Ксанакс, Атаракс или Лексотан? Заместители без рецепта. Диазепам

Какви мнения дават хората за Ксанакс? Създава ли проблеми? Ксанакс или Атаракс, кое е по-добро? Ксанакс или Лексотан? Може ли с алкохол? Заместители. Странични ефекти

„Ксанакс“ ме грабва от обятията на тревогата и ме изкачва в облаците. Оттам наблюдавам света отвисоко и той не ме наранява. Спокоен и събран съм. Освен това ми помага да спя, за което съм му благодарен.

Ето как можете да се снабдите с Демир бозан (на място или с поръчка за доставка!) Вижте ТУК!

Тревогата е истинска гадост. Супер е, когато осъзнаеш, че вече не си в нейна власт. „Ксанакс“ я прогонва и отново те поставя зад кормилото. Мога да спя без прекъсване, когато пожелая.

Отзивите на двама потребители на таблетките Ксанакс (Xanax) ни въвеждат право в същността на това лекарство. То се изписва при психически разстройства, съпроводени с тревожност, паника или депресия.

Какво представлява Ксанакс?заместител на ксанакс без рецепта

Той е продукт на фармацевтичния гигант Пфайзер. Представител на бензодиазепините – най-ползваната в практиката група медикаменти при психо-неврологични разстройства – пристъпи на паника, тревожност, страхови неврози, депресивни състояния и социални фобии.

Активната съставка е алпразолам. Той предизвиква умствено и физическо отпускане, сънливост и притъпяване на мисловната дейност. Тези ефекти се появяват ½ ч. след поемане на таблетката.

Лекарството причинява почти моментално отпускане, премахване на напрежението и потискане на негативни чувства. Неголямата таблетка може да се постави под езика в края на работния ден и на момента да изтрие мислите за началника, проблемите, неуспеха.

Това свойство на алпразолам се възприема направо като чудодейно. Веществото е изобретено през 1960 г. и получава взривна популярност. Днес тези таблетки за отпускане се приемат от над 5% от възрастното население на Щатите и са в списъка на най-често изписваните препарати.

Как работи Ксанакс?

Алпразолам бързо се поглъща от мозъка. Той се свързва с ГАМК-рецепторите (гама-аминомаслена к-на), които намаляват активността на централната нервна с-ма. Пациентът изпитва цяла комбинация от ефекти – анксиолитично (отпускане на емоционалното напрежение, страх, безпокойство), сънотворно, миорелаксантно (отпуска мускулатурата), седативно, противогърчово.

Бързата модулация на ГАМК-рецепторите води до усилена секреция на допамин. Това създава ефект на удоволствие и подобрява настроението.

Освен това Ксанакс забавя кръвообращението в сливиците, хипофизата, таламуса и хипоталамуса, което предизвиква седация, лоша координация и забавени реакции.

В други мозъчни области, отговорни за удоволствието, лекарството увеличава кръвния поток. Това води до еуфория, импулсивност и развива зависимост.

Краткосрочни ефекти на Ксанакс

При нормален прием лекарството води до бърз, положителен, успокояващ ефект и по-конкретно:

 • Умствено и физическо разхлабване;
 • Спокойствие;
 • Разстройване на координацията;
 • Забавяне на речта.
Дългосрочни ефекти от Ксанакс

Те се проявяват при хронично използване на успокоителното средство:

 • Когнитивен дефицит (слабоумие): лоша памет, разсеяност, объркване, лоша концентрация и редукция на интелектуалните способности;
 • Психомоторни нарушения;
 • Зависимост.

Конкретна употреба на Ксанакс

 • За сън, при безсъние. Ксанакс е показан при нарушения на съня като трудно и бавно заспиване и за поддържане на съня. Конкретно облекчава заспиването, удължава съня и редуцира или напълно премахва нощните събуждания. Намалява ефекта на емоционалните, моторните и вегетативни дразнители, които пречат на нощната почивка;
 • При тревожност и страхова невроза. Първо показание за изписването на Ксанакс са тревожни разстройства и неврози. Лекарството директно премахва чувството на страх и намалява осезаемо вътрешното напрежение;
 • При депресия. Тревожно-депресивните състояния и депресия са преки показания за терапия с алпразолам. Но внимание: не е ефективен при психотични депресии;
 • При панически атаки и социални фобии. Бързо отпуска в момент на криза. Разчита се на почти мигновеното действие, поради което пациентът получава незабавна помощ. Значително съкращава или напълно купира панически атаки;
 • При ОКР. Лекарствата от типа на Ксанакс не въздействат върху обсесивния елемент на това разстройство, но имат място в комплексната терапия. Те смекчават втория – тревожен компонент, потискайки натрапчивите мисли. Особено ефективен при съчетание на ОКР с други тревожни разстройства;
 • При менопауза. Емоционалните промени са типични за менопаузата. Те са хормонално-обусловени и до голяма степен естествени. Жените са необяснимо изнервени, с лош сън и умора през деня. Естествено се търсят лекарства за облекчаване на симптоматиката. При отклонения в нормални граници не е обосновано да се взема Ксанакс за намаляване на тревожността, но лекарството помага при тежка и ярко изразена симптоматика.
Как се приема – дозировка
ксанакс или лексотан, мнения

Лекарството се изписва по два начина

Средната терапевтична доза на алпразолам варира в границите на 3 до 6 мг за 24 ч. Точната доза се подбира от лекар, който отчита тежестта на симптоматиката.

Максимално-допустимата доза е 10 мг.

Приемът на алпразолам започва от минимумът, който е трикратно по 0.5 мг (за 24 ч.).

Продължителност на терапията: 2 до 3 месеца. При необходимост за прекратяване на лечението дозата се намалява постепенно като стъпката е 0.5 мг на всеки 3 дни. Времето за съкращаване на дозата и излизане от терапията се включва в общата продължителност, посочена по-горе.

Внимание! Лечението не трябва да надхвърля 3 месеца при каквито и да е обстоятелства, т.к. Ксанакс причинява зависимост.

При указаните дози Ксанакс оказва въздействие до 30 мин. Той е впечатляващо бърз, което се дължи на бързото всмукване, метаболизъм и разпределение, на взаимодействието му с невротрасмитерите и способността му да активира различни аспекти на мозъка като кръвообращението, невронните връзки и невроелектрическите честоти.

Проблеми от Ксанакс?

При неправилно боравене с лекарството може да се получат нежелани ефекти. Прекалено дългата терапия води до привикване, рядкото му спиране провокира неприятна симптоматика. Предозирането също е опасно. Много хора заменят лекарството с билки, за които ще разкажем по-долу.

Предозиране

Седативните средства или транквилизаторите обикновено се ползват за лечението на симптоми на безсъние и тревога. Съсредоточавайки вниманието си върху ЦНС, Ксанакс забавя работата на мозъка и на целия организъм. Ако не се приемат в екстремални дози, например в опит за самоубийство, предозирането с успокоителни средства е изключително рядко.

По-често се получава предозиране при смесването с алкохол и наркотици като опиати и барбитурати.

При предозиране с бензодиазепини се забавя дишането и честотата на сърдечните съкращения. Това може да доведе до кома, до необратимо увреждане на мозъка и до смърт.

Признаци на предозиране
 • Световъртеж и повръщане;
 • Несвързана реч и силна дезориентация;
 • Забавено и недълбоко дишане;
 • Посиняване на устните и на крайчеца на пръстите (нарича се цианоза и свидетелства за недостатъчен кислород в тялото);
 • Кома.

При предозиране незабавно извикайте линейка.

Зависимост

Приемащите Ксанакс продължително време могат да изработят толерантност към лекарството. При възникване на толерантност организмът се нуждае от по-голяма доза от активното в-во или от по-чест прием (което е същото), за да постигне терапевтичен ефект.

При постоянно използване на алпразолам се развива зависимост. Организмът престава да функционира и да реагира на лекарството по необходимия начин.

Рязко прекратяване

Ксанакс се спира по схема – с постепенно намаляване на еднократната доза. Обичайното редуциране е с 0.5 мг на 3 дни. Ако приемът бъде прекратен изведнъж, се появяват симптоми на спирането.

 • Безпокойство, депресия, халюцинации, пристъпи на паника, психози, идеи за самоубийство;
 • Лоша концентрация, главоболие, безсъние, кошмари, раздразнителност, проблеми с паметта, редки промени в настроението;
 • Мускулни спазми и болки, тахикардия, повишено потене, тремор;
 • Гадене, повръщане, диария.

Ксанакс и алкохол

ксанакс или атаракс за сън? Мнения

Симптоми на предозиране

Важно: Ксанакс не се смесва с алкохол!

Не винаги смесването с алкохол е умишлено. Понякога след вземането на успокоителни възниква възможност за среща с приятели, за вечеря или др. подобна ситуация, в която естествено се консумира алкохол. Нерядко това се случва на следващия ден и пациентът дори не се сеща, че предния ден е взимал лекарства.

Внимание, това е проблем! В тялото все още циркулира алпразолам и добавянето на алкохол води до абсолютно неприятен ефект.

Ето защо: алкохолът и Ксанаксът взаимодействат с ГАМК-рецепторите, които оказват успокоителен и седативен ефект. Те увеличават освобождаването на допамин, което дава еуфория и чувство за доволство. Когато се комбинират, върху рецепторите се оказва двойно въздействие. В най-добрия случай страничните ефекти се усилват.

Чести ефекти от комбиниране на Ксанакс с алкохол:

 • Агресия – тя се увеличава при интоксикация и заради сваляне на самоконтрола;
 • Алергична реакция – сърбежи, обриви, отичане на лицето, главоболие, спазъм на гласните струни, задушаване;
 • Световъртеж и нарушена координация – получават се от прекалената стимулация на ГАМК-рецепторите, което води и до загуба на равновесие;
 • Мозъчна „мъгла“ – объркване на съзнанието, забравяне, невъзможност за концентрация
 • Кома – дълбоко безсъзнателно състояние, което се съхранява за дълго. Случва се в резултат от увреждане на мозъка;
 • Спад на кръвното – намалява количеството кръв, постъпваща в жизнено-важни органи. Това причинява помътняване на зрението, втрисане, виене на свят, затруднено дишане и загуба на съзнание;
 • Дезориентация – пациентът възприема ситуацията като страничен наблюдател, сякаш не се случва с него самия, а с други хора;
 • Сухота в устата – алкохолът обезводнява, а Ксанакс пречи на слюнкоотделянето;
 • Често уриниране – инхибира се освобождаването на хормон, който участва в задържането на урината. Алкохол + Ксанакс пречат на бъбреците да изтеглят и съхраняват запаси от вода и усилват изработването на урина;
 • Разстройство на храносмилането: гадене, запек, повръщане, диария;
 • Учестен пулс – алкохолът разширява периферните кръвоносни съдове и увеличава кръвния поток, което ускорява сърдечния ритъм;
 • Потискане на дишането – забавено и затруднено. Това може да причини загуба на съзнанието, кома и смърт;
 • Влошаване на зрението: намаляване на остротата и яркостта.

В най-лошия случай смесването на алкохол и Ксанакс увеличава риска от предозиране и смърт.

Наркотично действие

Таблетките даряват щастие на американците, а после ги превръщат в зомби – гласи едно заглавие на Лента.Ру за пристрастяването към опиоидни наркотици в САЩ. Казват, че в Щатите ежедневно умират стотици хора от предозиране на хероин, фентанил и др. опиоиди. Твърди се, че масово се ползват и лекарства като Ксанакс. Милиони американци днес са принудени да търсят нещо, което да им върне силата и самоконтрола, да ги успокои и да ги стабилизира.

Далеч не само американците посягат към „дежурното“ хапче при тревога, бихме добавили. Навсякъде са наясно с неговият упояващ ефект. Място за злоупотреби има. Затова у нас Ксанакс се отпуска с т.нар. зелена рецепта, чрез която се контролира кой го изписва и той го употребява.

Противопоказания

Хиперчувствителност, психотични депресии, бременност (особено I триместър), детска и юношеска възраст (до 18 г.); патологии на щитовидна жлеза.

Странични ефекти

Всички лекарства по рецепта имат странични ефекти, вкл. Ксанакс. Дори спазването на предписаните дозировки не гарантира липсата на нежелани ефекти, като някои могат да са доста сериозни.

Общи негативи от Ксанакс:

 • Сънливост, умора, мускулна слабост, световъртеж, лоша координация;
 • Раздразнителност, безсъние, проблеми с концентрацията;
 • Главоболие, непонятна реч, замъглено зрение;
 • Запушване на носа, сухота в устата;
 • Гадене, запек, разстроен стомах, загуба на апетит, повръщане;
 • Намалено либидо;
 • Зависимост.

При бременност: не употребявайте!

Мнения за Ксанакс

ксанакс или диазепам. Как действа Лексотан?

Препаратът въздейства на мозъка

Ето някои истории на пациенти, преминали през терапия с този медикамент. Получихме техните мнения след допитване в групата ни „Тайни и загадки“ във Фейсбук, а също и в коментари по-долу във форума ни по темата.

Пих Ксанакс при тревога от ПМС
ксанакс странични ефекти, заместители на Лексотан

Нора Енчева

Започнах да приемам Ксанакс заради непоносима тревога, свързана с ПМС. Изписаха ми 0.5 мг на ден само по време на цикъла – по 4 дни за 2 цикъла. Веднага усетих плюсовете на медикамента – безпокойството ми спадна, намаляха стресът и паниката. Негативи не съм забелязала, защото ги пих само 8 дни и не съм ги спирала по схема.

Нора Енчева, Плевен

Имах симптоми при спирането
Величка Атанасова - ксанакс 01

Величка Атанасова

Причината да започна Ксанакс е пристъпи на тревога. Дадоха ми 2 мг при необходимост, да ги приемам 2 до 4 пъти на ден в продължение на 4 месеца. В началото всичко беше добре. Кризите ми намаляха и изчезна разсеяността, която ми причиняваше много бели на работа. По време на приема нямаше минуси. Но като спрях лекарството, получих тези симптоми на спирането, за които много се пише, но не вярвах, че са истина. Беше непоносимо, чувствах се като парцал. Повече никога няма да пия такива лекарства.

Величка Атанасова, София

Сухотата в устата ме мъчеше
Илиана Антонова - ксанакс 03

Илиана Антонова

Моята причина бяха панически атаки. Пих по 1 мг дневно в продължение на 3 месеца. Лекарството определено ми помогна. В началото дори не можех да шофирам, без да получа пристъп. Дори и когато се качех на електрическата тротинетка, пак ме хващаше зверски страх. С Ксанакс дойдох на себе си. За съжаление изпитах някои неприятни ефекти, особено при прекратяването на лечение. Най-много ме измъчи сухотата в устата, още не съм се оправила напълно от това.

Илиана Антонова, Ямбол

Заместители на Ксанакс

Всяко лекарство има аналози и заместители.

Аналозите са препарати, които съдържат същото активно в-во, но са произведени от други компании и под друго име. В случая лекарства с алпразолам са: Софанакс, Алпразолам, Хелекс, Золомакс, Золарем, Неурол. Регистрирани и в продажба у нас са първите три от посочените лекарства.

Заместители на Ксанакс са препарати с различни активни в-ва, но оказващи сходно действие. Най-близки са другите бензодиазепини.

Бензодиазепините са много разновидности, а наименованията – буквално стотици. Те се различават в някои пунктове. Например бромазепам се предпочита за моментно успокояване пред еднократни ситуации като операция например, бротизолам акцентира върху безсънието, хлордиазепоксид е за лечение на алкохолизъм.

По-близки до Ксанакс са хидроксизис (Атаракс), лоразепам (Лорапам), диазепам (Валиум, Диазепам). А други като клоназепам (Клонарекс, Ривотрил) доста се различават по приложение, макар и да са от същата група.

Ксанакс или Атаракс?

Ксанакс или Атаракс? Атаракс е с по-слабо действие. Той е анксиолитичен невро(психо)лептик. Затова се отпуска с обикновена рецепта и не е под специален режим. Предпочита се при безсъние и за отпускане на мускулатурата. Облекчава състоянието при други заболявания, които притесняват със сърбежи или повръщане. Много хора го взимат, защото не им искат рецепта. Но за по-нахалните това е без значение, защото лъжат аптекарите, че имат рецепта за Ксанакс, но са си я забравили вкъщи. Номерът често минава.

Ксанакс или Лексотан?

Ксанакс или Лексотан? Отново две лекарства от идентична група, но този път със сходно действие. Лексотан лекува тежка тревожност, безпокойство и вътрешно напрежение, вкл. соматичните им прояви. Доста точен заместител. Лексотан се дава, когато от Ксанакса започваме да се чувстваме прекалено изморени. Но понякога и Лексотан създава такова усещане. По форумите има доста търсения на Лексотан и Ксанакс без рецепта и навсякъде ги убеждават, че това е невъзможно. Също така пише, че много хора си фалшифицират рецепти без проблем.

Други заместители
 • Ксанакс или Ривотрил? И двете лекарства са бензодиазепини и се отпускат със зелена рецепта. Разликата е, че Ривотрил има подчертано противогърчово действие и се предпочита при епилепсия.
 • Ксанакс или Клонарекс? Описаното за Ривотрил важи и за Клонарекс. Ривотрил и Клонарекс имат еднаквно активно в-во – клоназепам. Използват се като противогърчови медикаменти.
 • Ксанакс или Диазепам? Тук също виждаме сходно действие. Диазепам е удобен при депресии и тревожни неврози. За разлика от Ксанакс, той има по-слабо, но и по-дълго действие.
 • Ксанакс или Деанксит? Наричаният „розовото хапче“ е различен тип препарат. Деанксит е невролептик с антипсихотичен ефект. Ползва се при депресии. В обикновен режим на продажба е.

Успокоителни на билкова основа и безобидни хапчета за нерви и успокоение

Билкови безвредни заместители

Таблетките Ксанакс действително работят, но имат някои негативни особености.

 • Първо, много бързо се развива толерантност. За постигане на нормален ефект тялото започва да се нуждае от все по-големи дози.
 • Второ, развива се привикване.
 • Трето, намалява честотата на дишането и на сърдечните съкращения. При съвместен прием с опиоиди рискът от смърт е реален. По данни на американските власти през 2015 г. от предозиране на бензодиазепини са загивали по 24 души на ден.

Много други вещества при предозиране просто се изхвърлят от организма. Бензодиазепините действат различно – те „изтриват“ паметта, отваряйки възможност за действие. Жертвите на предозиране могат да бродят по улиците, да проявяват агресия, да причиняват аварии и катастрофи. Или изпадат в безпомощно състояние и стават лесни жертви.

10 до 25% от изпиталите зависимост от препарата не могат да прекратят неговия прием. Резкият отказ предизвиква панически атаки.

Днес специалистите по тревожни състояния се обръщат към друг тип терапии. Те се отказват от насилственото потискане на тревожността за сметка на нейното съзнателно приемане.

Отново се завръща интересът към билковите успокоителни. През 60-е, когато лекарства като Ксанакс идват на мода, растителните средства се отхвърлят като слаби или бавни. Тогавашното поколение иска мигновен ефект, какъвто може да предостави само химията.

Днес все повече се държи на безопасността, на липсата на вреда. Разбира се, ефектът все още е важен, затова не всяка билка е достатъчно ефективна. Но има такива и дългосрочният им прием е в състояние да предостави ефект, близък до описвания при бензодиазепините. Пример за това е сборът Демир бозан.

Демир бозан
Ксанакс: таблетки за спокойствие и радост. Рискове, вреди и билкови алтернативи

Билките избягват директна намеса в мозъчните процеси

Представлява сбор от 6 билки, повечето от които имат успокояващ ефект. Те премахват и физическите прояви на тревожността като главоболие, високо кръвно, сърцебиене, тремор. Затова комбинацията се е доказала като ефективен лек при тревожни разстройства и особено при страхова невроза. Има място за терапия на паническо разстройство, безсъние, социални фобии. Помага при отклонения в поведението като апатия, агресия и др.

Домашно лечение на страхова невроза. Билки, мед, лекарства (рецепти)

Билките работят по два начина. От една страна те въздействат върху нервната с-ма и директно я отпускат. Същевременно коригират физическите параметри, с които е свързана тревожността – разширяват съдовете и намаляват налягането в тях, болкоуспокояват, отпускат мускулатурата, намалява изпотяването, регулира уринирането. По този начин също се повлиява психическата сфера, особено чрез кръвното (то винаги скача при дисбаланс).

Плюс на билковото лечение при тревожност е ефектът с натрупване. По това билките са противоположни на лекарства като Ксанакс. Ксанакс се прилага в кратък период (до 3 мес.). Той е много ефикасен от самото начало и се задейства незабавно. Но с напредване на времето рискът от зависимост се покачва и неговата употреба става все по-неоправдана. При билките е обратното – те нямат бърз старт, но с времето ефектът от тях се увеличава. Колкото по-дълго се пие Демир бозан, толкова по-ефективно и дълбоко релаксира.

Накрая билките установяват едно вътрешно ниво на спокойствие и баланс. Трайно се установяват и стабилизират физическите параметри – кръвното, дишането, сърдечния ритъм. Оздравяват се съдовете, намалява рискът от холестеролови плаки, които стесняват просвета и също са фактор за покачване на налягането.

Демир бозан лекува и профилактира нови влошавания или кризи. Отразява се добре и върху личността – възвръща увереността, радостта, оптимистичният поглед към живота. Повишава търпението, целеустремеността. Оздравява цялостно психиката.

Силният ефект на Демир бозан идва от комбинирането на билки. Особено ценни са котешка стъпка, хвощ, блатен тъжник, подпомогнати от великденче, глог, царевична коса.

Още ефекти от Демир бозан

 1. Подпомага заспиването и непробудния сън;
 2. Регенерира нервната с-ма;
 3. Лекува несъзнателно стягане на мускулатурата, бруксизъм;
 4. Има противогърчово и антиконвулсивно свойство;
 5. Подкрепя паметта, концентрацията, умствената функция, вниманието;
 6. Облекчава предприемането на действия, взимане на решения;
 7. Тонизира и енергизира, което помага срещу проявите на слабост и апатия;
 8. Потушава изблици на гняв, раздразнение, агресия.
Други билки
  • Жълт кантарион – силен естествен антидепресант, помага повече при потиснатост и апатия. Лекува безсъние и липса на организираност през деня;
  • Пасифлора – отпуска мускулите, релаксира тялото;
 • Лайка – приема се за безобидна, но всъщност е силно средство при стрес и тревожност. Качествено и бързо отпуска нервите;
 • Босилек – съдейства за по-качествена почивка;
 • Лавандула – за предпочитане е при страхови неврози, премахва натрапчиви идеи и състояния;
 • Мента – тя е доказало се успокоително, особено в компанията на глог и валериана.

Десетки наши билки са лечебни за психиката и емоционалността. Но въпреки качествата си, те са в пъти по-добри, когато се съчетават в сборове. Така билките предоставят по-широк спектър от ефекти, което е ключово при тревожните разстройства.

Истории на хора, ползвали билки

Получихме тези отзиви след допитване в групата ни „Лечение с билки и лекарства. Тайни и загадки“ във Фейсбук как хората ползват билки за лечението на симптомите, за които е предназначен Ксанакс. Повечето от тях се оказа, че се лекуват с Демир бозан. Вижте какво казват те и също ни изпратете своето мнение.

С билки се завърнах в живота
Гергана Георгиева - 03 - Ксанакс, Демир бозан

Гергана Георгиева

Болестта ме сполетя ненадейно. Не съм и подозирала колко бързо се затъва, когато се загубят опорните точки.

Съкратиха 30% от цеха ни и аз бях сред „печелившите“. Самото уволнение ме срази – винаги съм смятала, че съм качествен и ценен работник. Заблуждавала съм се.

После ударих на камък с новата работа. Нищо и нищо. Пак разочарование.

2 месеца по-късно сама не бих се познала. Цял ден по пижама, развлечена и рошава. Не пазарувах, не готвех, нищо. Пълна разсипия.

Бях се отказала, но животът не се отказа от мен. Прати ми един ангел, маскиран като съседката. Тя пък ми донесе чая Демир бозан. Останал й от лечението на дъщеря й. Казва: за нерви е, почвай го. Първоначално ме контролираше дали го пия, а по-нататък се взех достатъчно в ръце, за да не пропускам.

Подейства, и то бързо. За около месец хвърлих пижамата и тръгнах по фирми. И когато човек действа, нещата се получават. Вече съм на нова работа, но още пия билките, за сигурност. Дават ми вътрешна увереност, че всичко ще е ок.

Гергана Георгиева, Плевен

Страхувам се от старостта
Дора Банева - 02 - Ксанакс, Демир бозан

Дора Банева

Усетих го на рождения ми ден, когато станах на 40 г. Още със събуждането ме обля студена пот. Сви ми се под лъжичката, сякаш до вечерта ще умра. Животът мина, какво ми остана?

С времето се задълбочи, стигнах до лекар. Диагноза – страхова невроза. Пих лекарства, но не ми понесоха. От едни плашещи мисли стигнах до сърцебиене, безсъние, тремор, чудесии.

Минах на билки. Още от началото се насочих към специализирани сборове. Пих и наши, и един китайски. Спрях се на Демир бозан. Работи като лекарствата – доста силно се усеща, но без неприятните неща, свързани с тях.

Още ме е страх да остарявам, но поне спрях да се сривам. Не съм имала кризи от 1 г. Надявам се и страхът ми да отшуми. Стискам си палци.

Дора Банева, Смолян

Лекувам фобия с Демир бозан
Сиси Михайлова - 01 - Ксанакс, Демир бозан

Сиси Михайлова

Фобията ми е доста рядка – от косми. Като видя, започвам да се давя и да се задушавам. Не мога да дишам. Купила съм помпа за астма, макар че няма голяма полза.

Един терапевт, който работи с енергии, ме тества. Каза, че имам такава смърт в предишен живот – задушили са ме в нещо косместо. Било е мъчително и споменът е слязъл до ДНК.

Посъветва ме се лекувам с медитации, практики за осъзнаване и с билки. Смята, че лекарствата ще фиксират проблема на по-дълбоко ниво, а естествените подходи ще го изведат на повърхността, за да мога да го отработя.

Да съм честна, не разбрах особено техниката, но схванах принципа – нищо насилствено. Само нежно и с любов. Демир бозан точно отговори на нуждите ми. Видимо ме отпусна и ми позволи да разсъждавам нормално. Когато го пия, съм на себе си. Не реагирам така крайно при вида на косми. Знам, че фобиите се изличават трудно, но усещам, че намерих верния път.

Сиси Михайлова, Сливен

Иван Пенчев минава през лекарствата, търсейки спасение от епизодите на паника. Но негативите им го карат да търси нещо по-безопасно. Ето и неговата история във видео формат:

Погледнете и някои от нашите източници (на английски): Как се използва XanaxКакво е Xanax, важна информация11 съществени факти за Ксанакс.

Мнения за Ксанакс!

Ето едно мнение за Ксанакс, което получихме във форума по темата по-долу. Пишете и вие какво мислите за лекарството ТУК!

Споделете и вие своето мнение, като ни пишете по-долу в коментарите! Ползвали ли сте Ксанакс? Как ви е действал? С каква цел го ползвате? Взимали ли сте го заедно с алкохол? Как сте успели да се откажете от него, ако сте успели? Има ли напълняване като страничен ефект от приема му? Пишете ни!

Вижте и това:

Билки при безсъние ме оправиха изцяло

ТУК се прави поръчка за Демир бозан, а това са телефоните: 0899 58 28 32, 0897 039 295, на които можете да получите информация!
4/5 - (2 votes)

Enjoyed this post? Share it!

 

20 коментара по “Ксанакс, Атаракс или Лексотан? Заместители без рецепта. Диазепам

 1. На мен ми помогна Ксанакс, наистина е силничко и има реакции. Аз повръщах и ми се гадеше, на няколко пъти съм залитала, но нищо сериозно. Просто се чувстваш болен и това не минава, защото е от самото хапче.

  • Здравейте и на мен ми е изписан ксанакса но като чета форумите изпитвам страх от зависимост а се чувствам добре с него

 2. Госпожата със страховата невроза е ударила двоен ефект с Демир бозан. Дават го за дълголетие и здраве и който го пие – ще мине стотака. Истината е, че съм го пила за имунитет и енергия, но наистина се усети пълен вътрешен релакс.

 3. Като чуя зелена рецепта, и ме стяга отвътре. Въобще не искам и да пробвам такива. Докато има варианти, аз съм на тях.

 4. Имам нужда от рецепта за Диазепам.
  Нямам личен лекар а съм в програма за лечение на зависими към опиоиди,не искат да ми дават рецепта за ада съм колкото може по дълго в програмата!
  Моля помогне ,ако имате връзки.

  • Ние нямаме такива връзки, но се надяваме някой от читателите да помогне.

 5. Атаракс НЕ Е бензодиазепин. Съвсем различен механизъм на действие има. Атаракс е антихистаминов препарат.

  • Извинявам се за намесата, но не мога да премълча, лекар съм. С антихистамини работя вече 40 години. АТАРАКС НЕ Е АНТИХИСТАМИН!!!!!! И не се отпуска без рецепта, както антихистамините. Атаракс е анксиолитичен невро(психо)лептик. Подобен препарат е неуролакс.

  • Xanax е добър препарат, когато антидепресантите и атаракса не помагат за съня. Няма ужасните ефекти на антипсихотици като хедонин, но е добре да не се пие всеки ден, за да не загуби ефект. Не съм пил демир бозан, за да направя сравнение, но съм с екстремно напрежение и мисля, че бавният ефект на билките при мен ще хване трудно заради лавинообразно нарастващ стрес

 6. Не знам как е при другите,но при мен ксанакс от 0,5 го пия наполовина.Вечер преди лягане и сутрин ,като закуся.Пия го при нужда,ако съм напрегната или не мога да заспя.Случвало се е с месеци не посягам,просто чувствам, че не ми е нужно,но понякога пак го започвам за седмица или две.Периода ,в който не го пия не ми създава проблеми.Така е вече с години.Ксанакса ми е ,като приятел от ,който имам нужда понякога

  • И аз съм така.. Пия ксанакс от 2019, защото тогава ме диагностицираха с МС. Оттогава това е единственото хапче, което ми помага да се чувствам добре.. дори лексотан не помага толкова 🙂

 7. Здравейте в момента пия лексотан и езцитил има ли проблем или да сменя с нещо друго

 8. Здравейте, може ли да се взима паралелно золофт и лексотан, золофта сутрин половинка и вечер преди сън половинка лексотан?

 9. Здравейте! Приемам Ксанакс и антидепресанта Ципралекс. В момента съм в процес на спиране и намаляване на Ксанакса и и искам , като антидепресанта ще си остане до края на живота ми 😉 Мога ли заедно с тях да пия и Демир бозан?

  • Можете да пиете Ксанакс и Ципралекс заедно с Демир бозан. Билките нямат взаимодействие с тези лекарства.

   • Здравейте,
    Може ли Демир бозан да се пие по време на бременност? Благодаря!

     • Искам да се откажа от ксанакс демир бозан ще ми помогне ли благодаря

     • Да, но само ако спрете Ксанакса по схема, а не рязко. Също така е добре да вземете и другите фактори, посочени в статията.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *