичко избрано до момента. Защото за 1-2 месеца прием се оправяш и после можеш да го спреш. Докато хаповете първо нямат окончателен ефект, после започват да намаляват действието си при по-дълъг прием и пак ставам нервна, дори когато ги пия. А чая не просто успокоява, той лекува. Не е евтин. Ако искате да вземете от хубавия, който наистина работи, той струва 43 лева. Има и по-евтини нискокачествени боклуци, които обаче може и повече да ви изнервят. Просто името „Демир бозан“ се ползва от различни търговци с цел печалба. Аз говоря за чая на „Фарма витал“. Другите ги пийте на своя отговорност и после не ме търсете да ми се карате защо не действат. Аз препоръчвам само оригинала, другите – не.

Анелия Михайлова за нейните хапчета за успокояване на нервите

Анелия Михайлова

Ваша: Анелия Михайлова от Варна

Мнение №2: Моето търсене на безобидни хапчета за нерви.

Какви билкови хапчета за успокоение на нервите съм пробвал. Действието на всички лекарства за нерви. Как помага Демир бозан за нерви. Кое се взима без рецепта?

Ще ви разкажа за своя опит с различните лекарства за нерви и как в крайна сметка успях да си стабилизирам състоянието.

Хората се хвърлят в интернет да търсят хапчета. Днешният ритъм на живот оставя малко шанс на човека да се размине с лекарствата, включително и в крайна сметка да посегне към различните успокоителни. Мнозина смятат това за личен проблем и не споделят с близките и приятелите си, а също така избягват и да се консултират с експерти, знаейки, че те ще им предпишат нещо нежелателно, или ще им открият куп заболявания, за които те са се надявали, че ги нямат.

Затова директно се обръщат към първия фармацевт в близката аптека или търсят първото попаднало лекарство за нерви в интернет на принципа на пробата и грешката. В интернет обаче резултатите често са манипулирани. Те излизат най-отгоре като реклама и за човека е лесно да се заблуди. Трудно е да намериш реални потребители на лекарства, които да дават истински и доверителни отзиви за тяхното действие.

Целта ми е да дам реално мнение. За тези хора се реших и аз да напиша това писмо, за да ги предпазя от грешните ходове, които самият предприех, и да се насочат колкото се може по-бързо към правилните средства и лекарства. Ето, аз съм реален потребител и всеки може да се свърже с мен чрез формата за коментари, да ми зададе въпрос и да получи отговор. Ако нещо не знам или не съм го изпробвал още като хапче или друга форма на лекарство за нерви, имам идея къде да попитам, така че да получа сериозен отговор на който може да се вярва. Няма да търся в Гугъл.

Още хапчета за сън без рецепта (тоест безобидни):

Билкови хапчета за сън. Кое е най-доброто лекарство?

Как действат седативите (успокоителни)?

Най-добри са успокоителните лекарства за нерви или така наречените седативи. Те са призвани да потискат раздразнението в нервната система.

Успоредно с усмиряването на дейностите в подкорието на мозъка, те правят сърцебиенето по-ритмично, не забързано и ударите на сърцето стават по-равномерни. Седативите тушират агресивността, склонността към ядосване и сълзи. Потискат и вегетативната нервна система, като намаляват потенето, треперенето на ръцете, отслабват спазмите на дебелото черво.

Друга характерна черта на седативите (въпросните успокоителни лекарства за нерви) е, че помагат за заспиването, без сами по себе си да бъдат приспивателни и без да забавят ритъма на дейността в кората на главния мозък. Тези средства не по-малко и не по-зле успяват да нормализират физиологическия сън и да облекчат заспиването. Това те постигат, обирайки повишената чувствителност към всякакви вътрешни и външни дразнения, които ни пречат да заспим.

Още идеи за успокоителни (по-силни):

Безопасни успокоителни. Розови хапчета за нерви и билки

Опасност при съчетание със сънотворни и други

В съчетание с успокоителните усилват своето действие такива силни таблетки като сънотворните, невролептиците (антипсихотици), транквилизаторите и обезболяващите. Затова те не бива да се смесват и приемат своеволно, защото някое от тях може така да се засили откъм действието си, че да се събудите след няколко дни и да не знаете как се казвате. Допускал съм подобни грешки, затова предупреждавам. А в комбинация с малко или повече водка може да бъдат директно смъртоносни, както е известно. При всички случаи ако се прибегне до комбинирано вземане на подобни лекарства, трябва решително да им се намалява дозировката, иначе ще има неприятно изненадани.

Успокояващите лекарства принципно се дават при лечението на неврастения и неврози от всякакъв вид. В качеството си на помощни средства силните успокоителни се приспособяват и за отстранение на разстройствата на съня. В комбинация тези препарати се използват за терапия на ранните етапи на заболяванията, свързани с високото кръвно (хипертоничната болест), на предменструалния синдром, а също така и на синдрома на раздразненото дебело черво.

Още инфо по темата на английски: Ефективни ли са билковите хапчета за нерви? * Кога хапчетата за успокоение на нервите са безобидни? * 6 билкови успокоителни, които ще ви помогнат за заспите по естествен начин.

В идеалния случай всяко лекарство от сферата на успокоителните трябва да бъде предписано от лекар, защото иначе може да се чудите откъде са ви дошли проблемите. В края на краищата зад всеки обикновен нервен срив може да стои началото на сериозно психическо разстройство, а всекидневната раздразнителност може да скрива зад себе си сериозен хормонален проблем или тежка болест на вътрешните органи. Така че самолечението може да се окаже с доста неприятни и тежки последствия. Даже е твърде вероятно да се получи точно така, когато става въпрос за успокоителни, вземани без назначение от лекар.

какво да пия за успокоение

Мартин Александров

Въпреки това броят на хората, които са се престрашили сами да си „изпишат“ нужните лекарства на базата на информацията от интернет, от година на година става все по-голям. Затова е по-добре читателите подробно да бъдат запознати с особеностите на различните седативи, които се предлагат днес в аптеките. Затова и седнах да ви пиша моето писмо. Искам да ви предпазя от груби грешки, но и да ви насоча към безвредните билки, които може да ви свършат работа.

Специално при успокоителните не се срещат чак толкова много странични ефекти, както при другите лекарства за нерви. Например те по-трудно предизвикват привикване и рядко при тях се проявява синдромът на рикошета. Лекарствената зависимост е главно на психично ниво, като организмът не се „обажда“ така интензивно, както при другите. Опитал съм какво ли не. Най-силното от тях е Ксанакс:

Ксанакс, Атаракс или Лексотан? Заместители без рецепта. Диазепам

Билкови хапчета за успокоение на нервите

От успокоителните на билкова основа мога веднага да ви препоръчам:

 • пасифлората
 • и жълтия кантарион.

Тях с чиста съвест можете да си ги вземете от аптеката и да си ги пиете. НО! Трябва да сте внимателни, ако имате страхова невроза или панически атаки (паническо разстройство), обсесивно-компулсивна невроза или някакво друго по-сериозно нервно заболяване. Пак е добре да минете през личния си лекар. Дори обикновената

 • лайка
 • и маточината

могат да се окажат жесток проблем, ако нещо не сте съвсем наред с главата и ако я употребявате неправилно. А дали това е така, кой може да знае, преди да се посъветвате с лекаря?

 1. Мента, глог и валериана е най-популярното билково хапче, което ще ви свърши идеална работа, стига да няма нещо, което да му попречи (както беше в моя случай).
 2. Добра разновидност е и Персен, също и Персен форте, които са супер. Но не лекуват, а временно успокояват.
 3. Дормиплант е прилично билково лекарство за нерви, но и при него има някои противопоказания, които трябва да се знаят.
 4. Ползвал съм и лекарства с рецепта, не мога да кажа, че трайно са ми помогнали. В тази статия има споменати още две хубави от тях.
Билка или комбинация е Демир бозан?

Писмото ми стана доста дълго, затова ще се ориентирам към приключване. Всички неща, които ползвах, включително и някои от най-силните химии (едно от тях вече го забраниха), имаха временен ефект и след спирането им старите симптоми се връщаха в една по-изострена форма. Единственото средство, което ми помогна трайно, беше Демир бозан. Но трябва да подчертая, че говорим за истинската комбинация „Демир бозан“ на Фарма витал, защото пробвах и други, които не сработиха.

успокоително на билкова основаВключително се намираха умници, които да ме убеждават, че Демир бозан е билка – бабини зъби или кандилколистно обичниче. Естествено, нямаше как да бъде и двете билки едновременно, а само една от тях. Както и да е пробвал съм и двете билки. Те са кръгла нула, що се отнася до нервите. Едната е ок за потентност, а другата – за храносмилателни проблеми. Това, че някъде по селата ги наричат Демир бозан, не означава нищо. Помислете сами. Ако в някое село наричат бабини зъби Демир бозан, това значи ли, че в друго село не може да наричат кандилколистното обичниче също Демир бозан? Две билки със съвсем противоположни свойства!

Както и да е: Само комбинацията от 43 лева под името Демир бозан ми помогна след двумесечно лечение. Но я пих три пъти на ден, както е по указание. Иначе и тя не действа толкова силно и бързо, колкото ми се иска.

Но на третия месец аз вече нямах абсолютно никакви проблеми нито с нервите, нито с никакви неврози. Опитайте и вие! Демир бозан е единственото успокоително лекарство за нерви, което може да се пие и без рецепта или препоръка от лекар. При него няма опасност да си навредите по никакъв начин и в същото време има гарантиран резултат, ако се пие достатъчно често и достатъчно продължително време. Това е. Пак ще ви пиша, вече повече!

Мартин Александров, София

ТУК се прави поръчка за Демир бозан, а това са телефоните: 0899 58 28 32, 0897 039 295, на които можете да получите информация!
4/5 - (29 votes)

Enjoyed this post? Share it!

 

3 коментара по “Успокоителни на билкова основа и безобидни хапчета за нерви и успокоение

 1. Здравейте.И аз искам да споделя моето мнение за чая.Изключително съм доволна .Аз лично направих курс от 3 месеца и сега почивам.Единственото което се иска от вас е постоянство всеки ден По 3 пъти се пие и съм сигурна ,че на всички ще ви помогне.

 2. Здравейте, искам да попитам Анелия Михайлова за съвет каква билкова комбинация и на коя фирма да закупя за успокояване на нервна система след прием на дианксит. Искам да приемам билкови аналози, да не се „тровя“ с депресанти. Моля за съвет.

  • Здравейте! Ще пишем на Анелия Михайлова да ви отговори тук, ако сметне за необходимо. Според нас най-добре е да ползвате „Демир бозан“ на фирмата „Фарма витал“, който струва 43 лева, за да се предпазите от евентуални фалшификати. Смятаме, че ще ви се отрази добре при спирането на Деанксита, но това спиране не е задължително, ако искате да ползвате билките. Достатъчно е да ги приемате 30 дни по три пъти на ден.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *